Dodaj do ulubionych

Pasowanie na przedszkolaka

19.11.10, 12:09
Jak to wygląda? Czy takie pasowanie jest w każdym przedszkolu?- chyba tak.
Moja mała poszła do przedszkola we wrześniu i na razie jest cisza, nic na ten temat nie mówią. A może takie pasowanie jst dopiero w starszych grupach bo to chyba jakieś wierszyki i piosenki dzieci mówią/śpiewają a 3 latki to jeszcze za małe na coś takiego mogą być.
Obserwuj wątek
    • mucha-live Re: Pasowanie na przedszkolaka 19.11.10, 12:22
      Mój starszy synek ma 2,5roku. Od września chodzi do przedszkola. W październiku mieli pasowanie na przedszkolaka.
      Są 2 grupy i te dwie grupy miały wspólne pasowanie. Dzieciaczki śpiewały, tańczyły, pokazywały to czego się nauczyły.... oczywiście nie wszystkie - mój np siedział u mnie na kolanach, bo był przerażony wink

dzieci "dostały ołówkiem", otrzymały dyplomy i paczki ze słodyczami

ogólnie uważam, że taki dzień był niepotrzebny dla takich Maluszków, bo większość się stresowała...
    • jowitka345 Re: Pasowanie na przedszkolaka 19.11.10, 16:43
      Mój syn jak był w maluchach to pasowanie miał 21 listopada
      • sabrina_30 Re: Pasowanie na przedszkolaka 19.11.10, 18:31
        u nas było pasowanie na przedszkolaka 27 października syn chodzi do starszakówwink) ale w młodszej grupie 3 latków też mieli w ten sam dzień tylko wcześniej o godzinke, zeby Pani dyrektor zdążyławink)).
    • ariana1 Re: Pasowanie na przedszkolaka 21.11.10, 17:38
      Wątpię czy jest w każdym przedszkolu. To indywidualna sprawa, jak nauczycielki widzą taką potrzebę to organizują, ale to zalezy tylko od nich. U nas akurat jest.
    • stypkaa Re: Pasowanie na przedszkolaka 22.11.10, 10:48
      Nie wiem czy jest w każdym. W naszym w każdym razie jest. I u Starszego było 2 lata temu, i Młodszy tez miał w tym roku. 3 latki wcale nie są za małe na "coś takiego" smile Na pewno nie wszystkie, choć oczywiście zdarzają się wyjątki.
    • edit38 Już wiem 22.11.10, 11:27
      U nas pasowania w maluchach nie ma, będzie dopiero w starszakach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka