Dodaj do ulubionych

zasłabniecia

22.05.07, 09:32
Jestem na przelomie 8 i 9 miesiąca (druga ciąża. od kilku dni (upały) co drugi
dzięń zdarzaja mi sie zaslabniecia. robi mi sie blogo, duszno, widze miliony
gwiazd przed oczami (bez utraty przytomności. w poprzedniej ciązy zdarzyło mi
sie to zaledwie 2 razy, ale rodzilam na poczatku kwietnia, nie było upałów.
Jutro ide na wizyte to zapytam czy to normalne. a co wy na to? Macie coś takiego?
Obserwuj wątek
    • oli77 Re: zasłabniecia 22.05.07, 09:42
      Mi się zdarzały zawroty w głowie, minęło jak poprawiła mi sie morfologia.
    • nie_nowa_ja Re: zasłabniecia 22.05.07, 09:50
      oj tak gwaizdki widze smile i to dosc czesto ...obawiam sie ze to wplyw wlasnie
      upalow no i niestety nie najwyzszego - w moim przypadku cisnienia sad ..jestem w
      36 tc
    • nebs Re: zasłabniecia 22.05.07, 10:04
      Doskonale wiem, o co Wam chodzi... Ja jestem w 16 tygodniu ciąży. Pierwsze
      zasłabnięcie, a właściwie utrata przytomności była w 12 tygodniu ciąży - upadłam
      w aptece, cucili mnie na podłodze obcy ludzie... Po tym zdarzeniu lekarz nie
      pozwolił mi prowadzić samochodu no i mam bliznę na czole - po rozbitej o szybę
      głowie. Wczoraj znów mi się to prawie przytrafiło - na szczęście tylko się
      zachwiałam na nogach i w rezultacie zleciałam z kilku schodków.
      Lekarz zalecił mi konsultację u internisty i ekg, bo co bardzo dziwne wyniki
      morfologii mam bardzo dobre, ciśnienie też.

Najgorsze jest to, że jeszcze niczego po mnie nie widać - brzuszek wciąż mam
      mały, w zasadzie mogłabym "robić wszystko" - a tak nie jest. Boję się sama
      wyjść, bo niezręcznie jest zaczepiać ludzi na ulicy i mówić, że się źle czuje...
    • anita.sz Re: zasłabniecia 22.05.07, 10:25
      całą ciążę miałam omdlenia przynajmniej raz w tyg pewnie ze wzgledu na
      kiepskie wyniki badań krwi. Jednak lekarz na wszelki wypadak zlecik EKG i usg
      serca, aby wykluczyć coś poważniejszego. Omdlenia przeszły w 8-9 miesiącu.
      Niestety przez wczorajszą pogodę dostałam (na szczęscie w domu) jakiegoś ataku.
      Nagle okropnie zaczęło mi walić serce, zrobiłam się po prostu mokra od potu,
      przed oczami plamki, ręce zaczęły mi się trząść. Okropne uczucie. Po 10 min
      wszystko przeszło. Termin mam na jutro i mam nadzieję, że zaraz urodzę, bo
      inaczej pogoda mnie wykończy.
    • goni99 Re: zasłabniecia 22.05.07, 11:10
      mi tez sie to zdarza osttanio zdecydowanie czesciej, do tego w takich momentach
      pojawiaja sie od razu nudnosci. lekarz zalecil wizyte u internisty kardiologa
      neurologa. nic nie wykazaly. problem z tym ze sama raczej nie wychodze na dwor.
    • anika305 Re: zasłabniecia 22.05.07, 11:18
      Mi też się to zdarza. Ciśnienie waha się mocno ale w granicach normy tylko
      zauważyłam że puls mam wysoki 100-110. Też Wam się to zdarzało? Co zrobić żeby
      puls spadł?
    • dzidzia1975 Re: zasłabniecia 22.05.07, 11:46
      jestem w 24tc i mam tak samo zasłabniecia bez utraty przytomnosci, nie mam tez sił chodzic na dłuższe spacery bo zaczynam słabnąć z każdym krokiem i "ciemno przed oczami",doszło do tego że boje sie gdzies sama wychodzic wiec chodzi ze mna na krótkie spacerki z odpoczynkiem na ławeczce mąż, jutro mam wizytę u lekarza i powiem mu o tym bo martwi mnie to,a wyniki hemoglobiny mam takie sobie-11%,biore witaminy staram sie jesc zdrowo ale coz...zobaczymy co doradzi lekarz pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka