lailala 14.02.08, 18:47 Czy możecie polecić preparat żelaza który dobrze przyswajałyście? Ja niestety po tym przepisanym przez lekarza wymiotuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka59 Re: żelazo - wymioty po nim 14.02.08, 19:39 Ja też po sorbiferze wymiotowałam do momentu gdy zaczęłam go brać po posiłku a nie tak jak pisało przed posiłkiem Odpowiedz Link Zgłoś
kachna9535 Re: żelazo - wymioty po nim 14.02.08, 20:15 Ja to samo, jak wziełam żelazo prawie na tczo to też mi się nie przyjeło, zjadłam kanapke i znowu połknęłam i juz było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
lailala Re: żelazo - wymioty po nim 15.02.08, 09:12 dzieki, podobno po posiłku(czy w trakcie) jest mniej przyswajalne ale trudno.Dopiero od trzech tygodni nie eymiotuje i naprawde nie chce przez ten koszmar znowy przechodzić.To zelazo po którym na czczo wymiotowałam to tez sorbifer. Odpowiedz Link Zgłoś
kocica27 Re: żelazo - wymioty po nim 15.02.08, 09:20 Ja biorę Tardyferon i mam po nim nudności i biegunkę(( Odpowiedz Link Zgłoś
kachna9535 Re: żelazo - wymioty po nim 15.02.08, 09:29 Ja biore tez tandyferon. Jak go lykam po posiłku to jak narazie jest ok. Biorę dopiero 3 dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszykoteczek Re: żelazo - wymioty po nim 15.02.08, 10:11 Ja łykam Femiferal,na czczo.Jak narazie nic sie nie dzieje.A mam zalecenie brania 3xdziennie i witaminy do tego to jednak spora dawka wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lailala Re: żelazo - wymioty po nim 15.02.08, 10:27 cały problem również w ilości leków: kwas foliowy 15 mg, + osobno jod+ osobno żelazo, no i jeszcze moje na ratczyce i jelita, nic nie robie tylko łykam tabletki Odpowiedz Link Zgłoś
anulka59 Re: żelazo - wymioty po nim 15.02.08, 10:29 Fakt po posiłku żelazo jest gorzej przyswajalne ale lepsze to niż nic-mi przynajmniej morfologia stała w dolnej granicy normy. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszykoteczek Re: żelazo - wymioty po nim 15.02.08, 11:56 A ile dziennie macie przepisanego zelaza?Ja się martwie,ze mam za duzo.Hb 10,5 lekarz przepisał 3xdziennie i witaminki,w nich jest napisane,ze 200procent dziennego zapotrzebowania. Odpowiedz Link Zgłoś
lailala Re: żelazo - wymioty po nim 15.02.08, 12:09 2x dziennie i nie biorę witamin. Mój lekarz uważa że branie witamin jest bez sensu bo właściwie nie wiadomo które w takiej tabletce sie przyswajaja. Może są witaminy dla Ciężarnych bez żelaza? Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszykoteczek Re: żelazo - wymioty po nim 15.02.08, 12:42 chyba nie ma.Mozliwe,ze z nizsza dawka.Takich chyba poszukam Odpowiedz Link Zgłoś
melllinda Re: żelazo - wymioty po nim 15.02.08, 17:35 Po Tardyferonie wymiotowalam jak kot...podobno dobrze przyswajalne jest zelazo z preparatu Biofer. Zapytam mojego gina i chyba zaczne je brac. m Odpowiedz Link Zgłoś
estrella78 Re: żelazo - wymioty po nim 16.02.08, 00:58 Ja wymiotowałam po Sorbifer Durules. Za to bez problemów łykam teraz Biofer lub Biofer Folic. Kiedyś łykałam Hemofer i też czułam się super. Odpowiedz Link Zgłoś