iwonagos 25.05.09, 16:04 Jestem w 24 tc. dziś zrobiłsm test tolerancji glukozy i wyszło 159, norma 140. W ogóle nie jem słodyczy, nie piję słodzonych napojów, mało słodzę. Jak to teraz postępować? Jakaś dieta? Wizytę u gina mam 17 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna.warszawa Re: cukrzyca? 25.05.09, 17:38 prawdopodobnie lekarze skieruje Cię na powtórzenie badania i obciążenia glukozą 75, żeby potwierdzić cukrzycę. Do czasu wizyty powinnaś trzymać dietę - zrezygnuj całkowicie z węglowodanów prostych (cukier, miód, dżem, słodzone napoje, serki, jogurty, desery, pieczywo białe itp), i ogranicz węglowodany złożone (pieczywo ciemne, makarony, ryże, kasze oraz owoce). To co możesz jeść to warzywa (dużo sałat), chude mięsa (drób, cielęcinę), chude ryby, chudy nabiał (serek 0%, jogurt bez cukru). To dość ostra dieta, ale da się wytrzymać Przynajmniej nie przytyjesz dużo w ciąży. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: cukrzyca? 25.05.09, 19:04 jej,tak się zastanawiam co ja będę jadła??? jestem w 24 tc, przytyłam 2 kg, pieczywa jasnego nie jem, słodyczy w ogóle, żadnych słodzonych napojów, chleba nie jem, sporadycznie ciemny, na śniadanie płatki owsiane na mleku, normalny obiad, kolacja też uboga......jogurtów też nie za dużo, uch, problem. Odpowiedz Link Zgłoś