dorota1.g 05.09.07, 15:15 Jestem w 38 t.c i wyszły mi hemorojdy które bolą , macie jakiś sposób na złagodzenie bólu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelinapaszek Re: hemorojdy w ciąży 05.09.07, 15:36 Mnie równiez wyszły hemoroidy podczas ciąży, z tym,że nie były duże i nie bolały- jedynie po porodzie się powiększyły i trochę bolały- smarowałam to maścią Posterisan, hemoroidy po tym nie schodzą całkiem,ale zmniejszają się i tak nie bolą....Słyszałam,zę jeśli kobieta ma hemoroidy jest zalecenie do porodu przez cesarskie cięcie- ja rodziłam naturalnie(pewnie dlatego,że nie byly duże) Odpowiedz Link Zgłoś
beattkkaa Re: hemorojdy w ciąży 06.09.07, 10:04 mi lekarka zalecała najzwyklej na świecie wciaskać je mechanicznie - palcem do środka. Odpowiedz Link Zgłoś
izetta Re: hemorojdy w ciąży 07.09.07, 19:46 ja polecam AVENOC, ziołowy. a co najważniejsze działa. nie mam cały czas hemorojdów, ale ostatnio jak mi wylazły to nie wiedziałam jak mam siedzieć. lekarka mi go poleciła, bez recepty. poprawiło mi się po 2 dniach Odpowiedz Link Zgłoś
emonik Re: hemorojdy w ciąży 08.09.07, 11:21 Mnie natomiast nie pomagał Posterisan - ani maść ani czopki. Zb"awienna okazała się maść "Aesculan N" - stosowałam po porodzie i bardzo szybko pozbyłam się problemu. --- Monika - mama Inki Odpowiedz Link Zgłoś
derby189 Re: hemorojdy w ciąży 08.09.07, 15:26 Procto-Glyvenol i maść i czopki (dopuszczone i w ciąży i w laktacji, chociaż w ulotce tego nie piszą). Pomagają podobno nasiadówki z kory dębu, ale jeszcze nie próbowałam. Akcent humorystyczny: kora dębu farbuje na czarno... w tym wypadku pupę. Ale ginka przekonywała, że to działa i że to sposób od starego chirurga. Odpowiedz Link Zgłoś
anmroz Re: hemorojdy w ciąży 08.09.07, 15:35 AVENOC-maśc i czopki homeopatyczne. U mnie po 10 dniach leczenia ani śladu po hemoroidach. Odpowiedz Link Zgłoś
kashiraa Re: hemorojdy w ciąży 08.09.07, 22:24 posterisan czopki i maść w pierwszej ciąży nic mi nie pomagało teraz używam posterisanu i super pomaga wiadomo, że niestety hemorojdy bedą wracać... ale polecam uzywac czopki przez 3 - 4 nawet jak znikna a potem masc jak cos zaczyna sie dziac Odpowiedz Link Zgłoś
pacsirta Re: hemorojdy w ciąży 09.09.07, 21:57 Mi wyszły w trakcie pierwszego porodu. Potem się schowały. W drugiej ciąży było ok, ale z drugiego porodu najgorszy był ból tyłka - tuż po urodzeniu dziecka, po prostu koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś