ip72 18.01.04, 17:38 Szukam przedszkola w Wawrze lub w okolicach , mam 2 i półletnią córeczke Basie i pomału próbujemy zanaleźc coś sensownego i najchętniej państwowego,choć opinie o prytwatnych też chętnie przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_d_edziecko Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 19.01.04, 12:44 hej Ja trochę nie na temat. Mam córkę (2 i 3 miesiace) i wkrótce przeprowadzam się do Wawra. Też jestem zainteresowana przedszkolami. Podobno super przedszkole jest na ul.Rzeźbiarskiej - prywatne. Wiec wrazie jak nie znajdę dobrego państwowego to mogę tam posłać Olę. W Wawrze prawie nikogo nie znam i pewnie będzie mi trochę smutno, więc szukamy znajomych, a szczególnie, ze dziewczynki są w podobnym wieku. My będziemy mieszkać na Lucerny. A wy gdzie mieszkacie?? Jeśli chcesz to napisz na priva: monikadrozdz@eko.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agn Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 19.01.04, 14:28 Jest z tego co wiem fajne przedszkole na osiedlu w Aninie. Państwowe, ul. Zambrowska. Bardzo fajny teren, znam kilkoro dzieci z tego przedszkola i sobie bardzo je chwalą i rodzice też. Osobistych doświadczeń nie mam, gdyż mieszkam w innej okolicy, a tam przyjeżdżamy do dziadków i mamy pewne znajomości w kręgach dzieci przedszkolnych (wspólne zabawy w piaskownicy podczas wakacji). Aha, raz byłam tam w sobotę z córką wiosną. Był zorganizowany festyn artystyczny. Było naprawdę super. Kilka stanowisk z farbami, kredkami i innymi takimi, ale bardzo wszystko pomysłowe (np. malowanie na szkle, malowanie wielkich plakatów na ssztalugach). Do tego super poczęstunek dla dzieci i rodziców. Wstęp wolny i wszystko bezpłatne dla dzieci przedszkolnych i nie tylko. Było nawet sporo maluszków i już szkolnych dzieci. Naprawdę żałowałam że tam nie mieszkam i nie mogę tam posłać swojej córeczki. Bardzo miłe wrażenie jeśli chodzi o panie przedszkolanki i panią dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
justok1 Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 19.01.04, 20:55 Monika, z tego co widze na mapce Wawy to Wawer sasiaduje z naszym Rembertowem:- ) A Ula ma skonczone 2 latka i 3 miesiace)) Rozrywek jak na lekarstwo w porownaniu z druga strona Wisly, wiec dajcie znac jak juz bedziecie po przeprowadzce. Jesli chodzi o przedszkola to na razie badam te rembertowskie. Jesli tu nic nie znajde to poszukamy w Wawrze. Pozdrawiam cieplutko Justyna, mama Uli 15.10.2001 Odpowiedz Link Zgłoś
monika_d_edziecko Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 19.01.04, 22:15 hej jak miło, iż się odezwałaś. Niestety właśnie ze względu na brak rozrywek obawiam się tej przeprowadzki. Teraz mieszkam na Ursynowie i chodzimy na różne zajęcia dla dzieci. A Wawra nie znam zupełnie i w porównaniu z Ursynowem to straszna dziura. Mamy dużo znajomych emam z którymi się spotykamy i mamy nadzieję, iz będzie tak dalej pomimo naszej przeprowadzki. Ale bardzo chętnie poznamy mamy z okolic Wawra. My pewnie przeprowadzimy się na Wielkanoc. A Remberów rzeczywiście niedaleko. A czy ty pracujesz? Ja siedzę na wychowawczym. Może dasz swój adres to skontaktujemy sie na priva albo może masz gadu gadu?? pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
monika_d_edziecko Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 19.01.04, 22:18 a moę jeszcze wam się przyda www.wawer.warszawa.pl/wawer/urzaddzielnicy.html pozdrawiam Monika, mama Oli (28.09.2001) Odpowiedz Link Zgłoś
helut Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 13.02.04, 00:23 Ja również zaczęłam się interesować przedszkolami w Aninie dla mojej córeczki Helenki, która za miesiąc skończy 3 lata. O przedszkolu państwowym na osiedlu słyszałam raczej złe opinie - przedszkole jest b. ładne, ale kadra z poprzedniej epoki. Moja koleżanka, która uczyła tam rytmiki była świadkiem karmienia na siłę chłopca, który wreszcie zwymiotował brrrr...... Ostatnio byłam w przedszkolu na Rzeźbiarskiej i może nie ma tam "wodotrysków" ale podobno jest dobra atmosfera. Dziwi mnie tylko, że w grupie maluchów jest aż 14 dzieci. Poza tym czesne to 650 zł miesięcznie + wakacje. Obawiam się że będę skazana na to przedszkole od jesieni, bo mieszkamy na IX poprzecznej prawie obok Rzeźbiarskiej, a z przedszkola w Międzylesiu przy CZD, które ma dobrą opinię nie będzie miał kto odbierać Helenki. Ciekawa jestem innych opinii na temat przedszkola na osiedlu. Monika, mama Helenki i Antosia Odpowiedz Link Zgłoś
monik18 Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 20.01.04, 09:15 czesc, tez mam na imie Monika. Mieszkam w Wawrze i mam 15 miesiecznego synka. Slyszalam dosc pozytywne opinie o przedszkolu na Rzezbiarskiej, ale sama sie tym jeszcze nie interesowalam. Moze powinnam ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika_d_edziecko Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 20.01.04, 13:28 hej Podanie do przedszkola składa sie na wiosnę tego roku co dziecko idzie do przedszkola więc jeszcze masz trochę czasu. Jednak te lepsze przedszkola są oblegane a poza tym nie jest tak łatwo znaleźć dobre przedszkole. te na Rzeźbiarskiej podobno jest fajne ale ja szukam może znajde fajne państwowe. A gdzie mieszkasz w Wawrze? Odpowiedz Link Zgłoś
monik18 Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 20.01.04, 15:58 Odpisalam na priv Odpowiedz Link Zgłoś
monika_d_edziecko Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 20.01.04, 20:23 Nie dostałam od Ciebie żadnej wiadomości. Sprawdź czy poszła na dobry adre: monikadrozdz@eko.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
fatkalama Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 22.01.04, 17:51 Mój 4,5 letni syn chodzi do przedszkola na Marysinie przy Kościuszkowców - cenowo jak przedszkole państwowe i według mnie jest super - ale przedszkole prowadzą Siostry Felicjanki, a to (katolickie pzedszkole) nie każdemu musi odpowiadać. Natomiast z opinii znajomych z Anina znam przedszkole z Rzeźbiarskiej - nie byli zadowoleni-dzieci w natłoku zajęć nie miały czasu na zabawę ze sobą. pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
justok1 Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 22.01.04, 21:12 Agnieszko, prosze napisz cos wiecej o tym przedszkolu na priva - justok@poczta.onet.pl. Czy to nie jest to przedszkole, ktore znajduje sie tak blisko torow kolejowych? Bo to tez jest prowadzone przez siostry zakonne. Kiedy trwaja zapisy, czy organizuja wczesniej jakies zajecia adaptacyjne itp. Jestem spragniona wszelakich informacji I gdzie dokladnie na Kosciuszkowcow? -bo to chyba dluga ulica, a ja w Rembertowie mieszkam od niedawna i nie poznalam calej okolicy Z gory dziekuje i pozdrawiam Justyna, mama Uli 15.10.2001 Odpowiedz Link Zgłoś
miola Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 26.01.04, 10:00 Ja po 4 latach mam same dobre wspomnieniaz przedszkola na Rzeżbiarskie. dzieciom rzeczywiście proponuje się różne zajęcia, ale nie są one obowiązkowe, więc nie to chyba było przyczyną rezygnacji. "Obowiązkowa" jest rytmika i gminastyka korekcyjna - czyli nie więcej niż w innych przedszkolach. Dzieci rzeczywiście nie chcą wychodzić i mówią że "jeszcze się nie pobawiły" ale to raczej dobrze świadczy o atmosferze w przedszkolu. Szczegóły opisałam na tym forum w atku "Anin, Wawer" nie umiem go wkleić niestety. Z tych okolic jeszcze wiele dobrego słyszałam o przedszkolu na tyłach instytutu kardiologii w Aninie (państwowe). Odpowiedz Link Zgłoś
bogusiawisniewska Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 31.03.04, 20:07 polecam przedszkole domowe "ROBUS" .www.robus.hg.pl. jest nieco dalej niz w wawrze ale ma swietne warunki i program zajec. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
danutabb Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 06.04.04, 16:28 Nowe przedszkole (waldorfskie) ma powstac od wrzesnia po naszej stronie Wisly. Polecam dla tych, ktorzy chca aby dzieci tworczo spedzaly czas. Prywatne ale nie za drogie. Prowadzone przez Panie - pasjonatki, z duzym doswiadczeniem pedagogicznym. Z tego co wiem na razie dziala grupa zabawowa "Okienko" dla dzieci w wieku 2,5 - 6 lat w Domu Kultury w Aninie. Jest prowadzona przez Panie, ktore maja stworzyc przedszkole.Działa w piątki w godz. 15.00 - 18.00. Dzieci mogą być z mamą lub zostać same. Dzieci biora udzial w ciekawych zajeciach: maluja, rysuja, modeluja z wosku. Mogą oglądać ciekawe inscenizacje baśni i bajeczek, a także upiec wspólnie pyszne bułeczki. Goraco polecam. Dana Dla zainteresowanych podaje adres. Grupa działa w: Dom Kultury w Aninie ul. V Poprzeczna 33 w każdy piątek 15.00-18.00 (z wyjątkiem Wielkiego Piątku) Podaje kontakt na osoby prowadzące: Agnieszka Andrzejewska 648 44 65 Beata Borkowska 622 82 27 Agata Chłopecka 719 64 98 Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 26.04.04, 14:25 Jest przedszkole na ul.Kadetów. Czy ktoś może wie coś na temat tego przedszkola? Pozdrawiam Pyza Odpowiedz Link Zgłoś
kingaiola Do Justok1 26.04.04, 17:01 Mam do Ciebie ogromną prośbę. Wiem, że interesowałaś się przedszkolami w Rembertowie i gdzieś wyczytałam, że zwiedziłaś prywatne przedszkole U Kubusia Puchatka. Możesz napisać jakie masz odczucia co do tego przedszkola? Jest ono najbliżej miejsca naszego przyszłego zamieszkania. Na razie Ola jest zapisana do przedszkola przy Marsa, ale jeszcze jest chwila do zastanowienia. Z góry bardzo dziękuję. Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
mada33 Re: Do Kingi 26.04.04, 21:50 Czy możesz podać adres przedszkola przy Marsa i napisać coś więcej? Jaki jest adres Kubusia ? Odpowiedz Link Zgłoś
aniapet Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 27.04.04, 23:50 Mieszkam na ul. Lucerny i mam synka 13-miesięcznego. Nie interesowałam się na razie przedszkolami, bo za wczesnie, ale chodzac na spacery, widzę reklamę nowopowstałego przedszkola U Kubusia Puchatka przy ul. Gajowej. Ja sama kiedyś chodziłam do przedszkola prowadzonego przez siostry zakonne niedaleko ul. Marsa, tuz pod wiaduktem kolejowym. Nie pamietam dokładnego adresu, ale siostry nauczyły mnie czytać, pisać i nie miałam potem żadnych problemów z nauka w podstawówce. Często chodze ze swoim synkiem na plac zabaw przy Lucerny 110 i przy Gajowej. Bardzo fajna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 28.04.04, 13:31 Hej My mamy zamiar dopiero przeprowadzić się do Wawra. Będziemy mieszkać na ul. Sęczkowej. Znasz Wawer więc może orientujesz się gdzie to jest (blisko ul.Lucerny?). Czytałam, że w Wawrze raczej mało jest atrakcji dla dzieci a ty piszesz, że jest jakiś fajny plac zabaw. Mam nadzieję, że będzie całkiem blisko od nas. Jest jeden ogródek jordanowski przy ul. Sęczkowej ale towarzysto nie bardzo mi odpowiadało. Faceci popijali piwko na huśtawkach a to raczej niezbyt miłe widok Napisz coś więcej na temat tej dzielnicy. Proszę napisz coś o przychodniach lekarskich. Pozdrawiam Pyza Odpowiedz Link Zgłoś
monika_d_edziecko Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 28.04.04, 21:19 hej Jak miło, iż wreszcie ktoś mieszkający blisko. Ja lada moment przeprowadzam się właśnie na ul.Lucerny i szukam już od dawna jakiś znajomych. Do Gajowej mam też niedaleko a mojej Oli obiecałam ten placyk o którym piszesz więc może kiedyś się spotkamy. Pyzo niestety mieszkasz trochę dalej od Lucerny. A w tym ogródku jordanowskim na Kadetów ciągle widzę meneli. Interesowałam się też tym przedszkolem na Kadetów ale jak zobaczyłam dzieci śpiące podczas leżakowania na "pryczach" - brudnych i bez prześcieradła to zrezygnowałam z niego Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 29.04.04, 09:54 Troche mnie zmartwiłaś tym przedszkolem na Kadetów. Cieszyłam się, że będziemy miały blisko. A Ty wybrałaś jakieś przedszkole dla swojej córki? Ile lat ma twoja córka? Moja Kasia ma 3 latka. Napisz Moniko coś na temat przychodni. Wybrałaś już jakąś przychodnię? Może kiedyś sie spotkamy na placyku zabaw. My mamy zamiar przeprowadzić się dopiero pod koniec roku. Pozdrawiam Pyza Odpowiedz Link Zgłoś
pinaw Agnieszko,fatkalama 29.04.04, 13:55 Z Twego postu dowiedziałam się, że Twója pociecha chodzi do przedszkola Felicjanek, ja też zapisałam tam swojego starszego, będzie w grupie biedronek od września, a w styczniu ma dołączyć młodszy.Czy mogłabyś napisać mi jakie macie doświadczenia związane z tym przedszkolem, jak szybko Twoje dziecko zaaklimatyzowało się tam. Będę b. wdzięczna . mój prywatny e-mail pina@duch.com.plPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniapet Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 09.05.04, 22:34 hej, sorry że tak póżno odpowiadam, ale byliśmy z synkiem na Mazurach i dopiero teraz mam chwilkę na net. Sprawdziłam, Sęczkowa jest daleko od Lucerny, wiec ciężko będzie Ci pewnie dojść na ten plac zabaw o którym wspomniałam. Minusem jest to , że nie ma tam piaskownicy, a moje dziecko bardzo lubi siedzieć w piasku. Korzystamy z przychodni przy ul. Strusia. Jestem zadowolona, chociaż trzeba mieć cierpliwosć żeby się tam dodzwonić. Bardzo lubie dr Ulmer - jest dosyć konkretna, ma czas na objaśnienie niejasnosci. Jesteśmy zapisani do dr Kwiatkowskiego - też ok. tylko jest bardzo zalatany, bo i pacjentów ma mnóstwo. Z tego co wiem, to przychodnia dla dzieci jest w Międzylesiu, przy Zwoleńskiej (budynek Poczty). Tam podobno nie ma kolejek, nie czeka się na wizytę, wszystko załatwia się "od ręki". Nie zapisałam tam synka dlatego, że musiałabym zapisywać i siebie do tej przychodni, a na Strusia jest więcej lekarzy specjalistów. Pozdrawiam. Anka i Marek (27.03.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi Re: SZukam przedszkola w Wawrze i okolicach 10.05.04, 13:05 Hej Dzięki za informację o przychodniach. Wiem gdzie jest ten placyk zabaw na Lucerny. Widziałam go. Rzeczywiście jest całkiem daleko. Wygląda na to, że pod koniec roku przeniesiemy się do Wawra. Pozdrawiam Pyza Odpowiedz Link Zgłoś
norah75 Re: do justok 20.07.04, 13:36 w starszych watkach przeczytałam ze swego czasu szukałaś przedszkola w Rembertowie - z jakim skutkiem? czy mozesz mi pomóc - w wątku do mam z rembertowa opisałam ze szukam przedszkola dla córci mojej szwarierki i mieszkanie dla nich. będe wdzieczna za kontakt Odpowiedz Link Zgłoś