yrenka84 27.01.08, 19:34 Mam stan podgorączkowy tzn 37st., zaczyna mnie boleć gardło i łamać w kościach.Jak się leczyć żeby nie zaszkodzić dziecku?Dodam, że jestem w 6 tyg. ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkowamama Re: przeziębienie!jak sie leczyć domowymi sposoba 27.01.08, 19:38 Homeo jakieś zastosuj. Oscillo, miód, leżenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kika32easy Re: przeziębienie!jak sie leczyć domowymi sposoba 28.01.08, 12:38 Cieple mleczko z czosnkiem i jezeli gardlo nie boli to dodaj miod,a temperatura 37c to prawidlowa w ciazy i w pierwszym trymestrze lekow zadnych nie zalecam jedynie calcium zwykly do rozpuszczenia.Zdrowka zycze Odpowiedz Link Zgłoś
kika32easy Re: przeziębienie!jak sie leczyć domowymi sposoba 28.01.08, 12:39 mozesz brac jeszcze tabletki czosnkowe-to naturalny czosnek w kapsulkach. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 syrop z cebuli 28.01.08, 13:07 kroisz cebulę zasypujesz cukrem w słoiku i zostawiasz na dobę. Później pijesz ok. 1 łyżka 3 razy dziennie. Działa. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka_ulka Re: syrop z cebuli 28.01.08, 13:18 popieram, syrop z cebuli, ja tez sie leczylam herbatką z lipy - działa napotnie, wiec albo po wypiciu ubierz sie cieplo albo - pod kocyk a jakby gardlo bardzo bolalo- mozna tantum verde. Odpowiedz Link Zgłoś
jowikosi Re: syrop z cebuli 28.01.08, 13:31 Ja do syropu z cebuli dodaje tez miod i czosnek A w patece pani polecila mi syrop PRENALEN, wlasnie dla kobiet w ciazy, z malinami i czoskiem. Zdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
melka30 Re: przeziębienie!jak sie leczyć domowymi sposoba 28.01.08, 13:46 Też bylam przeziebiona na początku ciąży, pomogły mi domowe sposoby min. mleko z czosnkiem i miodem, syrop z cebuli, tabletki homeopatyczne do ssania. Wiem, że nie mozna stosowac zwyklch tabletek do ssania, nacierać sie olejkami rozgrzewającymi i stosować polopiryny ewentualnie Apap. No i oczywiście trzeba się wyleżeć. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagarcia Re: przeziębienie!jak sie leczyć domowymi sposoba 28.01.08, 13:53 Herbata z sokiem malinowym, czosnek, miód, dużo odpoczynku. Nie przesadzać z środkami napotnymi bo to nie służy dziecku. K. Odpowiedz Link Zgłoś