ewelinkach1 10.05.08, 09:16 Jak czesto w ciązy bada sie długość szyjki macxicy albo inaczej w których tygodniach?Bo ja miałam tylko raz w 13 tygodniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezak25 Re: szyjka m... 10.05.08, 09:51 u mnie lekarz badal przy kazdej wizycie, ale to dlatego, ze od ok. 21tc zaczela sie skracac i musial ja kontrolowac. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulenka1981 Re: szyjka m... 10.05.08, 10:01 jestem w 35 tc i ja mam sprawdzaną przy kazdej wizycie u lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
moka2 Re: szyjka m... 10.05.08, 10:31 a ja nie wiem czy mi sprawdzal. co prawda raz nawet mnie nie badal tylko "obmacal" kolice kostki. czy on to gdzies zapisuje? i czy to wazne? to moj 22 tc Odpowiedz Link Zgłoś
caro_lina78 Re: szyjka m... 10.05.08, 11:12 Ja przy każdej wizycie mam badanie wewnętrzne przez pochwę i wtedy lekarz ocenia szyjkę. Gdy miałam epizod plamienia dodatkowo oceniał to przez USG dopochwowe. Zapisuje to w mojej karcie ciąży jest tam pozycja - "Stan części pochwowej" ja mam cały czas 2/0/0 oznacza ze ma 2cm długości 0cm rozwarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
solangelika Re: szyjka m... 10.05.08, 17:45 caro_lina78 napisała: > Ja przy każdej wizycie mam badanie wewnętrzne przez pochwę i wtedy > lekarz ocenia szyjkę. Gdy miałam epizod plamienia dodatkowo oceniał > to przez USG dopochwowe. > > Zapisuje to w mojej karcie ciąży jest tam pozycja - "Stan części > pochwowej" ja mam cały czas 2/0/0 oznacza ze ma 2cm długości 0cm > rozwarcia. ja mam dokłądnie tak samo,przy każdej wizycie,a dodatkowo USG dopochwowe jak coś budzi wątpliwośći,jestem w 37 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.cherry Re: szyjka m... 11.05.08, 09:21 Nie martw się, na pewno bada przy każdej wizycie, a że się nic nie dzieje to Ciebie o tym nie informuje - nie mam powodu do niepokoju Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: szyjka m... 11.05.08, 20:56 ja miałam najpierw co miesiąc, później co tydzień Odpowiedz Link Zgłoś