Dodaj do ulubionych

Obrzęki stóp

09.09.08, 11:40
No właśnie, znacie jakiś sposób na zmniejszenie obrzęków stóp?

Latem było znośnie, zakładałam japonki smarowałam Lotionem1000 i jakoś doczłapałam się do pracy. Teraz ochłodziło się, wyciągnęłam pantofle, przymierzyłam wszystkie pary i tu niespodzianka! W każde z nich ledwo wciskam nogi sad( Wszystkie są za ciasne sad(

Nogi mi puchną tylko w okolicach stóp ale naprawdę mocno, tak że po obu stornach kostki całkowicie zanikają.

Można to jakoś złagodzić? Znacie sposoby, które mogą temu zaradzić, domowe lub farmakologiczne bezpieczne dla dziecka?
Obserwuj wątek
    • maupcia Re: Obrzęki stóp 11.09.08, 14:21
      Też przerabiam ten sam problem tyle,że jestem na końcówce i zaczęło się dopiero
      teraz nogi jak wielkie kołki żadne buty nie pasują.Słyszałam,że to z powodu
      nadmiernego gromadzenia się wody w organizmie podobno pomaga jedzenie natki
      pietruszki bo jest moczopędna nie wiem czy działa ale wypróbuję co mi szkodzi
      przecież natka ma też dużo witamin.Pozdrawiam
    • jollak Re: Obrzęki stóp 12.09.08, 19:25
      domowy sposób ale skuteczny,2-3 liście białej kapusty potraktuj tłuczkiem do
      mięsa aż puści soki,zrób z nich okłady na 1-2 godziny owijając dodatkowo
      delikatnie bandażem elastycznym.Na mnie działa kojąco i opuchlizna schodzi.
      pozdrawiam i życzę żeby podziałało
      • bweiher Re: Obrzęki stóp 12.09.08, 19:35
        Podobno kobietom w ciązy stopy powiększają się nawet o numer.Mi osobiście też
        tak się stało i wyobraź sobie ze jestem pół roku po porodzie i już nie wróciłam
        do dawnego numeru.Trza było kupić nowe buty sad(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka