abudzynska23 27.05.07, 11:38 Proszę o opinięjestem w 24 tc i sama nie wiem, czy powinnam ryzykować idąc na stzelnicę. dodam, że czuję się bardzo dobrze, ale opinie są sprzeczne.... Pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czukczynska Re: strzelnica 27.05.07, 12:46 A w czym ma to Ci zaszkodzić? Chyba celem nie będziesz???? Odpowiedz Link Zgłoś
macca4 Re: strzelnica 27.05.07, 17:32 A z czego strzelasz? Ja zaczęłam strzelać na poważnie właśnie w ciąży W 3 miesiącu kupiłam pierwszą tylko swoją wiatrówkę, teraz jestem w 39 tygodniu i dzisiaj jeszcze byłam na strzelnicy (nie jako widz ) Biorę także udział w zawodach. Oczywiście znaleźli się tacy, którzy mówią - "nie strzelaj bo dziecko będzie miało zeza" ) albo że "dzidziuś boi sie hałasu" ... szkoda gadać ... Generalnie większość ludzi postrzega mnie pozytywnie tzn. że aktywnie spędzam czas (zresztą nie tylko wiatrówkowo - łażenie po górach, wycieczki, rower itp) Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
abudzynska23 Re: strzelnica 27.05.07, 18:43 witam, jest to broń centralnego zapłonu, krótka, czy jakoś jak...nie znam się na tym kompletnie. Mąż mi odradza,sam był i pytał intruktora, ale on tak naprawdę najlepiej by mnie obłożył poduszkami i usadowił na kanapie. Martwi się o mnie, ale ciąża to nie choroba przecież...więc nie wiem czy iść czy nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jovila Re: strzelnica 27.05.07, 19:35 jak zapytałam lekarki czy mogę chodzic na strzelnice to sie tylko zaśmiała. Odpowiedziała przecież, że jak była wojna to dzieci się rodziły i nic im nie było.)) ja chodziłam i nawet celność miałam lepszą ))) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna515 Re: strzelnica 27.05.07, 19:56 Ludzie myślą, że ten hałas dla dziecka jest tak ogłuszający!!! że zrobi mu krzywdę ale Ci co tak myślą po prostu się nie znają. Ja chodziłam na strzelnicę i nic się dziecku nie stało i nie bardzo wyobrażam sobie jak miałoby się coś stać. Odpowiedz Link Zgłoś
macca4 Re: strzelnica 28.05.07, 19:32 > witam, jest to broń centralnego zapłonu, krótka, czy jakoś jak...nie znam się Czyli chyba KBKS - trochę głośna, ale bez przesady ... Moim zdaniem spokojnie możesz iść, tylko załóż ochraniacze w trosce o Twoje uszy . Na tym etapie ciąży płód chyba też powoli zaczyna słyszeć ale bez obaw - brzuch i wody płodowe wszystko mocno tłumią. Innych zagrożeń nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
abudzynska23 Re: strzelnica 28.05.07, 23:32 dzięki za poradę zdecydowałam pójść, oczywiście będę uważac i napiszę jak poszło......pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś