Dodaj do ulubionych

prosze o poradę

31.01.09, 14:01
chciałabym zacząć od pierwszych chwil uzywac wielorazówek u malca.
czy mogłabym poprosić o rady. im więcej tym lepiej.
będę bardzo wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • ala.81 Re: prosze o poradę 31.01.09, 15:24
      hmm, to ja w sumie też się przyłącze smile
      bo od urodzenia malucha też będę używała wielo. Przy pierwszym dziecku zaczełam
      używać dopiero w 2 miesiącu.

Ja plan mam taki
      pieluszki formowane
      pieluszki AIO
      pieluszki do składania takie najmniejsze BambinoMio
      chcę uszyć jeszcze kilka prefoldów ale zastanawiam się z jakich materiałów

Wielorazówki chcę zabrać do szpitala, myślałaś o tym?
      • nhania Re: prosze o poradę 31.01.09, 17:26
        tak chce zacząć od pierwszych chwil smile pierwsza pieluszka ma być wielorazowa big_grin
    • ewa-krystyna Re: prosze o poradę 31.01.09, 18:08
      ja zalozylam pierwsza pieluszke prefold Adriannie w dniu przyjscia ze szpitala -
      w jej 3 dobie- i jej pupa wygladala ogromna smile byla wyzej niz glowa smile nastepne
      pieluchy to moje szyte i te wygladaly juz duzo duzo lepiej,bo byly mniejsze smile
      rowniez zwykla tetra byla super i chyba dla kolejnego malca dokupie troche
      wlasnie tetry smile wkladalam ja w otulacz .... a pozniej zaczely sie klopoty z
      odparzeniami niestety i glownie z powodu mojego przedawkowania proszku....
      zmienilysmy proszek,wypralam na kilku cyklach w goracej wodzie bez proszku,zeby
      go dokladnie wyplukac; kupilam specjalny proszek do prania pieluch, wkladki
      Bummis stay dry ( wyszly cholernie drogo,bo ok $5 za wkladke,a kupilam 24) i
      kupno pieluszek BG - u nas sprawdzily sie super smile mala robila bardzo czesto
      kupki a raczej takie male "pryczki" kupkowe i musialam natychmiast zmieniac
      pieluche,nawet kilka razy w ciagu godziny.... na szczescie szybko skora sie
      przyzwyczaila do BG i kupki unormowaly i teraz jest super smile
      rada dotyczaca prania: im mniej proszku tym lepiej smile rowniez aby pieluszki byly
      biale na dluzej u dziecka karmionego piersia nie zapierac tylko zostawic z kupa
      do prania a w dniu prania najpierw "poscic" pieluchy na zimne plukanie lub
      krotki cykl z zimna woda ( mozna dodac proszek) i nastepnie pranie wlasciwe w
      cieplej badz goracej wodzie smile raz dla uspokojenia sumienia sprobowalam sprac
      kupe z pieluchy pod biezaca woda i plame mam do tej pory smile reszta pieluch
      bialutka smile a proszek eko bez wybielaczy,choc musze przyznac,ze raz na miesiac /
      6 tygodni dodaje do prania jednorazowo 1/4 szklanki bleach ( to chyba jest cos
      jak wybielinka) zgodnie z zaleceniami na BG....
      ostrzezenie: pieluchy wciagaja i staja sie swego rodzaju uzaleznieniem smile
      zdjecia Adrianny w pieluchach u gory w zdjeciach smile postaram sie tez znalezc
      zdjecia z pierwszych dni ...
      powodzenia smile

https://b1.lilypie.com/N2lLm4/.png
      • nhania Re: prosze o poradę 01.02.09, 21:12
        bardzo dziękuję za rady smile
        zastanawiam się żeby małego od pierwszych chwil w tetrę wsadzic- żeby później
        nie musiała sie pupka jego przestawiać z pampersów wink
        • stokrotka.a Re: prosze o poradę 02.02.09, 22:01
          Ja co prawda nie pieluszkowałam od pierwszych chwil ale przy następnym dziecku
          planuję kupić:
          * Pieluszki do składania BambinoMio
          * Unbleached Preemie Prefolds:
          ababyconnection.com/index.php?main_page=product_info&products_id=107
          *Miękkie pieluszki muślinowe (tetrowe) ze 100% organicznej bawełny:
          www.pieluszkarnia.pl/index.php?p323,disana-pieluszka-muslinowa
          *jedwabne wkładki zapewniające suchość
          *Imse Vimse otulacze
          *jakiś polarowy otulacz
          *z kieszonek to :
          Baby Kangas i PD
          *z formowanych dokupię:
          PD

...a na odparzenia:
          *Wełnę leczniczą
          *krem nagietkowy eko

To chyba na tyle...
          Jak dzieć będzie starszy to dostanie pieluszki po starszej siostrze.
          A co do zabrania pieluszek do szpitala to planuję zabierać, bo i tak tato będzie
          nas codziennie odwiedzał więc może zabrać brudy.
          smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka