ktosinny0 26.08.09, 21:08 na usg wyszło mi ze mam za dużo wód płodowych...AFI 28 norma do 20 boję się czy czasem dzecko nie ma jakiś wad ....prosze cos wiecej napisac? bardzo sie boję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotkowa Re: wielowodzie 26.08.09, 21:27 Nie martw sie na zapas, moja kolezanka tez miala. Musiala byc pod kontrola, grozil jej porod przedwczesny, lezala i dostawala leki, ale urodzila zdrowa coreczke. Trzeba uwazac, ale to nie oznacza od razu wad. Odpowiedz Link Zgłoś
olivka31 Re: wielowodzie 26.08.09, 22:13 Witaj! Ja w pierwszej ciąży miałam wielowodzie...przeszłam przez mnóstwo badań, USG i stresu...nic nie mogli znaleźć...no i dziecko urodziłam duże ,zdrowe i mocne Na pewno Ciebie tez dokładnie przebadają i Twoje maleństwo w brzuszku też...Nie ma co panikować,dopóki niczego nie znajdą, to możesz spać spokojnie Wiem ,ze się stresujesz, bo wiem co ja sama przezywałam.Teraz jestem w III trymestrze drugiej ciąży i tez strach był ogromy ,czy czasem tym razem wielowodzie nie powróci...ale jest dobrze To tak na pocieszenie...póki nic nie wykryto , to nie ma sie po co stresować...większość dzieci z wielowoddziem rodzi się całkowicie zdrowa Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wielowodzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.09, 22:29 nie zanosi sie na jakas kontrole czy cos takiego lekarz to stwierzdił i to wszystko....za 2.5 tyg mam miec cesarke Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: wielowodzie 26.08.09, 22:44 Oj to nie jestes w zlej sytuacji.. widocznie wielowodzie nie jest bardzo duze i nie jest zagrazajace. Jestes tylko 2,5 tyg. przed porodem, lekarz jest spokojny, wiec ty tez mozesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wielowodzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.09, 22:50 afi norma do 20 ja mam 28..wydaje mi sie ze lekarz sobie odpuscił bo porod sie zbliza Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: wielowodzie 27.08.09, 08:43 Nie napisała Pani jaki jest wiek ciążowy. Badanie należy powtórzyć. Przyczyn jest wiele- niewyrównana cukrzyca, infekcje... lub idiopatyczne. Duża ilość płynu owodniowego nike musi oznaczać choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wielowodzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.09, 16:25 zaczełam 37 tydzień..cukrzycy nie mam Odpowiedz Link Zgłoś