gondziakoja 27.02.08, 21:53 witam,ostatnio gdzieś wyczytałam,że w 7 m-cu może pojawić sie pokarm.U mnie już prawie koniec 7 i nic takiego nie występije.Czy to znaczy,że nie będę miała pokarmu,czy raczej nie powinnam sie tym przejmować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ira2121 Re: od kiedy pokarm? 27.02.08, 22:03 raczej nie kieruj sie tym kiedy się pojawi. Mi na przykład siara pojawiła się po opadnięciu brzucha, ok.2 tyg przed rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: od kiedy pokarm? 27.02.08, 22:08 Nie ma obowiązku,aby siara pojawiła sie w czasie ciąży. To indywidualna sprawa każdej kobiety. Za mną 2 ciąże i jakos w żadnej n ie leciała mi siara,tylko troszkę dopiero po naciśnięciu brodawki. No rzecz najważniejsza to nie ma nic wspólnego z pokarmem po porodzie. Jedno z drugim nie ma się nijak do ilości pokarmu. Oksytocyna po porodzie odpowiedzialna jest za wyrzut mleka zas prolaktyna za produkcje mleka. To zupełnie inny mechanizm pojawijący się juz po urodzeniu łożyska. Pzdr.Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Nie przejmowac sie 28.02.08, 12:18 Pokarm pojawi sie w odpowiedniej chwili, do tego zwykle trzeba stymulacji (ssacy noworodek) i przewrotu hormonalnego Odpowiedz Link Zgłoś
cegielka612 Re: od kiedy pokarm? 28.02.08, 22:05 W ciąży nic mi nie leciało, siostrze męża od 5 miesiąca. Mimo moich lęków pokarm pojawił się po porodzie i nadal jest chociaż nie kapie jak niektórym sam z siebie. Mały się najada i ładnie przybiera na wadze, a je tylko z piersi. Aha ... i po porodzie zaraz wydawało mi się że nie mam pokarmu bo jak sama zciskałam piersi to nie leciało, jak chwiciła położna to od razu pojawiła się siara. Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 nie nie nie 28.02.08, 23:09 Absolutnie sie nie przejmuj! to o niczym nie swiadczy! znam osoby ,ktore mialy go bardzo pozno. Mi z kolei pojawil sie juz w 5 mies Odpowiedz Link Zgłoś