magd.a84 22.07.08, 14:23 Cześć, w czerwcu miałam wyłyżeczkowanie ;-(, pierwszą miesiączke dostalam 8.07. Czy jest mozliwość, żebym po I okresie zaszła w ciążę, strasznie boli mnie dół brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
titerlitury Re: pierwsza miesiączka po poronieniu 22.07.08, 15:36 oczywiście, że jest to możliwe - idź do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
pola.2 Re: pierwsza miesiączka po poronieniu 22.07.08, 15:48 pewnie, że możliwe. A lekarz nie kazał zrobić trochę przerwy między staraniami? Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: pierwsza miesiączka po poronieniu 22.07.08, 15:58 Bardzo możliwe. Na Twoim miejscu wstrzymałabym się jednak przynajmniej od 3 do 6 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
magd.a84 Re: pierwsza miesiączka po poronieniu 22.07.08, 16:18 nie byłam jeszcze na kontroli po miesiączce, bo mój lekarz jest na urlopie do przyszłego wtorku. Mówił ze pewnie trzeba będzie odczekać 3 miesiące, ale jakoś wyszło, że się nie zabezpieczyliśmy. Myślicie że test coś już wykaże? Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: pierwsza miesiączka po poronieniu 22.07.08, 17:51 a ktory masz dzien cyklu???? mi wyszedl pozytywny pre-test w 26dc. Odpowiedz Link Zgłoś
usia-1984 Re: pierwsza miesiączka po poronieniu 22.07.08, 20:40 Witaj niektóte testy już potwierdzą ciążę po 6 dniacg od zapłodnienia u mnie tak było 2 robiłam i dwa pokazału wynik pozytywny Kup test i sprawdz. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: pierwsza miesiączka po poronieniu 22.07.08, 21:39 jest możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Pytań kilka 29.08.08, 08:56 Wyszłam ze szpitala po poronieniu i w sumie niewiele lekarze i pielęgniarki mi powiedzieli co dalej i jak dbać o siebie, tyle wiem, że mam kontrolę za tydzień. Więc może któraś wie (zakładam, że są różne przypadki ale proszę mimo to o odpowiedź): - jak długo to krwawienie będzie trwało ? (po wywołaniu poronienia i oczyszczeniu macicy) - na co szczególnie uważać, jakie sygnały mogą być niepokojące? - jak już będę mogła współżyć to jaka antykoncepcja ? - czy macica i pochwa wrócą do normalnej formy? można jakoś wspomóc (na razie ćwiczę mięśnie kegla) - mam 5 dni zwolnienia od pracy, ale przeraża mnie to, czy można poprosić o więcej? jak tak to od jakiego lekarza, naprawdę, nie czuję się na siłach Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Pytań kilka 29.08.08, 10:13 magd.a84, oczywiście, że mogłaś zajść w ciążę. Ale nie przejmuj się, skoro ciało dopuściło do owulacji i implantacji, tzn że na ciążę jest gotowe. Inna sprawa to psychika kobiety po poronieniu, ale jeśli uważasz, że dasz radę, to wszystko ok. ursz-ulka, Przeżyłam to samo w styczniu. Wypisałam pytania na kartce i w kilka dni po wyjściu ze szpitala poszłam do ginekologa prowdzącego moją ciążę, to była przychodnia, kolejki, ale ja miałam to w dupie, wepchałam się i zmusiłam go do odpowiedzi. > - jak długo to krwawienie będzie trwało ? (po wywołaniu poronienia i > oczyszczeniu macicy) Ja plamiłam 10 dni. > - na co szczególnie uważać, jakie sygnały mogą być niepokojące? Chyba silniejsze krwawienie, mocniejszy ból brzucha. > - czy macica i pochwa wrócą do normalnej formy? można jakoś wspomóc > (na razie ćwiczę mięśnie kegla) Czytałam, że miałaś wywoływane poronienie. W takim razie twoja szyjka macicy rozwarła się naturalnie i naturalnie zamknęła. Jeśli miałaś łyżeczkowanie, to istnieje ryzyko, że zbyt dokładnie cię wyczyścili i endometrium może nie chcieć się odtwarzać - ja tak teraz mam. Ale to wystarczy kontrolne usg dopochwowe - zrób je za kilak tygodni. I obserwuj jakiej długości i obfitości są miesiączki, jeśli takie jak przed ciążą, to ciało wraca do równowagi. Z pochwą jest wszystko ok, ale dobre mięśnie Kegla nigdy nie zaszkodą, a czasem pomogą > - mam 5 dni zwolnienia od pracy, ale przeraża mnie to, czy można > poprosić o więcej? jak tak to od jakiego lekarza, naprawdę, nie > czuję się na siłach Ja dostałam 1,5 tygodnia, a chyba można poprosić do 2 tygodni. Możesz wrócić i dopytać się w szpitalu, albo u lekarza prowadzącego tę ciążę. Jak chcesz możesz pisać na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Re: Pytań kilka 30.08.08, 09:35 Dzięki. Dzisiaj z chłopakiem idziemy do psychoterapeuty się wygadać. Myślę, że nam pomoże. Dla nas to bardzo wielka strata. Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka więcej o poronieniu 03.09.08, 12:50 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11916 tu są podobne wątki, nawet więcej na inne tematy po poronieniu Odpowiedz Link Zgłoś