Dodaj do ulubionych

38 tydzień-spostrzeżenia!

24.04.06, 09:48
hej,mam 38 tydzien drugiej ciąży,już mam dość,boli mnie tyłek ,tak
wewnątrz,czuję się ciężko i cały czas nie wiem jak rozpoznam poród,pierwszy
zaczął się od rozlanych wód więc wiedziałam od razu,jak wy się czujecie na
końcówce?piszcie to porównanmy,czy też głównie wieczorem macie dziwne
odczucia?skurcze?bóle nóg?bóle pachwin?jestem ciekawa czy ja odczuwam to co
wy,pozdro.
Obserwuj wątek
    • ania_czarna Re: 38 tydzień-spostrzeżenia! 24.04.06, 10:22
      Mam wszystkie objawy o których piszesz!!!Boli mnie brzuch cały czas, pachwiny,
      nogi, szczególnie uda, jak siusiam to mam wrażenie,ze mi zaraz coś wyleci,
      chodzenie to masakra, sikam co sekunde, puchnę jak słoń, przy przewracaniu z
      boku na bok boooli..To moje spostrzeżeniawink
      Wszytsko zaczęło się w 38tc, jeszcze w 37tc było super!
      Tez momentami boje się,ze ze wzgledu na ciągły ból, nie rozpozanm tego
      własniwego..ale to chyba niemożliwe..wink
      Pozdrawiam ciepło!Kulamy się dalejbig_grin
      • abea Do Ania_czarna 24.04.06, 11:41
        Aniu myślałam że już jesteś w szpitalu, nigdzie przez weekend Cię nie
        widziałam , a tu proszę jeszcze na chodzie ... Trzymaj się !!
    • gosika78 Re: 38 tydzień-spostrzeżenia! 24.04.06, 10:22
      generalnie zaczęłam źle sypiać (w nocy brzuch dziwnie się zachowuje), wiecznie mi niewygodnie, wieczorami nieżywa, w dni takie jak dzisiejszy również... poza tym mam wrażenie "spuchniętego dołu" smile Byle do końca... Acha, i mam wrażenie, że miednica mi "strzela"
    • agnes3131 Re: 38 tydzień-spostrzeżenia! 24.04.06, 10:54
      Witajcie! Ja mam termin na 05.05 i do wczoraj czułam się super! Miałam
      strasznie dużo energii w sobie. Oczywiście pachwiny bolą mnie jak jestem w 1
      pozycji dłużej. A dziś chyba trochę jestem przeziębiona, wczoraj musiało mnie
      zawiać bo głowa mi pękała i dziś nic mi się nie chce.
      Dla mnie najbardziej koszmarne sa noce! Wszystko boli przy przekręcaniu, no i
      wstawaniu do łazienki. A ból bioder budzi mnie, zeby sie przekręcić. Synek
      bardzo mało się rusza. Trzymajmy sie, jeszcze troszkę!
      bd.lilypie.com/qR3fp1.png[/img][/link]
      • abea Re: 38 tydzień-spostrzeżenia! 24.04.06, 11:40
        Ja zaczęłam 39 tydz. Mam nocen bóle , wcozraj to nawet bardzo długie bóle takie
        miesiaczkowe, twardnienie brzucha, ucuzucie jakby ktoś ściskał mnie w pasie i
        przez to paraliżówał dół brzucha. Parcie na miednice , kłócie w maciciy a do
        tego wczraj Dzidzia tak wierzgała że boję się czy się nie przekręciła do góry
        nogami tzn. główką do góry . Po zatym bóle miedncy w nocy przy przewracaniu też
        mam od siedzenia i bóle kręgosłupa od chodzenai i stania. Jak ja to wszystko
        wytrzymuje ....
    • danuskad1 Re: 38 tydzień-spostrzeżenia! 24.04.06, 11:48
      Ja też mam termin na 5 maj i też ledwie żyję. Najgorsze są noce. w pachwinach
      czuję ból jak przy cięciu nożem. To ponoć więzadła obłe macicy mają dość
      ciężaru. No i ciągle chce mi się spać. Kręgosłup mi pęka z bólu, brzuch co
      chwila twardnieje. Przy pierwszym dziecku nic takiego nie miałam. Prawie w
      biegu wpadłam na porodowke a teraz czuję się jak słonica.
      • ania_czarna Abea.. 24.04.06, 13:38
        Abea Skarbie, nie było mnie na forum, bo biegałam cały weekendsmilesmilesmile Milion
        kilometrów chyba zrobiłam..ale mała dalej twardo siedzi i nie chce wychodzićwink

Zaczęłam 39 tc i już jestem gotowa, szkoda, ze ona niewink
        Pocierpimy, oby jak najszybciej do TEGO dnia.

Ściskam mocnosmile
    • ahoff U mnie końcówka 37 25.04.06, 15:04
      Ja już nie daję rady. Chcę już rodzić. Puchnę, ciągle siusiam i jestem zmęczona.
      Nie mogę się już doczekać końca. Łączę się z Tobą w bólu i pozdrawiam,
      Aga
    • lucerka Re: 38 tydzień-spostrzeżenia! 25.04.06, 16:30
      Oj wy biedne...pamietam jak sie meczylam pod koniec ciazy - KOSZMARRR! - a jaka
      ulga po porodzie - nareszcie mam moje cialo tylko dla mnie! Ja o malo co bym
      przegapila - myslalam, ze mam...ekhm...zatwardzenie - takie parcie nobig_grin Jak mi
      maz uswiadomol, ze latam do kibla tak regularnie co 5 minut dalam sie zawiezc do
      szpitalabig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka