Dodaj do ulubionych

polip w ciazy

27.12.03, 23:11
Czesc*Czy ktos spotkal sie z podobnym zjawiskiem?Czy to powod do
zmartwien.Co robic? Czy to zagraza dzidziusiowi?
Obserwuj wątek
    • moni99 Re: polip w ciazy 27.12.03, 23:25
      To jeszcze raz ja. Lekarz powiedzial ze zobaczymy co sie bedzie dzialo dalej
      ale lepiej w czasie ciazy nic przy tym nie manipulowac.Bylam sie przebadac
      przed ciaza i nic takiego u mnie nie wykryto,prawdopodobnie polip powstal w
      trakcie ciazy.Pojawiaja sie przy tym niewielkie plamienia.Chcialam zapytac czy
      kogos spotkalo cos podobnego?Jestem zmartwiona.To 14tydz.
      moni&dzidziu
      • enter14 Re: polip w ciazy 28.12.03, 12:41
        Witaj MonismileMiałam ten sam problem. W 5 tygodniu ciąży pojawiło się plamienie.
        Dostałam duphaston i zakaz stosunków. Okazało sie, że to polip, który pojawił
        sie u mnie na początku ciąży. Do 12 tygodnia cały czas plamiłam, a w 14
        tygodniu okazało sie, że polip się wchłonął i wszystko jest ok. Lekarz mi
        tłumaczył, że większość z tych polipów sama się wchłania, jeżeli nie, to są
        usuwane i podobno bez wiekszych problemów. Teraz jestem w 23 tygodniu i jak
        narazie wszystko jest oki. Także nie martw sie na zapas i daj mu czas, może też
        sie " wchłonie". Pozdrawiamsmile
        • moni99 Re: polip w ciazy 28.12.03, 17:32
          Bardzo Ci dziękuję "enter14" uspokoiłaś mnie.Teraz mam świadomość,że nie tylko
          mnie spotkał ten problem. Taka porada kogoś, kto doświadczył czegoś podobnego
          bardzo duzo daje (dla mnie nawet więcej niz uspokajania lekarzy).Jestem Ci
          wdzięczna za list. Pozdrawiam również Ciebie i dzieciatko!Wszystkiego
          dobrego.Pa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka