820weronika 14.03.09, 10:20 Mam spuchnięte dziąsło dosłownie nad jednym zębem, czy to może być związane z ciążą? Miałyście coś takiego? Minie samo czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drizle81 Re: Spuchnięte dziąsło 14.03.09, 10:27 j też mam spuchnięte i bolące dziąsło pod dwójka z tyłu. Myślę, ze to dlatego że mi starsznie krwawią dziąsła Odpowiedz Link Zgłoś
geos Re: Spuchnięte dziąsło 14.03.09, 10:53 Ja tez mam z tym problemy. Zazwyczaj samo przechodzi a czasem muszę wypłukać jakimś środkiem obkurczającym bo jak się jedzenie dostanie pod to dziąsło to kaplica. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Spuchnięte dziąsło 14.03.09, 11:00 Dziewczyny, koniecznie do stomatologa na czyszczenie kieszonek! Odpowiedz Link Zgłoś
geos Re: Spuchnięte dziąsło 14.03.09, 20:25 Kieszonki to jedna sprawa a spuchnięte dziąsła to druga. Ja z kieszonkami walczę od jakiegoś czasu - mam odpowiedni sprzęt w domu do ich czyszczenia i stosuje go codziennie ale o dziwo dziąsła mi puchną nie tylko tam gdzie są kieszonki ale i w miejscach gdzie ich nie ma. Po prostu dziąsła są podatniejsze na otarcia i podrażnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
alaania Re: Spuchnięte dziąsło 14.03.09, 20:08 Koniecznie do stomatologa jeśli dzieje się cokolwiek niepokojącego. Stan zapalny rozwija się w takim tempie, że lepiej dmuchać na zimne... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: Spuchnięte dziąsło 14.03.09, 20:14 Bardzo możliwe że zrobił Ci się ropien' czasami nie boli, proponuje odwiedzic' dentystę, w ciąży ząbki bardzo się sypią. Odpowiedz Link Zgłoś
agata-gryfino Re: Spuchnięte dziąsło 14.03.09, 22:10 no niestety krwawienie dziasel to czeste w ciazy. mi stomatolozka proponowala plukanie woda utleniona+ paradontax pasta Odpowiedz Link Zgłoś
may-xi Re: Spuchnięte dziąsło 15.03.09, 01:43 ja miałam spuchnięte, bolesne dziąsła. do tego krwawiące. stomatolog zalecił częste delikatne szczotkowanie, witaminę C a jakby nie przechodziło to żel Dentosept (chyba)z gliceryną. przeszło po witaminie. Odpowiedz Link Zgłoś
820weronika Byłam u dentysty 17.03.09, 16:40 Okazuje się, że spuchniete dziąsło może być powiązane z ciążą - zmiany hormonalne. Ale lepiej udać się do dentysty. Trzeba także dobrze czyścić przestrzenie międzyzębowe. Odpowiedz Link Zgłoś
drizle81 Re: Byłam u dentysty 17.03.09, 16:48 pasta lacalut, witamina c oraz przemywanie tego dziąsła woda uleniona conajmniej raz dzinnie= nie przechodzi od razu- koło 7 dni to zajmuje Odpowiedz Link Zgłoś