olg-a27 21.07.08, 07:58 jestem w 24 tc, dzisiaj rano wymiotowałam, nie mialam czym to leciała żółć no i później rzem wylecała jasnoczerwona krew. Nie było jej duzo tyle co na splunięcie. Przestraszyłam się, czy to cos groźnego, skąd ta krew? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gata19 Re: krew w wymiotach 21.07.08, 08:37 Krew w wymiotach to nic fajnego-ja bym pojechała na IP. Przez neta nikt nie postawi diagnozy. Mnie by to zaniepokoiło. Przyczyn może być sporo-każda wymaga wizyty u lekarza/szpitalu. Jesli masz te wymioty od dawna mogl puscic jakis maly żylak przełyku - szczegolnie czesta przypadlosc u cieżarnych. Wymiotuja na okraglo, szczegolnie jesli wymioty sa niepowsciagliwe i dosc agresywne zmienia sie cisnienie w przełyku - nie mowiac ze przelyk moze peknac tzw. Zespol Mallorego-Weissa. Mogl peknac wrzod zoladka, moze to krwawienie z zoladka... jesli jest tam sama żółć to moze coś innego jeszcze niedobrego sie dzieje etc etc etc. Podsumowujac KAŻDE krwawienie z górnego przewodu pokarmowego wymaga wyjaśnienia i obejrzenia bo MOŻE być niebezpieczne. Przez neta tego nie stwierdzimy -> jedź na IP. Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: krew w wymiotach 21.07.08, 16:01 Ty dzwon na pogotowie lub sama jedz na najblizsza IP. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia tez miewam 21.07.08, 16:30 ale u mnie to krew z nosa jest, wiec nie panikuję. ostatnio na szczescie zdarza sie juz zadziej Odpowiedz Link Zgłoś
mawta Re: tez miewam 21.07.08, 19:28 Też tak miałam w okresie największego urodzaju na rzyganie - czyli 2 i 3 miesiąc. Krew była z przełyku i gardła, bo nie miałam już czym wymiotować to sobie zdarłam (sorki za dosłowności). Ale skonsultować możesz na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
morepig Re: tez miewam 21.07.08, 21:18 tez tak miewam w najbardziej rzygliwych dniach... minie i hope. Odpowiedz Link Zgłoś