doma203 23.06.09, 16:03 jestem w 20 tgodniu i czytalam wczoraj ze własnie w tym czasie moze wyskoczyc pepek na wierzch. Chciałam sie dowiedziec czy tak jest zawsze czy tylko niektore kobiety tak maja??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatarus Re: Pępek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.09, 16:07 cześć!ja jestem w 32tc i pępek mam nadal wklęsły, nie jest więc regułą że musi "wyskoczyć" Odpowiedz Link Zgłoś
madeira.online Re: Pępek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.09, 21:11 Powiem Ci tak ja do 36tc pępek normalnie aż się dziwiłam jak oglądałam w tych różnych pismach zdjęcia kobiet w ciąży jakie to miały pępki aż nagle patrze , że mi wyskoczył nie za bardzo ale wyskoczył no i już tak mam ) obecnie 39 tydzień to takie śmieszne jest trochę bo nie aż tak bardzo ale jest he Odpowiedz Link Zgłoś
aszkerson Re: Pępek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.09, 16:15 Mi nie wyskoczył pępek do porodu.. Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: Pępek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.09, 18:05 W pierwszej ciązy do porodu mialam pępek wklęsły (czyli taki jak mam normalnie). W drugiej ciązy pępek wyskoczył mi chyba około połowy i miałam baardzo wystający w 9 m-cu. Nie ma reguły... Odpowiedz Link Zgłoś
your.uthopia Re: Pępek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.09, 18:26 > Pępek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale czemu się drzesz jak rozdzierane prześcieradło??? Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: Pępek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.09, 19:30 przez całą ciążę miałam wklęsły Odpowiedz Link Zgłoś
marmalada Re: Pępek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.06.09, 11:35 A ja i w poprzedniej i w obecnej mam wystający pępuch śmieszny jest a dla mojej córki jestem superbohaterką z superpępkiem Mała ma trzy lata i ciągle mnie prosi, żebym jej pokazała pępek Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: Pępek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.09, 21:03 mi wyskoczyl jakos w polowie kiedys ktos mi powiedzial ze wystajacy pepek jest na dziewczynke i faktycznie urodzilam corcie ale czy to jest prawda to bardzo w to watpie a jak u was bylo? sprawdzilo sie to chociaz w malym stopniu? to tak "dla jaj" pytanie bo wierzyc w takie przesady troche mi sie nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
yoga24 Re: Pępek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.09, 23:08 Jestem w połowie 17 tc jutro idę do gina i już mam prawie pępek na wierzchu a brzuch w rzeczywistości bardzo mały, więc jutro może uda nam się odczytać płeć dziecka. Według tego co piszesz to dziewczyna u nas murowana! Dam znać po jutrzejszej wizycie. Ciekawe czy ten znak potwierdzi się u nas...? Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Pępek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.09, 23:12 nowy przesąd fajnie. Tylko się kupy nie trzyma niestety. Ja w obu poprzednich ciążach pod koniec miałam już pępek wypchnięty (dzieci płci różnej ), a teraz kończę 36 tc i pępek nadal wklęsły, mimo że brzucho jak arbuz. Aha - i dziewczynka ponoć ma być Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: Pępek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.09, 23:50 Ja mialam od poczatku do konca normalny wklesly pepek tyle tylko ze na koniec nie byl taki gleboki, ale nie wyskoczyl i nie wystawal, byl schowany Odpowiedz Link Zgłoś
your.uthopia ratunku 24.06.09, 00:47 a co ma pępek do płci.... urodziłam córkę - a pępek miałam wklęsły Odpowiedz Link Zgłoś
joanieczka Re: ratunku 24.06.09, 11:29 Dokładnie tak. Ja jestem w 37tc. już skończony, a pępek mam na równo z brzuszkiem Tylko górna część tak lekko sterczy. Zaczął wychodzić jakoś po 34 tc. A będę miała chłopaczka. Trzy razy potwierdzone: 16tc, 24 i wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: ratunku 24.06.09, 19:07 hehe dziewczyny ja pisalam ze sama w to nie wierze ze z pepeka mozna wywnioskowac plec tylko tak dla "jaj" jak to okreslilam bylam ciekawa jak to bylo u was.mi ktos tak powiedzial ale nie naleza do osob wierzacych w takie rzeczy i traktowalam to zawsze z przymrozeniem ok wiec prosze mnie tu przypadkiem nie atakowac czy co pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yoga24 Re: Pępek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.06.09, 23:07 Więc tez "wystającego pępka" niestety się nie potwierdza. Dzisiaj byłam na usg i gin powiedział, że będzie na 90% chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: Pępek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.06.09, 23:11 obie ciąże - pępek wklęsły. pierwsza - brzuszek mały, teraz w 29 tc - pooootężny))) chociaż przytyłam 3 kg... a wracając do pępka - dwie dziewuchy))) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.79 Re: Pępek !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.06.09, 15:12 Ja w obu ciążach miałam baaaaaaaaardzo wystający pępek (mam syna i córkę) I szybko mi wyskoczył, chyba przed połową ciąży ale regułą to nie jest. Mam wiele koleżanek które do końca miały "normalny" pępek jetsem 3 tyg., po porodzie i niestety jeszcze mój pępuch sie nie schował Odpowiedz Link Zgłoś