alia78 22.11.03, 11:31 Witam! Na ile przed porodem obniżył się Wam brzuch?? I jak rozpoczęła się akcja porodowa? Pozdrawiam. Ala Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an_ki Re: obniżenie brzucha 22.11.03, 12:36 Sama jestem ciekawa, z tego co wiem nie jest to żadną regułą. Ja mam na chwilę obecną 4 tygodnie do terminu, a brzuch od tygodnia niziutko... Odpowiedz Link Zgłoś
ankat2 Re: obniżenie brzucha 22.11.03, 16:43 No właśnie ja też.To moja 2 ciąża ale kompletnie nic nie pamiętam z 1 .Ponoć teraz czas oczekiwania to 2 tyg.Czyli został tydzień!!! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
toolateforyou Re: obniżenie brzucha 23.11.03, 20:53 mnie brzuch obniżył się 6 tygodni przed porodem-w drugiej ciąży, bo pierwszej nie pamiętam(to już 9 lat). Czytałam,że obniża się 2-4 tygodnie przed porodem, więc nerwowo czekałam i proszę jak długo! Poród rozpocząl się trzema solidnymi skurczami, które obudziły mnie o 5 rano.A o 9.40 już przytulałam Alexa!!) Pierwszy poród też zaczął się o 5 rano i trwał 7 godz. Trzymaj się!!Będzie dobrzePozdrawiam!Monika Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaderylo Re: obniżenie brzucha 25.11.03, 14:13 kochana zupelnie nie ma reguly, ja mam termin za miesiac a brzuch nisko od 3 tygodni. dodam ze szyjka trzyma i nie mam oznak zblizajacego sie porodu wiec chyba moja malutka jakos drastycznie nie przyspieszy. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
belakaro Re: obniżenie brzucha 26.11.03, 14:28 Witam, Ja mam 2 dni do terminu, a brzuszek wysoko. Mój mąż twierdzi że się troszkę obniżył, ale trzeba bardzo chcieć żeby to zauważyć. Już chciałabym urodzić. Mam nadzieję, że to wkrótce nastąpi. Pozdrawiam, Iza Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_a Re: obniżenie brzucha 26.11.03, 14:46 Mnie się obniżył w trakcie akcji porodowej )) Odpowiedz Link Zgłoś