ikp6 02.06.08, 13:17 Napiszcie proszę , czy wam też ciągle chciało się spać ? Czy to mnie w późniejszym etapie? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koma77 Re: pierwszy trymestr a senność 02.06.08, 13:18 O tak, chciało się bardzo spać. W pierwszej ciąży senność ustąpiła dopiero po 2 trymestrze, a w tej ciąży tylko w pierwszym byłam senna. Odpowiedz Link Zgłoś
katija1 Re: pierwszy trymestr a senność 02.06.08, 13:19 Minie, minie Ja przez pierwsze 2-3 miesiace zasypialam juz o 19 Zdążylam wrócic z pracy i zasypiałam na siedząco przy kolacji. Na szczęscie minęło... pozdr k1 Odpowiedz Link Zgłoś
ikp6 Re: pierwszy trymestr a senność 02.06.08, 13:24 ja już o 14 padam- a pracuję do 16. Koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: pierwszy trymestr a senność 02.06.08, 13:28 Normalka Ciąża się dzieli na 3 etapy: - etap susła (spanie) - etap jaskółki (lepienie gniazda) - etap wieloryba (... bez komentarza) Co prawda to jest na wesoło, ale mniej wiecej pokrywa się z 1,2 i 3 trymestrem. Odpowiedz Link Zgłoś
ikp6 Re: pierwszy trymestr a senność 02.06.08, 14:11 variuss napisała: Niezłe > Normalka > > Ciąża się dzieli na 3 etapy: > - etap susła (spanie) > - etap jaskółki (lepienie gniazda) > - etap wieloryba (... bez komentarza) > > Co prawda to jest na wesoło, ale mniej wiecej pokrywa się z 1,2 i 3 > trymestrem. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia22 Re: pierwszy trymestr a senność 02.06.08, 14:50 No tak, tyle że u mnie etap susła trwa od początku aż do dziś - 19tc.... ciekawe czy i kiedy włączy mi się jaskółka (jak będzie wielorybek???) bo już szczerze mówiąc - mam dość tego ciągłego chodzenia na rzęsach. Pozdrowienia dla wszystkich, niezależnie od aktualnego etapu Odpowiedz Link Zgłoś
magda1039 Re: pierwszy trymestr a senność 02.06.08, 15:36 Mi jakoś nie przechodzi ...HE HE na poczatku spalam non stop ,wstawalam o 6.30 slalm dzieci do szkoly, kladlam się, wstawalam o 13 jak wracaly, zrobilam obiad,zasypialam o 17, budzilam sie o 20, i po godzinie szlam spac na cala noc - taka sytuacja trwala miesiac, teraz jestem w 22 tygodniu a mimo to musze przespac się choc raz dziennie, kolo 13-15, bo poprostu padam, usypiam nawet niewiem kiedy,jesli nie moge sie przespac bo sytuacja nie pozwala, jestem tak zmeczona ze plakac mi się chce...mam tak pierwszy raz, w 3 poprzednich ciazach nie spalam tak. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: pierwszy trymestr a senność 02.06.08, 16:13 o tak, sen to moj przyjaciel teraz (5 msc) troche sie ustatkowalo ale poza spaniem to lenistwo, lezenie...obojetnosc... mija juz Odpowiedz Link Zgłoś
birka87 Re: pierwszy trymestr a senność 02.06.08, 16:14 Oj... nie martw się minie ja przespałam pierwszy trymestr skończyło się koło 16 tyg a chyba najbardziej na tym "ucierpiał" mój Misiek śpij póki możesz Odpowiedz Link Zgłoś
szachula30 Re: pierwszy trymestr a senność 02.06.08, 16:48 Nie pocieszę Cię, ja przespałam praktycznie całą ciążę. Najmniej spałam w 2 trymestrze, ale w 3 wróciło... Odpowiedz Link Zgłoś
monia_82 Re: pierwszy trymestr a senność 03.06.08, 09:43 Ojej jak sobie przypomnę tą senność :o) Mogłam zasnąć wszędzie, na siedząco w samochodzie czy stojąco w autobusie, wystarczyło że gdzieś głowę oprę :o) u mnie minęło między 4 a 5 miesiącem. Pozdrawiam monia - Mama Szymka ur. 29-02-2008 Odpowiedz Link Zgłoś
mmmag Re: pierwszy trymestr a senność 03.06.08, 10:24 Ja jestem w 6 tc i z każdym dniem spałabym więcej...pozostaje to jednak tylko pragnieniem bo mam 17 miesięczną córeczke, z którą w ciągu dnia jestem sama. czasem jak malutka uśnie w ciągu dnia kładę się również Odpowiedz Link Zgłoś
jokub Re: pierwszy trymestr a senność 03.06.08, 10:36 Ja tak miałam przez 3 miesiące. Potrafiłam nawet iść do szefa na kawe i po prostu zasnąć w trakcie rozmowy . Teraz na szczęście powoli to mija i mogę nawet jakiś film pooglądać. Wcześniej to był mniej więcej taki schemat: rano pobudka, wyjście do pracy, przyjście i drzemka, obiadek i spanko, kolacja i znów spanie Odpowiedz Link Zgłoś
moka2 Re: pierwszy trymestr a senność 03.06.08, 12:07 hej. ja pierwsze 3-4 miesiace w lozku bylam juz o 21 a jestem nocnym markiem. jak wracalam z pracy po 18 to musowo musialam sie polozyc. teraz 6 mc i jest ok. jestem zmeczona po 22 ale moge nie spac do polnocy. zawsze uwazaalam ze skoro moj organizm tego potrzebuje to trzeba mu to zapewnic wiec nie oponowalam za bardzo. ) Odpowiedz Link Zgłoś
birka87 Re: pierwszy trymestr a senność 03.06.08, 16:22 no właśnie, po co bez sensu walczyć z potrzebami swojego organizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
brooklyn77 Re: pierwszy trymestr a senność 03.06.08, 19:37 ja sie czuje mega rozgrzeszona dziś wstałam o 9.00 a od 11.00 do 14.00 dalej w kimę....i mam wtedy bardzo wyraźne sny...fajnie tak leniuchować jesli można Odpowiedz Link Zgłoś
nefrea26 Re: pierwszy trymestr a senność 04.06.08, 08:17 jestem w 36 tygodniu i dalej w dzień sypiam Odpowiedz Link Zgłoś