mopek1 09.12.03, 21:06 Mam za mało, a nie znoszę wołowiny, generalnie mam „problem” z jedzeniem czerwonego mięsa Szpinak owszem – ale ileż można... Buraczki czerwone maja strasznie mało – no i brakuje mi pomysłów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzenawl Re: Pomysły na & & & #35 35 8222;smaczne& 09.12.03, 21:12 kiwi i pietruszka (natka) pozdr marzena Odpowiedz Link Zgłoś
todzio1 Morelki 10.12.03, 08:34 W kilku zrodlach doczytalam sie, ze suszone morele maja duzo zelaza, a ja je uwielbiam i moge cala paczke zjesc w 5 minut. Jem jeszcze dzem z moreli, ale nie wiem, czy tak przetworzonbe maja jakas jeszcze wartosc "zelazowa". No i watrobka, ktorej nie cierpie.... Moja koleznaka ma sposob na polepszenie tego siwnstwa, tzn. robi gulasz z watrobki z pieczarkami w dobrym kupnym sosie. Poza tym ja lubie miecho, jem ile wlezie, a zelazo i tak marne. Lykam przepisane preparaty, wszystkie mozliwe na mnie przetestowal. Sprobuj zrobic nie morfologie (po poziomie HGB zazwyczaj wyrokuja anemie) tylko badanie na poziom zelaza z krwi (ok. 9 zl.). Mi morfologia coraz gorzej wypada, a poziom wyszedl tydzien temu OK. Pozdrowka. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutekm Re: żelazo 10.12.03, 16:03 A może ziemniaki i brokuły?? Też mają go dużo. Także fasola i biała kapusta. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
kasia9641 Re: Pomysły na & & & #35 35 8222;smaczne& 10.12.03, 18:06 Nie mam specjalnie pomysłu, ale jutro idę do gina, to się zapytam. Z tą wątróbką, to podobno trzeba ostrożnie, bo ma dużo wit. A. Również takie rozpuczające produkty nie za często, bo w ciąży nie są wskazane, a ja tak lubię fasolkę... Odpowiedz Link Zgłoś
ju8 Re: Pomysły na & & & & #35 35 35 8222;smacz 10.12.03, 22:22 A ja proponuje sałatki. Sałata zielona ma duzo żelaza, to można kombinować. Do sałaty możesz dodać łososia, jajka, ser, pomidory, pietruszke itd. a więc wszystko czego potrzebujemy. Ja ostatnio tak się odżywiam ( oczywiście jem obiad. Do drugiego prawie zawsze jem szpinak. No i są efekty, wyniki bardzo mi siępolepszyły Pozdrawiam cieplutko Ju i Marcowe Maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
mopek1 Re: Pomysły na & & & #35 35 8222;smaczne& 11.12.03, 09:36 Dzięki, za wszystkie pomysły! Kupiłam sokowirówkę i robię soczki z buraczków i marchewki Poza tym przypadły mi do gustu morelki i sałatki Odpowiedz Link Zgłoś
bkyy Re: Pomysły na & & & #35 35 8222;smaczne& 13.12.03, 01:18 no więc tak: suszone morelki (poza tym znoszą poranne mdłości), natka pietruszki na chlebek, a kumpela to nawet rzeżuchę hodowała i jadła całą ciążę i żelazo było ok))) Odpowiedz Link Zgłoś
misia_75 Re: Pomysły na & & & #35 35 8222;smaczne& 13.12.03, 19:44 kiełki soczewicy oraz kiełki słonecznika Odpowiedz Link Zgłoś