clo1 13.10.07, 13:27 mam pytanko ile czasu po terminie lekarze decydują się na położenie do szpitala, a potem ewentualne wywoływanie porodu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasmo30 Re: ile po terminie? 13.10.07, 14:14 Teoretycznie dwa tyg po. Ja chodzilam po terminie na tzw. dzienny pobyt, czyli robili mi ktg i inne badania. Jak bylo ok puszczali do domu i kazali przyjsc za tyg. Po tyg. znowu nic sie nie dzialo wiec kazali mi przyjsc za 3 dni to byl pt. Powiedzieli ze sprawdza wszystko znowu, jak bedzie ok to wypuszcza jeszcze na weekend do domu, a w pn mam przyjsc na wywolywanie. Akurat w tym czasie mijalo 14 dni od terminu. Na szczescie w czw odeszly mi wody i urodzilam sama. Wszystko pewnie zalezy od tego w jakim stanie jestes ty, a szczegolnie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
brunette1 Re: ile po terminie? 13.10.07, 16:37 W moim szpitalu lekarze klada na osma dobe po terminie. Kolezanka miala taki przypadek. Nic sie nie dzialo, wiec po trzech dniach pobytu dostala oksytocyne na wywolanie skurczow. Odpowiedz Link Zgłoś
hanulllka Re: ile po terminie? 13.10.07, 17:44 Ja jestem 9 dni po terminie. W poniedziałek idę na kolejną wizytę kontrolną do gina (KTG i masaż szyjki). Jeśli nic się nie ruszy do czwartku, lekarz kazał mi pojawić się w szpitalu z walizeczką na wywołanie - to będzie równe 2 tygodnie po terminie. Mam nadzieję, że jednak wcześniej coś się ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
arnika15 Re: ile po terminie? 13.10.07, 17:45 Urodziłam osiem dni po terminie. gdyby poród sam się nie "rozkręcił" to miałam się zgłosić do szpitala 10 dni po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
madzi1983 Re: ile po terminie? 13.10.07, 18:47 każdy szpital ma swoje zasady, mi lekarz kazał się zgłosić już 4 dnia po terminie na wywołanie, urodziłam równo tydzień po terminie Odpowiedz Link Zgłoś
nelles Re: ile po terminie? 14.10.07, 22:00 Wywołali mi poród 2 tyg. i 3 dni po terminie. Co 3/4 dni od terminu chodziłam na kontrolę do szpitala (usg, ktg). Ale trzymali mnie tak długo bo łożysko nie wyglądało na stare a wszystko wskazywało na to że ten termin z miesiączki mógł być mylący. Odpowiedz Link Zgłoś
bellami72 Re: ile po terminie? 14.10.07, 22:21 mi wywolali w 13 dobie po terminie jak juz ich przyparlam do muru. Przyjeli na patologie w 10 dobie po terminie a wczesniej chodzilam co 2 dni na ktg i badanie. Niestety to nie na moje nerwy bo mimo, ze wszystko bylo ok to ja swirowalam ze strachu o dziecko. Mloda urodzila sie z oznakami przenoszenia. Sa szpitale, gdzie wywoluja po tygodnie i takiego bym szukala. Teraz ide prywarnie rodzic bo tam mam gwarancje, ze w dniu terminu wywolaja jak by co. Ta bezsilnosc i niemoznosc zadecydowania o swoim losie to nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
izapela3010 Re: ile po terminie? 15.10.07, 09:36 w szpitalu w którym rodziłam, po terminie należy się zgłosić 7, 8 doba do tego czasu miałam robione codziennie ktg następnie leżałam na patologii zanim podjęto decyzje o indukcji porodu upłynęła 13 doba w tym czasie poddawano mnie testom z oksytocyny ale nie było zadnego efektu, póżniej podano mi kroplówkę z oksytocyny i na następny dzień poród rozpoczął się u mnie naturalnie bez indukcji. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: ile po terminie? 15.10.07, 09:50 U mnie podobnie jak u Izapeli - tydzień po terminie musiałam się zgłosić do szpitala gdzie leżałam kolejny tydzień. Co dwa dni testy oksytocynowe (ocena stanu dziecka i łożyska pod wpływem wywołanych oxy skurczów). Mały się ruszył dokładnie 2 tyg po terminie jak już miałam mieć cc. Odpowiedz Link Zgłoś
annainfo Re: ile po terminie? 15.10.07, 09:47 a ja mialam zgłosić sie do szpitala dzień po terminie.Na szczęście na poród czekałam tylko jedne dzień Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka007 Re: ile po terminie? 15.10.07, 09:48 Ja czekalam dwa tyg. na wywolanie do ktorego nie doszlo bo jak juz znalazlam sie na oddziale to ze stresu poprostu mnie zlapalo.. ale od 40 tyg. chodzilam min. 1 raz dziennie na ktg w szpitalu Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś