adula2 06.10.08, 12:16 Mam pytanko, pierwsze badanie na poziom glukozy robiłam na czczo i wyszło 95, powtórzyłam po obciążeniu 50 ml glukozy i wyszło 74, czy to znaczy , że nie mam cukrzycy,czy może coś w badaniach wyszło nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poko-rka Re: glukoza 06.10.08, 12:22 Cukrzycy nie masz na pewno,ale coś dziwne te wyniki,jeśli po obciążeniu cukier jest niższy niż na czczo.Najlepiej pójść do lekarza,chyba,że któraś z kobietek tak miała i coś Ci podpowie Odpowiedz Link Zgłoś
adula2 Re: glukoza 06.10.08, 12:25 dzięki,wizytę mam dopiero jutro, a wyniki od kilku dni,też mnie zastanawia, dlaczego po glukozie wynik jest niższy niż na czczo Odpowiedz Link Zgłoś
pingwinek13 Re: glukoza 06.10.08, 13:18 Chyba jest tu jakieś przekłamanie Raczej nie ma takiej możliwości żeby po wypiciu był niższy pozimo. Sama nie wiem Myślę że będziesz musiała powtórzyć badanie. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: glukoza 06.10.08, 14:12 nie wiem, czy nie moze byc nizszy po wypiciu glukozy, ale na moim przykładzie widać, że moze byc posiłku. mialam 80 g na czczo i 74 2h po posiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
aliska2000 Re: glukoza 06.10.08, 14:36 Ja miałam na czczo ponad normę,a po wypiciu w normie.Niestety stwierdzono u mnie cukrzycę ciążową,tak się rozwinęla,że biorę insulinę. Odpowiedz Link Zgłoś
dzydzy Re: glukoza 24.10.08, 17:59 adula - i co ??? bo mi dzis wyszło 75 na czczo a po glukozie i godzinie 66 ... laborantka kazala mi przyjsc za tydzien na badanie kontorlne(bez skieorwania )..lekarz jeszcze nie widizał wyników ... laborantka strasznie sie dziwiła - podejrzewała ze wymitowałam .. hmmm hmmm pozdr.! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska82 Re: glukoza 25.10.08, 20:19 Nie piszesz czy siedziałaś w jednym miejscu przez tę godzinę od wypicia glukozy. Jeśli byłaś w ruchu, to mogłaś ją "spalić". Ja właśnie poszłam na godzinne zakupy i wynik po obciążeniu miałam sporo niższy niż na czczo (nikt mi nie powiedział co mam robić i badanie było do powtórki;-/) Odpowiedz Link Zgłoś