nadzieja05 21.06.08, 02:44 wiem, ze duzo juz bylo na ten temat pisane, ale i tak nie moge sie doszukac. 8 czerwca beta 19 tys. a po 9 dniach 32 tys. jak mozna to zanalizowc? pomocy.i z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kulka_ulka Re: moze co porazici natemt bety HCG? 21.06.08, 09:36 Przepraszam, a po co analizowac? Przy tak duzych wynikach bety juz dawno powinno widac zarodek. I bety sie juz wtedy nie bada. Zreszta na wynikach powinnas miec normy dla danego tygodnia ciazy. A im starsza ciaza tym beta rosnie wolniej. Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja05 Re: moze co porazici natemt bety HCG? 21.06.08, 15:16 ja juz od zmysow odchodze bo zrobilam bete 2 dni po tej pierwszej ale w innym labolatorium i wyszedl inny wynik, totalnie . Kulka_ulka, wiec chesz powiedziec ze wszystko jest w normie? Bo obecnie nie moge zapisac sie na USG i musze czekac. dzieki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
deleine Re: moze co porazici natemt bety HCG? 21.06.08, 15:17 co masz na myśli mówiąc "Zupełnie inny"? Odpowiedz Link Zgłoś
kulka_ulka Re: moze co porazici natemt bety HCG? 21.06.08, 15:40 nie wiem, co znaczy "wynik inny, totalnie"..Jesli mozesz wyjasnij. Podajesz wartosc 19 tys, a 9 dni pozniej 32 tys - i to wydaje sie prawidlowym przyrostem bety. tu masz normy. www.biomedical.pl/forum/-vp3951.html Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: moze co porazici natemt bety HCG? 21.06.08, 15:51 na tym etapie nie ma po co badać przyrostu hcg, mało tego, z czasem przyrost bhcg spowalnia i to jest prawidłowe Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja05 Re: moze co porazici natemt bety HCG? 21.06.08, 16:21 ale jak czytalam wna poczatku ciazy ok.5-6 tyg. powinna przyrastac w tepie 100% w ciagu 48 h, a u mnie w 9 dni tyle nie prszyrosla. Pierwsze badanie bylo robione w 6 tc5d 19 tys. po 2 dniach w innym lab. wynik byl powyzej 5 tys. z innych norm i tydzien po tym czyli w 8 tc wynik byl 32 tys. tak to wyglada. Dodam, ze w momencie kiedy mialam robiona pierwsza bete zaczelam plamic. Nie wiem co robic. Plamienie, a pozniej to juz tylko brudzenie przestalo po 7 dniach, ale dostalam tylko witaminy. Co o tym sadzicie. dzieki za wszelkie podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: moze co porazici natemt bety HCG? 21.06.08, 19:35 do wartości ok. 220 000 beta powinna się podwajac (a przynajmniej wzrosnąc o 66proc) w ciagu 48 godz!wiem to od lekarzy, dwukrotnie przechodziłam poronienie..... moze masz inne normy u siebie w laboratorium?najlepiej zadzwoń i podpytaj!i moim zdaniem najważniejsze,żebys poszła do lekarz,usg jest niezbędne!jesli piszesz,że jest to juz 8 tydz,to powinno byc serduszko! Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: moze co porazici natemt bety HCG? 21.06.08, 19:46 Nadziejo - pierwsza podstawowa zasada - nigdy, przenigdy nie powtarzamy BetyHCG w różnych laboratoriach. Zawsze trzeba powtarzać w tym samym - każde laboratorium ma własme odczynniki, trochę inne normy. Z dwóch labów nie da się ocenić przyrostu! Ale generalnie Beta ok - 7-8tydz? Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja05 do malwes 21.06.08, 22:11 teraz to ja tez juz wiem. No ale zobaczymy co wyjdzie na USG jak sie zapisze. wielkie dzieki za wszystkie podpowiedzi. Tak ta ostatnia beta jest z 8 tyg. ale sie nie podwoila nawet wedlug tego co mialam 10 dni wczesniej i to mnie martwi. Generalnie czuje sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś