kasiodek4 05.04.08, 21:25 Witam Mam pytanie do kobiet ktore po ciazy mialy rozstepyA mianowicie czy smarowalyscie sie jakims kremem i czy jest jakas roznica jak tak to prosze o podanie nazwy Pozdrawiam Kasiodek4 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
proren Re: Rozstepy!!! 07.04.08, 14:41 smarowałam się przez całą ciążę kremem Mustella - podobno najlepszy na rozstępy. Niestety pomimo tego rozstępy pojawiły się w 8 miesiącu i niestety nic już nie pomogło. Mam je do dzisiaj. Moja koleżanka natomiast nie używała nic na rozstępy i nie pojawił się u niej nawet jeden malutki rozstępik. Odpowiedz Link Zgłoś
a.radziwonowicz Re: Rozstepy!!! 07.04.08, 14:46 Ja smarowałam się od 2 m.c Mustelą.Skończyłam jej uzywać m-ąc po porodze. Nie mam żadnych rozstępów, ale to pewnie też sprawa uwarunkowania genetycznego.Niektóre dziewczymy bardzo dbają o siebie w czasie ciąży a rozstępy i tak się u nich pojawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
katkie10 Re: Rozstepy!!! 07.04.08, 15:38 hejka, ja smarowalam sie kremem mustella, po porodzie zelem mustella i udalo sie uniknac rozstepow.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moka2 Re: Rozstepy!!! 07.04.08, 15:39 a czy mozecie mi napisacczy w Waszej rodzinie kobiety w ciazy mialy rozstepy? mysle ze to moze byc dziedziczne. u mnie ani mama ani siostra nie mialy wiec cichutko licze ze i ja nie bede miala. moze u Ciebie jest podobnie - popytaj Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Rozstepy!!! 07.04.08, 15:55 dokladnie za rozstepy odpowiedzialne sa geny.Jedne kobiety chocby mialy w brzuchu slonia nie beda ich mialy a inne mimo wcierania cudownych kremow beda mialy jeden na drugim.A te cudowne kremy specjalnie przeciw rozstepom to tylko nabijanie w butelke bo jezeli masz malo rozcagliwa skore,malo wlokien kolagenowych to nic nie pomoze,sorry,tylko laser ale juz po Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Rozstepy!!! 07.04.08, 15:57 Moja mama ma cały brzuch i biodra w białe prążki - pamiątka po trzech ciążach. Babcia też ma rozstępy. Mnie nie pojawił się ani jeden w pierwszej ciąży. Nie wierzyłam wprost własnemu szczęściu. Nie wiem, czemu to zawdzięczam, może los dał mi nagrodę za wytrwałość)) i niepoddawanie się bo naprawde bardzo się starałam i całą ciążę i jeszcze potem smarowałam się mustelą, olejem migdałowym, oliwą z oliwek, pomimo obrzydzenia lepkością i tłustością tych specyfików. Odpowiedz Link Zgłoś
katkie10 Re: Rozstepy!!! 07.04.08, 16:03 Tendencje genetyczne na pewno maja znaczenie.U mnie w rodzinie kobiety, ktore rodzily faktycznie ich nie maja. Ja jednak wolalam sie smarowac i teraz 3 i pol miesiaca po porodzie jestem zadowolona ze stosowalam mazidla , bo oprocz profilaktyki ladnie wygladzily i ujedrnily skore. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiach11 Re: Rozstepy!!! 07.04.08, 16:49 w pierwszej ciązy używałam oliwki - nie pomogło ale po porodzie smarowałam brzuch kremem na rozstępy i cellulit z avonu - stosujać go regularnie działał, wystarczyło jednak na tydzień wstrzymać kurację - brzuch znów w cętki! teraz smaruję się kremem nawilżającym - mam bardzo dużo rozstępów - po ciąży będę używać mocniejszych preparatów Odpowiedz Link Zgłoś