Dodaj do ulubionych

spłaszczona głowka

04.02.08, 11:48
moj dwumiesieczny synek ma lekko spłaszczona główke z jednej
strony,podkładam mu pieluszke aby lezeł na drugiej ,ale zawsze sie
przekręci.Czy tak mu juz zostanie?Czy w miare gdy głowka bedzie
rosła ,to bedzie mniej spłaszczona?
Obserwuj wątek
    • 0grzybka1 Re: spłaszczona głowka 04.02.08, 13:17
      Mój syn tez miał główkę spłaszczoną z jednej strony. Nie pomagało podkładanie
      pieluchy i inne wynalazki. Zawsze tak kręcił główką, że wychodziło na jego.
      Zwróć uwagę, czy dziecko nie odwraca głowy w stronę np. okna? Ja zaczęłam kłaść
      małego w drugą stronę w łóżeczku, tzn tam gdzie do tej pory były nóżki.
    • alpepe Re: spłaszczona głowka 04.02.08, 13:33
      dziecko będzie zawsze odwracać głowę w tę stronę, z której zwykle ktoś do niego
      przychodzi. Przemyśl to, i ustaw tak łóżeczko i tak go kładź, by odwracał główkę
      w drugą stronę.
      • maluszek1 Re: spłaszczona głowka 18.02.08, 14:36
        Moje dziecko urodziło sie z asymetrią i córka miała spłaszczony policzek. Trwalo
        to ponad pół roku, ale twarz sie sama wyrównala i teraz jest symetryczna.
        I druga historia. Mój szwagier (obecnie 25 letni chłop) urodził sie
        wcześniuakiem i cos koło dwóch miesiecy spędził w szpitalu. Pielegniarki przez
        cały ten czas kładły go tylko na jednym boku i jak go teściowa odbierała ze
        szpitala, to podobno był taki spłaszczony, że można było poziomice przystawić.
        Byli załamani, kładli go na drugim boku i po jakimś czasie wszytsko wróciło do
        normy.

Jeśli Twoje dziecko jest jeszcze małe może spróbuj zrobić taki rulonik z
        ręcznika i podłóż mu pod plecy, by nie mógło sie przewracać. Ja tak robiłam, bo
        mała ulewała i nie chciałam by spała na plecach.
        Wszystko bedzie dobrze. Główki są bardzo elastyczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka