Dodaj do ulubionych

Czy mogę się opalać na plaży?

02.06.03, 11:25
Jestem teraz w 10 tyg.
Czy mogę się opalać nad morzem? Oczywiście nie mówię o leżeniu na słońcu od
rana do wieczora, ale o wylegiwaniu się nad morzem chociaż pod parasolem
chroniącym przed najgorszym słońcem. Czy wy się opalałyście? Nie zaszkodzi to
mojemu dzidziusiowi?
Obserwuj wątek
    • umasumak Re: Czy mogę się opalać na plaży? 02.06.03, 11:32
      Możesz się opalać, ale jeszcze bardziej stosując zasady bezpiczeństwa niż przed
      ciążą. Tzn nie wolno opalać się w godzinach najwiękrzego nasłonecznienia, tzn
      najlepsze jest słoneczko rano, a potem po 16. Podobno na dzidziusia bardzo
      pozytywnie działa ogrzanie brzuszka słoneczkiem ( oczywiście po zastosowaniu
      kremów z filtrem i nie dłużej niż pół godziny )
    • dorotka1970 Re: Czy mogę się opalać na plaży? 02.06.03, 21:37
      Lepiej nie ryzykowac moim zdaniem. Dzidzia nie lubi ogrzewania, nawet gorace
      kapiele sa zabronione, nie mowiac o saunie. Podniesienie temperatury twojego
      ciala o 2 stopnie moze byc dla niego niebezpieczne. Lepiej sobie lez pod
      parasolem i nie zapomnij o kremie z wysokim filtrem, co najmniej 20. Inaczej
      moga powstac plamy, szczegolnie na twarzy, ktore slonce utrwali i juz nie
      zejda. Ja sobie tylko wystawiam troche nogi na slonce, zawsze to cos, ale tez
      nie na dlugo i z kremem.
      Pozdrawiam slonecznie,
      Dorotka
    • wieczna-gosia Re: Czy mogę się opalać na plaży? 03.06.03, 08:44
      Dzidziusiowi nie zaszkodzi (stalocieplne jestesmy moje panie...) natomiast jak
      pisala dorotka- moze zaszkodzic tobie. W ciazy cala kobieta jest jakas "nie
      taka" ze skora wlacznie. Mozesz znienacka dostac przebarwien np lub uczulic
      sie na slonce. Na pocieszenie powiem ci, ze skora kobiety jest wrazliwsza i
      szybciej sie opala generalnie, wiec to czym cie slonce w wodzie osmaga zapewne
      starczy i tak bedziesz jak czekoladka wink)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka