lonka11 03.10.08, 06:33 witam w 9miesiacu pojawiły mi sie rozstępy wczesniej uzywałam kremu ziaja dla mam ale jednak nic on nie dał-) czy znacie jakis specyfik ktory pomoze zmniejszyc rozstępy????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwes Re: help- rozstępy!!! 03.10.08, 08:30 Ionka - jeśli jesteś jeszcze w ciąży czy karmisz, to na razie nic nie rób. Przerzuć się na Mustelę a najlepiej na Elancyl Galenica (tylko ten dla kobiet w ciąży). Jak skończysz karmić możesz zacząć używać silnie skoncentrowanych kremów redukujących rozstępy (wlaśnie Galenic ma takie, ewentualnie ampułki Rilastil). I dopóki rozstępy są świeże (do 2 lat) można je znacnie zmniejszyć w gabinecie kosmetycznym (laserem na przykład). Odpowiedz Link Zgłoś
kasiac23 Re: help- rozstępy!!! 03.10.08, 08:31 nie wiem czy znajdziesz jakikolwiek preparat ktory na to pomoze. ja w pierwszej ciazy rowniez stosowalam ziajke i 100 innych "wspanialych"preparatow na rozstepy i niestety NIC nie pomoglo bo chyba gorzej byc nie moze moj brzuch wyglada jakby go kto pasem bil okropne czerwone paski az od piersi po sam wzgorek. teraz jestem w drugiej ciazy i czasem jak poloze sie na boku (czyli brzuch "zwisa") to czuje klujacy bol wlasnie na rozstepach Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: help- rozstępy!!! 03.10.08, 08:43 moja bratowa ostatnio rzuciła, że zostaje tylko kostium jednoczęściowy...Zobaczymy, czy miała rację... Odpowiedz Link Zgłoś
pingwinek13 Re: help- rozstępy!!! 03.10.08, 09:11 też myślę że mało co pomoże sama chciałabym się pozbyć rozstępów z okresu dojrzewania ( w ciąży o dziwo nie dostałam) próbowała różnych kremów ale d...pa Dziewczyny a może ktoś może polecić jakiś naprawde dobry krem nawet drogi - jeśli skuteczny? Odpowiedz Link Zgłoś
kakmi Re: help- rozstępy!!! 03.10.08, 09:27 spróbuj CEPAN - jest to maść na blizny, przyspiesza ich gojenie. Na bazie naturalnych składników, można go używać w ciąży i po ciąży. JEst odpowiednikiem zagranicnego Contratubexu, ale dużo tańszym . Mi rowniez pojawily sie rozstepy w pierwszej ciąży w 8 mies, i od razu po porodzie jak sie dowiedzialam o cepanie, zaczelam smarowac. Obecnie są ledwo widoczne, tylko ja je mam tylko na podbrzuszu. W drugiej ciąży, juz w ogole nie pojawiły się nowe. Obecnie kończę 6 mies. i zamierzam sobie kupic tą masc i zaczac sie smarowac na wszelki wypadek Jedyną jego wadą, jest to, że okropnie śmierdzi : (, ale czego się nie robi dla urody Aha, i rewelacyjnie się sprawdza przy leczeniu blizny po cc i blizn po nacięciu krocza!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: help- rozstępy!!! 03.10.08, 09:36 kosmetyczka poleciła mi olejek z róży rdzawej. pl.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3%C5%BCa_rdzawa Właśnie tej konkretnej odmiany. Nie mam natomiast pojęcia, czy takie cudo jest dostępne w Polsce. Kupuję pod nazwą " huile de rose musquee du Chili". wiem, że jest stosowany w kosmetologii jako preparat przeciw starzeniu się skóry i uelastyczniający. Ja na razie wcieram na zmianę z olejkiem ze słodkich migdałów. Zobaczymy, czy mi coś wyjdzie (33tc), ale podobno ten z róży można też z powodzeniem stosować "po"... Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: help- rozstępy!!! 03.10.08, 09:41 znalazłam cos takiego: mazidla.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=24&category_id=16&option=com_virtuemart&Itemid=27 Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia111 Re: help- rozstępy!!! 03.10.08, 10:27 Polecam krem musteli na rozstępy. Drogi ale dobry. Mi pomógł, a po ciąży już nie mam rozstępów Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 Re: help- rozstępy!!! 03.10.08, 10:39 dzieki dziewczyny za info wlasnie czekam na moja dzidzie która sie nie spieszy z przyjsciem na swiat...ja to nawet nie widzialam na poczatku tych rozstepow bo byly na dole ednak teraz sa juz na gorze i swedza musze cos dzis kupic bo oszaleje Odpowiedz Link Zgłoś