limmar 02.09.08, 10:18 Czy rennie na zgagę jest zupełnie w 100% bezpieczny w czasie stosowania w ciąży? Czy jednak trzeba uważać i ograniczać się? Co polecacie na codziennie dopadającą zgagę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
preciosa123 Re: Zły wpływ Rennie ?? Co na ciągłą zgagę? 02.09.08, 10:52 ja caly czas biore rennie i w ulotce pisze ze mozna go stosowac bez obaw oczywiscie zgodnie z umiarem Odpowiedz Link Zgłoś
pelagia24 Re: Zły wpływ Rennie ?? Co na ciągłą zgagę? 02.09.08, 10:56 ja też biore i mój lekarz powiedział że można bo nie zawiera kwasu mlekowego. Stosuje się do zaleceń w ulotce. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna11 Re: Zły wpływ Rennie ?? Co na ciągłą zgagę? 02.09.08, 11:00 Mi też lekarz pozwolił (oczywiście w rozsądnej dawce). Rennie nie blokuje żadnych receptorów odpowiedzialnych za wytwarzanie kwasu żołądkowego, działa "mechanicznie" czyli jedynie go zobojętnia. Nadaje się do doraźnego stosowania, usuwa skutek, a nie przyczynę, więc w ciąży jak najbardziej ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gajmal Re: Zły wpływ Rennie ?? Co na ciągłą zgagę? 02.09.08, 11:15 Na zgagę mi w ciąży pomagało picie mleka - szklanka mleka i przechodziło jak ręką odjął. Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: Zły wpływ Rennie ?? Co na ciągłą zgagę? 02.09.08, 12:19 mi pomagało tylko Manti (ze 4 miesiące je stosowałam) i dziecko urodziło się zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: Zły wpływ Rennie ?? Co na ciągłą zgagę? 02.09.08, 12:38 Też stosowałam Rennie, miałam ogromną zgagę od 6 m-ca ciąży. Oczywiście warto najpierw wypróbować naturalne sposoby, np. mleko, ale przy silnej zgadze to nie pomoże... Rennie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
goska27711 Re: Zły wpływ Rennie ?? Co na ciągłą zgagę? 02.09.08, 13:52 Stosowałam rennie,mleko-dobrze działało,ale krotko,pepsi-z umiarem Odpowiedz Link Zgłoś
bara-nek proszek zasadowy 02.09.08, 14:16 stosowałam go krótko bo zgaga szybko mi minęła, więc chyba jest skuteczny. No i co najważniejsze całkowicie bezpieczny. Kupuje sie go w aptece, jest w małej puszce, ale starcza na długo. Koszt ok 23 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Zły wpływ Rennie ?? Co na ciągłą zgagę? 02.09.08, 18:16 Brałam Rennie, przeczytaj ulotkę, jest nawet polecany przy nudnościach ciążowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzebianka0 migdaly 12.09.08, 11:34 jak zaczyna mi sie zgaga-siegam po migdaly-takie w calosci ze skorka- chrupie z pomalu jeden za drugim i pomaga.Pomagalo tez w pierwszej ciazy.Ja dodatkowo musze unikac sokow pomaranczowych(i ogolnie kwasnych) Odpowiedz Link Zgłoś
kama_mama_olka ciepłe mleko:))))) 12.09.08, 11:37 Doskonały sposób,mnie pomagało) Odpowiedz Link Zgłoś
dominika2521 Re: Zły wpływ Rennie ?? Co na ciągłą zgagę? 12.09.08, 12:03 mi lekarz przepisal mleczko alugastin pomaga tez mleko chude cieple (temperatura pokojowa) Odpowiedz Link Zgłoś
ada1 Re: Zły wpływ Rennie ?? Co na ciągłą zgagę? 12.09.08, 12:21 Ja od czasu do czasu biorę Rennie ale też piję mielone siemię lniane. Warto je w aptece zakupić. Świetnie działa na wszelkie dolegliwości przełykowo-gastryczne, a do tego likwiduje zaparcia - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś