michasia24 13.07.08, 19:06 jaką wade miałyscie ze robili wam cesarke Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mo.nis Re: cesarka a wada wzroku 13.07.08, 19:47 To nie zależy od wady wzroku, o od zmian na dnie oka. Moja wada OP: -9,5, OL: -6,5 i rodziłam naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nupik Re: cesarka a wada wzroku 13.07.08, 20:41 Jest mnostwo wątków w tej sprawie, sprawdz w wyszukiwarce. ja mam wade mniejszą od poprzedniczki : -5,75 w kazdym oku, ale dno oka nieładne, siatkowka zagrozona odklejeniem,. byłam u dwoch okulistow - jeden w ogole się nie zastanawiał, drgui zapytał czy chcę rodzic naturalnie - wtedy będzie zmuszony napisac "skrocenie II fazy porodu" a to znaczy kleszcze i proznociąg. w zyciu nie naraziłabym dziecka dla ideologii. urodizłam przez CC (jestem super zadowolona), teraz druga ciąża i też CC. Stan siatkowki jest już nieodwracalny. Podsumowując: mozesz miec wadę -12 i siatkówkę w idealnym stanie, albo -4 i na progu odklejenia. tylko wtedy bedzie wskazanie do cięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka1001 Re: cesarka a wada wzroku 14.07.08, 13:17 hej ja mam zeza lewego oka i niedowidze na nie czy ja tez powinnam miec cesarke w takim przypadku? z prawym jest wszystko w porzadku Odpowiedz Link Zgłoś