Dodaj do ulubionych

Co pijecie ?

14.12.03, 13:45
Temat moze błahy... ale wszędzie czytam, że trzeba dużo pić.
Zmuszam się do picia mleka: 1-2 szklanki dziennie.
Kawa Inka z mlekiem - ok.
Czasem grzeszę z malutką filiżanką kawy (ciii wink
Herbatę - tylko słabiutką, czasem lipową.
A jak jest tak zimno, to czasem chcę się rozgrzać i nie wiem, co wypić.
Nie mogę słodzić, więc wszystkie wynalazki słodkie odpadają.
Moze macie jakieś fajne zdrowe pomysły ?
Pogodnego przedświątecznego nastroju!
i czekam na Wasze rady.
Obserwuj wątek
    • agga_ma Re: Co pijecie ? 14.12.03, 14:15
      Hmm
      Ja pijam duzo ziolowych herbat lipa,rumianek,mieta i zwykla ale staram sie nie
      za mocna. Mleka nie moge, odrzuca mnie wiec pije acidofilne albo kefir i jem
      jogurty. Na poczatku pilam kawe ale potem organizm sam odrzucil i teraz mi sie
      po prostu nie chce a kawosz ze mnie byl niesamowity smilea i sokow owocowych nie
      moge bo mam zaraz zgage jedynie troche np kubusia albo pomodorowego, o i
      jeszcze bardzo lubie taki jednodniowy sok z marchwi swierzy nie pasteryzowany,
      kupuje sobie prawie codziennie jedna butelke,jest pycha i na pewno zdrowy smile
      pozdrawiam Aga i niebawem na swiecie Dawidek
      • haribo Re: Co pijecie ? 14.12.03, 18:21
        W moim menu jest codziennie jedna słaba kawa, z mleczkiem, ale bez cukru.
        Herbatka - zawsze była słaba, najchętniej z cytynką, ale bez cukru - lecz
        musze mieć na nią ochotę. Mleko pomaga mi na zgagę, lecz pije go nieregularnie
        (czasami litr dziennie, a czasami nawet kropli), soki - po nich czasami mam
        zagagę, ale w pierwszych 6 miesiącach piłam bardzo dużo wody mineralnej
        (gazowanej, gdyz tylko taką mój organizm przyjmował). A kiedy jest mi zimno
        robię sobie olbrzymi kubek soku z malin z gorącą wodą. Czasami kakao, kompocik
        lub woda przegotowana. Miałam też przez pewien czas ogromną chęć na Pepsi.
        Pozdrawiam.

Kasia - 37 tydzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka