kama755 17.09.07, 13:21 co można brać, żeby przypdkiem nie przyspieszyć porodu (ze względu na zabieg na oczach, wazne jest żebym urodziła jak najpóźniej), albo nie zaszkodzić dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja_p Re: przeziębienie 38/39tc 17.09.07, 14:57 sama też jestem przeziębiona (37 tc) i lekarz mi powiedział, że mogę brać wapno musujące, rutinoscorbin, ssać ziołowe tabletki na gardło (np. tymianek i podbiał) i że mogę brac aspirynę, która dodatkowo uspokoi mi skurcze, króre dokuczają mi od miesiąca. Ale na ulotce napisali,że może spowodować jakieś komplikacje, więc się boję. No i oczywiście zostaja domowe sposoby: czosnek, mleko z miodem na noc. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
arnika15 Re: przeziębienie 38/39tc 18.09.07, 10:08 Jeśłi boli gardło to można stosowac spray ziołowy TYMSAL i pastylki ISLA. Oczywiście mozna płukać szałwią. Dozwolone jest Tantum verde, ale mi nigdy nie pomaga. Do nosa sól morska w sprayu. I oczywiście ciepła herbatka i kocyk Odpowiedz Link Zgłoś
a.nya Re: przeziębienie 38/39tc 18.09.07, 11:08 Od ndz. jestem przeziębiona zresztą nie tylko ja córka też w domu tylko że na antybiotyku na zapalenie ucha. Ja miałam w ndz. gorączke ponad 38C więc żeby bardziej nie wzrosła wzięłam APAP i pojechałam do lekarza, dodatkowo dokucza mi mega ból gardła, nie moge nic jeść tylko pije gorące herbatki z sokiem malinowym + 2x dz. mleko z czosnkiem i miodem. Lekarz natomiast przepisał mi na gorączkę oczywiście APAP w dawce 1-1-1 a jeżeli temp. wzrasta do 39C to kobieta w ciąży może wziąć 2-2-2 ( max) u mnie na szczęście skończyło się na jednym APAP'ie w ndz. i zbijaniem gorączki chłodnymi okładami na kark i czoło. Na gardło dostałam leki homeopatyczne Angin-Hell 3tabl/dzień , Engystol 4 tabl/dzień stosuje też Tymsal i nacieram się AMOL'em. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: przeziębienie 38/39tc 19.09.07, 08:45 jeśli stossujesz homeopatyczne leki to nie stosuj w tym czasie czosnku, bo mogą nie działać. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś