Dodaj do ulubionych

12-15 tydzień

09.08.03, 22:06
chciałabym nawiązać kontakt z "mamami" 12-15 tygodniowych fasolek.Jak się
czujecie, jak rosną nasze dzieciątka.Mnie trochę niepokoi mój duży brzuch. To
niemożliwe, żeby to był brzuch ciążowy... Może to efekt zaparć? Ale znajomi
się śmieją,że to bliźniaki, skoro tak wcześnie taki brzuch. Świadomość bycia
w ciąży mam dopiero od niedawna(wiem prawie od samego początku, ale jakoś to
do mnie nie docierało). Mam mięso- i rybo-wstręt.Rzadziej, ale wciąż
wymiotuję. Wszystko i wszyscy mnie denerwują, płaczę nawet na
teleturniejach smile). Mam przeczucie że to będzie chłopiec, choć wolałabym
dziewczynkę. A w ogóle to chciałabym żeby już było na Świecie. Całe i zdrowe.
Obserwuj wątek
    • miriam12 Re: 12-15 tydzień 10.08.03, 16:14
      ja tez mialam przeczucie ze bedzie chlopiec a jest dziewczynkawink)
      w drugiej ciazy lekarz w 12 tygodniu powiedzial mi ze chlopczyk a w 15
      dziewczynka wiec zobaczymy
      brzuszek to indywidulana sprawa kazedej kobiety i wcale nie swiadczy o ciazy
      mnogiej
      ja juz jestem w 21 tygodniu a brzuszek raczej malutki

pozdrawiam
    • kajka.3 Re: 12-15 tydzień 15.08.03, 13:17
      Cześć.
      Jestem w 13/14 tyg. ciąży. To będzie nasze trzecie dziecko. Mam już dwie córki 9 i 7 lat.
      W ciąży nigdy nie miałam zachcianek, nigdy nie zwracałam, za to mam wciąż uczucie niezdecydowania - zjeść coś, czy może nie? A jeśli tak to co? Zauważyłam, że mój problem rozwiązuje próbowanie potraw: troszkę białego serka z miodem, troszkę owoców, a czasem troszkę śledzika - i jakoś się uspokajam w moich dziwnych rozterkach.
      Brzuch mam mały rano, a duży wieczorem. Zaparcia i wzdęcia to u mnie codzienność i wcale mi się to nie podoba, ale mam wrażenie, że powoli mija (w poprzednich ciążach tego nie było).
      Na razie tyle, jesli chcesz/chcecie pogadać to zapraszam: kajka.3@gazeta.pl
      • kf-c Re: 12-15 tydzień 18.08.03, 12:56
        Też jestem 13/14 tydzień. Nadal mi niedobrze i często rano wymiotuje sad((
        Dlatego od jutra idę na zwolnienie, bo droga rano do pracy to męka...
        Brzuszek rano mały wieczorem spory. W każdym razie już go widać. Maluszka
        oglądałam w zeszłym tygodniu na USG - jest śliczny smile) Myślę że to dziewczynka,
        chociaż wszyscy w rodzinie marzą o chłopcu smile)

Kasia i dzidziulek (13+4)
        • bizka Re: 12-15 tydzień 18.08.03, 15:55
          w zeszłym tygodniu jakoś bardzo urósł mi brzuch i spokojnie mogę już chodzić w
          sukience ciążowej. Czy Wasz brzuch też już jest taki widoczny, bo trochę mnie
          niepokoi,że to początek 4 m-ca a już taki duży.Kombinuję,czy wszystko jest w
          porządku.
          • dula5 Re: 12-15 tydzień 18.08.03, 16:20
            Hej!
            Ja jestem w 13 tygodniu i też mam wrażenie, że brzuszek dość duży ale to chyba
            moje tylko wrażenie, bo dookoła wszyscy twierdzą, że nic po mnie nie widać ...
            chyba zapomnieli jaką talię osy miałam wink)) Ogólnie to mdłości mi powoli
            mijają, zwłaszcza te poranne, popołudniowe jeszcze są. Tylko ciągle jeszcze
            jestem zmęczona i senna, a to już też powinno ulec zmianie. Poza tym,
            najbardziej mnie matrwi, że nie potrafię się cieszyć, ciągle chodzę marudna i
            nerwowa - jak to udzieli się mojemu dziecku to kto z nim wytrzyma???? No i mam
            bardzo częste wizje, naszego życia z dzieckiem, niestety nie napawają mnie one
            optymizmem, i choć chcieliśmy dziecka to teraz widzę tylko czarne strony
            macierzyństwa - przynajmniej mąż mnie podnosi na duchu, zobaczymy czy potem też
            bedzie taki bohater!
            Dula

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka