Dodaj do ulubionych

wiek ciąży

01.08.03, 21:57
już sama nie wiem jak to jest. obliczyłam sobie termin porodu na 11 marca,
ponieważ ostatnią miesiączke miałam 4.06 a tu lekarz mi mówi, że wiek
biologiczny ciąży to 7 tyg a termin na 19.03? niby wszystko ok, ale jestem
trochę zdezorientowana. domyślam się, że wiek biologiczny tzn od
zapłodnienia, no i tu się zgadza, ale ten termin... hm... sama już nie wiem
Obserwuj wątek
    • weronika31 Re: wiek ciąży 02.08.03, 16:13
      pewnie chodzilo mu o to,ze zmiezyl malenstwo na usg ,w pierwszym trymestrze
      wszystkie zarodki rozwijaja sie identycznie i maja te same rozmiary ,dlatego
      wedlug ich wielkosci ocenia sie wiek zarodka i co za tym idzie termin porodu
    • nika28wawa Re: wiek ciąży 03.08.03, 13:40
      Spokojnie przyszła mamusiu.
      Ja wg pierwszej wersji miałam termin na 6 września (2003), wg drugiego usg na
      3- ego a ostatnio stwierdzono, że na 1 września. Sama widzisz że różnie to
      bywa. Zresztą i tak musisz brać pod uwagę te dwa tygodnie w jedną dwa w drugą
      stronę.A tak naprawdę to jak dzidzia będzie chciała wyjść to wyjdzie. Na pewno
      jest jej lepiej u ciebie w brzuszku niż u nas na zew.
      Będzie dobrze.
      Trzymaj się ty i twoja dzidzia.
      Monika i jej córa w brzuszku jeszcze( 35 tyg.)
    • dorotakatarzyna Re: wiek ciąży 03.08.03, 21:44
      Hej!
      Ostatni okres miałam 6 czerwca, lekarka wyliczyła termin na 13 marca. Ja
      wiedziałam, że do zapłodnienia doszło ok. 1 lipca. W rezultacie mała urodziła
      się 25 marca. A np. z usg wychodził różny wiek ciąży i inne terminy porodu - od
      20 marca, coraz wcześniej, aż do 1 marca. Pewnie ty wiesz lepiej, kiedy to było.
    • kj74 Re: wiek ciąży 04.08.03, 10:10
      Dzięki diewczyny smile)) Tylko nie wiem w końcu jak mam liczyc te tygodnie czy
      jestem w 9 (od ost. mies.) czy jak powiedzial mi lekarz w 7 (od zapł). Wiem, ze
      przyjmuje się standardowo tą pierwszą wersję, ale 19 marca wypada w 42 tygodniu.
      Buziaczki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka