marika198777 21.12.07, 19:21 jestem ciekawa czy podczas pierwszego USG 8 tc bedzie mogl wejsc ze mną do gabinetu narzeczony? prawdopodobnie bedzie to usg dopochwowe, zgadzaja sie czy nie za bardzo? lekarz publiczny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lila.star Re: pytanie o USG 21.12.07, 19:30 Mój mąż od samego początku jest ze mną przy badaniach USG, nie wchodzi odrazu bo czasami najpierw lekarz bada mnie ginekologicznie i to mogłoby być trochę krępujace. Chodzę prywatnie, ale nie wydaje mi się by to miało większe znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lenorka1 Re: pytanie o USG 21.12.07, 20:41 Na pewno będzie to USG dopochwowe,bo to wczesna ciąża,ale mąż jak najbardziej może uczestniczyć w tym badaniu Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: pytanie o USG 21.12.07, 20:59 To zależy od lekarza, niektórzy mają jakieś opory - że niby i partner, i dr się krępują w czasie usg dopochwowego... Hm. Zatem najlepiej zapytać lekarza, czy zezwala na ucział osób towarzyszących Odpowiedz Link Zgłoś
aniesta Re: pytanie o USG 21.12.07, 22:31 Lekarz pozwoli, ale uprzedź swojego faceta jak to dokładnie wygląda, bo niektórzy dziwnie reagują. Odpowiedz Link Zgłoś
luka2007 Re: pytanie o USG 22.12.07, 14:14 a czemu by nie? przeciez to twoj narzeczony a nie stryjeczna ciotka twojego dziadka.zreszta to twoja sprawa kogo chcesz zabrac na badanie.moj maz byl ze mna na kazdej wizycie.lekarz w sumie nie powinien miec nic przeciwko,gdyba mial to bym go zmienila! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaps Re: pytanie o USG 22.12.07, 21:48 Jak pytałam, czy mąż może popatrzeć na usg, to pielęgniarka szeptem mi mówiła, że przecież to usg dopochwowe... Ja no to, że to drugie dziecko i że nam to nie przeszkadza - no i się lekarze zgadzali (w czasie wakacji byłam 2 razy na usg w innym mieście). Jeśli kobieta twierdzi, że tak chce, to lekarzowi nie powinno to przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś