mirabelka10 15.04.09, 23:26 czy któraś z was rodziła ? ja się zastanawiam...podobno jest to możliwe nawet w Otwockim szpitalu-bardzo mnie to cieszy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sophie2202 Re: Poród w wodzie>? 16.04.09, 00:21 Chciałam rodzić w wodzie pierwsze dziecko ale było za późno, za szybki poród. Drugie rodziłam w domu. Teraz tez mi się ten pomysł podoba ale chce znów rodzic w domu i pozyczenie i wypełnienie basenu to chyba zbyt duzo roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
fantastic.mama Re: Poród w wodzie>? 16.04.09, 00:23 Mi niestety dany byl tylko relaks w czasie skurczy w tym cudownym basenie (porod przedwczesny w 34 tc, bez mozliwosci porodu w wodzie). Cieplutka woda polaczona z masazem natryskowym wykonywanym przez polozna. CUDNIE. Czulam sie bosko, woda wplywala na mnie rozluzniajaco, nie odczuwalam tak silnych skurczy pluskajac sobie w basenie. No ale wkoncu musialam z tej wody wyjsc i juz mi nie bylo do smiechu. Jezeli masz mozliwosc to sprobuj, bo naprawde warto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prochottka1 Re: Poród w wodzie>? 16.04.09, 08:46 ja rodzilam w wodzie 3 tygodnie przed terminem. cize mialam problemowa bylam na podtrzymaniu ciazy w 33 - 36 tydzien. w domu odeszly mi wody plodowe. rodzilam w de polecam. super sprawa. ciepla woda, masaz, wspaniala opieka poloznej mialam ok 5 skurczy partych. dzidzia plywa ok minuty pod woda a potem na brzuch do mamy. lozysko rodzi sie jüz bez wody. dwie godziny po porodzie poszlam na spacer do ogrodu nie mialam problemöw z siadaniem chodzeniem. nie bylam nacinana i nie mialam pekniecia. polozna chronila krocze masazem. jak masz pytania to pytaj na priv Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelka10 Re: Poród w wodzie>? 16.04.09, 14:10 strasznie jestem ciekawa,jak to było wszystko po kolei... więc napisałam na priv Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Poród w wodzie>? 16.04.09, 15:34 Ja rodziłam w wodzie, ale już pisałam o tym. Użyj wyszukiwarki lub napisz na priv, jak chcesz więcej szczegółów Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_ex Re: Poród w wodzie>? 22.04.09, 10:01 polecam filmik na temat porodu w wodzie, a dokładniej jak przebiega poród w wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Poród w wodzie>? 22.04.09, 10:32 bardzo bym chciała, ale w moim szpitalu nie praktykuje się Odpowiedz Link Zgłoś