moni99 27.12.03, 23:11 Czesc*Czy ktos spotkal sie z podobnym zjawiskiem?Czy to powod do zmartwien.Co robic? Czy to zagraza dzidziusiowi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moni99 Re: polip w ciazy 27.12.03, 23:25 To jeszcze raz ja. Lekarz powiedzial ze zobaczymy co sie bedzie dzialo dalej ale lepiej w czasie ciazy nic przy tym nie manipulowac.Bylam sie przebadac przed ciaza i nic takiego u mnie nie wykryto,prawdopodobnie polip powstal w trakcie ciazy.Pojawiaja sie przy tym niewielkie plamienia.Chcialam zapytac czy kogos spotkalo cos podobnego?Jestem zmartwiona.To 14tydz. moni&dzidziu Odpowiedz Link Zgłoś
enter14 Re: polip w ciazy 28.12.03, 12:41 Witaj MoniMiałam ten sam problem. W 5 tygodniu ciąży pojawiło się plamienie. Dostałam duphaston i zakaz stosunków. Okazało sie, że to polip, który pojawił sie u mnie na początku ciąży. Do 12 tygodnia cały czas plamiłam, a w 14 tygodniu okazało sie, że polip się wchłonął i wszystko jest ok. Lekarz mi tłumaczył, że większość z tych polipów sama się wchłania, jeżeli nie, to są usuwane i podobno bez wiekszych problemów. Teraz jestem w 23 tygodniu i jak narazie wszystko jest oki. Także nie martw sie na zapas i daj mu czas, może też sie " wchłonie". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moni99 Re: polip w ciazy 28.12.03, 17:32 Bardzo Ci dziękuję "enter14" uspokoiłaś mnie.Teraz mam świadomość,że nie tylko mnie spotkał ten problem. Taka porada kogoś, kto doświadczył czegoś podobnego bardzo duzo daje (dla mnie nawet więcej niz uspokajania lekarzy).Jestem Ci wdzięczna za list. Pozdrawiam również Ciebie i dzieciatko!Wszystkiego dobrego.Pa Odpowiedz Link Zgłoś