darleen 16.07.03, 11:38 prosze napisac na czym to polega i czy jest bolesne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_mm Re: badanie wod plodowych 16.07.03, 12:09 jej nie wiem o co dokładnie ci chodzi? czy o jedną z form badań prenatalnych - czyli pobieranie w znieczuleniu miejscowym pod kontrolą usg odrobiny wód w celu wykluczenia chorób u dziecka? czy o badnanie wód w momencie kiedy zaczynają pomały się sączyć - wtedy kiedy połozna polewa podpaskę z wodami specyfikiem (nazwy nie znam) żeby zobaczyć czy te wody nie sa "przeterminowane" ? nie miałam prenatalnych - ale moja bratowa miała i to wszystkie możliwe i mówiła że znieczulenie pomaga i nic się nie czuje Odpowiedz Link Zgłoś
ndowson Re: badanie wod plodowych 16.07.03, 14:23 Witaj, ja miałam takie badanie i sobie chwale, od czasu wyniku, chodze usmeichnieta i nie musze sie martwic o swego maluszka. Jest to badanie prenatalne, polegajace na pobraniu wod plodowych i ustaleniu genotypu. Samo pobranie wod plodowych jest bardzo krotkie bo ok 3 minut, nie robia miejscowego znieczulenia bo niby jak??????? wbijaja w twoje podbrzusze dluga ale cieniutka igielke. Potem czekasz na wynik od 3 do 5 tygodni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
darleen Re: badanie wod plodowych 16.07.03, 14:29 dziekuje za odpowiedzi wlasnie o takie badanie mi chodzilo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś