aniamiki_2007 11.04.08, 11:16 Witam, Mam pytanko w zwoązku z ruchami dziecka, . Kończę 38 tc i ruchy są bardzo słabe , czy to normalne? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewuncia.a Re: 38 tydzień + ruchy 11.04.08, 11:19 Ja też niedawno o to pytałam Dziś zaczynam 39 tc, mała się rozpycha, ale to już nie są kopniaki i szaleństwa takie, jak kiedyś. Dzidzia ma już za mało miejsca w brzuchu, żeby wykonywać jakieś bardziej skomplikowane manewry Ale czuję ją prawie cały dzień, co nie oznacza, że non-stop. Od czasu do czasu coś wypchnie, porozpycha się i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
aniamiki_2007 Re: 38 tydzień + ruchy 11.04.08, 11:27 Dzięki za odp. Wszystkiego dobrego i szczęśliwego rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
mamawif Re: 38 tydzień + ruchy 11.04.08, 22:38 Jeżeli są bardzo słabe i jest ich mało, radzę udac się na ktg do szpitala lub przychodni. To pozwoli się upewnic, że z dzieckiem jest wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka000 Re: 38 tydzień + ruchy 12.04.08, 17:51 Moja córcia dwa dni prze porodem (urodziłam dwa tyg przed terminem) szalała w brzuchu Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: 38 tydzień + ruchy 12.04.08, 17:59 To jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę - moja koleżanka też miała do samego końca "szaleńca" w brzuchu. Jak się potem okazało, urodziła małego synka, a miała bardzo dużo wód płodowych - stąd maluch mógł wierzgać do woli. Zwykle jednak diecko pod koniec ciąży się uspokaja. Jeśli jednak mamę to niepokoi to powinna to skonsultować z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś