nhania 31.01.09, 14:01 chciałabym zacząć od pierwszych chwil uzywac wielorazówek u malca. czy mogłabym poprosić o rady. im więcej tym lepiej. będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala.81 Re: prosze o poradę 31.01.09, 15:24 hmm, to ja w sumie też się przyłącze bo od urodzenia malucha też będę używała wielo. Przy pierwszym dziecku zaczełam używać dopiero w 2 miesiącu. Ja plan mam taki pieluszki formowane pieluszki AIO pieluszki do składania takie najmniejsze BambinoMio chcę uszyć jeszcze kilka prefoldów ale zastanawiam się z jakich materiałów Wielorazówki chcę zabrać do szpitala, myślałaś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
nhania Re: prosze o poradę 31.01.09, 17:26 tak chce zacząć od pierwszych chwil pierwsza pieluszka ma być wielorazowa Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: prosze o poradę 31.01.09, 18:08 ja zalozylam pierwsza pieluszke prefold Adriannie w dniu przyjscia ze szpitala - w jej 3 dobie- i jej pupa wygladala ogromna byla wyzej niz glowa nastepne pieluchy to moje szyte i te wygladaly juz duzo duzo lepiej,bo byly mniejsze rowniez zwykla tetra byla super i chyba dla kolejnego malca dokupie troche wlasnie tetry wkladalam ja w otulacz .... a pozniej zaczely sie klopoty z odparzeniami niestety i glownie z powodu mojego przedawkowania proszku.... zmienilysmy proszek,wypralam na kilku cyklach w goracej wodzie bez proszku,zeby go dokladnie wyplukac; kupilam specjalny proszek do prania pieluch, wkladki Bummis stay dry ( wyszly cholernie drogo,bo ok $5 za wkladke,a kupilam 24) i kupno pieluszek BG - u nas sprawdzily sie super mala robila bardzo czesto kupki a raczej takie male "pryczki" kupkowe i musialam natychmiast zmieniac pieluche,nawet kilka razy w ciagu godziny.... na szczescie szybko skora sie przyzwyczaila do BG i kupki unormowaly i teraz jest super rada dotyczaca prania: im mniej proszku tym lepiej rowniez aby pieluszki byly biale na dluzej u dziecka karmionego piersia nie zapierac tylko zostawic z kupa do prania a w dniu prania najpierw "poscic" pieluchy na zimne plukanie lub krotki cykl z zimna woda ( mozna dodac proszek) i nastepnie pranie wlasciwe w cieplej badz goracej wodzie raz dla uspokojenia sumienia sprobowalam sprac kupe z pieluchy pod biezaca woda i plame mam do tej pory reszta pieluch bialutka a proszek eko bez wybielaczy,choc musze przyznac,ze raz na miesiac / 6 tygodni dodaje do prania jednorazowo 1/4 szklanki bleach ( to chyba jest cos jak wybielinka) zgodnie z zaleceniami na BG.... ostrzezenie: pieluchy wciagaja i staja sie swego rodzaju uzaleznieniem zdjecia Adrianny w pieluchach u gory w zdjeciach postaram sie tez znalezc zdjecia z pierwszych dni ... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
nhania Re: prosze o poradę 01.02.09, 21:12 bardzo dziękuję za rady zastanawiam się żeby małego od pierwszych chwil w tetrę wsadzic- żeby później nie musiała sie pupka jego przestawiać z pampersów Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a Re: prosze o poradę 02.02.09, 22:01 Ja co prawda nie pieluszkowałam od pierwszych chwil ale przy następnym dziecku planuję kupić: * Pieluszki do składania BambinoMio * Unbleached Preemie Prefolds: ababyconnection.com/index.php?main_page=product_info&products_id=107 *Miękkie pieluszki muślinowe (tetrowe) ze 100% organicznej bawełny: www.pieluszkarnia.pl/index.php?p323,disana-pieluszka-muslinowa *jedwabne wkładki zapewniające suchość *Imse Vimse otulacze *jakiś polarowy otulacz *z kieszonek to : Baby Kangas i PD *z formowanych dokupię: PD ...a na odparzenia: *Wełnę leczniczą *krem nagietkowy eko To chyba na tyle... Jak dzieć będzie starszy to dostanie pieluszki po starszej siostrze. A co do zabrania pieluszek do szpitala to planuję zabierać, bo i tak tato będzie nas codziennie odwiedzał więc może zabrać brudy. Odpowiedz Link Zgłoś