Dodaj do ulubionych

Żoliborz - opinie o przedszkolach publicznych

08.02.11, 12:59
Przeszukuję internet pod kątem opinii na temat publicznych przedszkoli na Żoliborzu - niestety prawie nic nie znalazłam. A tu niedługo trzeba podjąć decyzję.
Szczególnie interesują mnie:
Przedszkole nr 87 ul. Broniewskiego
Przedszkole nr 96 ul. Wyspiańskiego
Przedszkole nr 109 ul. Henkla
Przedszkole nr 197 ul. Popiełuszki
Bardzo proszę rodziców dzieci, które uczęszczały do któregoś z tych przedszkoli o opinię.
Obserwuj wątek
    • ola Re: Żoliborz - opinie o przedszkolach publicznych 12.02.11, 16:24

Dołączam się do prośby o opinie. To też przedszkola z mojej okolicy.
    • nikorason Re: Żoliborz - opinie o przedszkolach publicznych 12.02.11, 21:40
      Moje dziecko chodziło do 109 smile i było ok, ale nie wiem jak jest obecnie. Mi bardzo odpowiadały godziny otwarcia (6.30-17.00), reszty nie pamiętam big_grin, masa czasu minęła.
    • dusia_dusia Re: Żoliborz - opinie o przedszkolach publicznych 13.02.11, 22:18
      To ja się wypowiem o przedszkolu na Wyspiańskiego, bo chodzi tam w tej chwili młodsza córka, a starsza całkiem niedawno je ukończyła.
      Moje doświadczenie jest jak najbardziej pozytywne! Bardzo sympatyczna i rzeczowa
      Pani Dyrektor, która potrafi zapewnić ciepłą, serdeczną atmosferę. Panie
      nauczycielki też w większości bardzo miłe, z rozmaitymi pomysłami, zaangażowane
      w pracę z dziećmi. W przedszkolu dużo się dzieje, często są teatrzyki,
      wycieczki, rozmaite konkursy. No i budynek jest niecały rok po remoncie - czysty, z dużą ilością różnych specjalnych pomieszczeń (do zabaw plastycznych, gabinet logopedy i SI, oczywiście sala gimnastyczna). Piękny, również odnowiony ogród. Ale przede wszystkim świetna atmosfera!
      Tak że przedszkole na Wyspiańskiego mogę z całego serca polecić smile
      • hashiaga Re: Żoliborz - opinie o przedszkolach publicznych 15.02.11, 12:27
        Dziękuję za szczegóły - prawdopodobnie to właśnie przedszkole na Wyspiańskiego wskażemy jako pierwszego wyboru. Zobaczymy czy uda się dostać.
    • brzuzia Re: Żoliborz - opinie o przedszkolach publicznych 17.02.11, 10:10
      ja również polecam przedszkole na ul. Wyspiańskiego. Zgadzam się z przedmówczynią, że Panie tam pracujące mają mnóstwo pomysłów i zapał do pracy. Widać, że dyrekcja dba o przedszkole, kupuje nowe zabawki itp
      Natomiast z czystym sumieniem przestrzegam przed przedszkolem na Broniewskiego. Jest duża rotacja nauczycieli, nieprzyjemna atmosfera (choć miła pani dyrektor sprawia naprawdę dobre wrażenie). W ostatnich latach było tam dużo nieprzyjemnych "afer". Rodzice mają niewiele do powiedzenia...
    • majkus.m Re: Żoliborz - opinie o przedszkolach publicznych 19.02.11, 20:20
      i ja się chętnię podepnę wink mnie też interesuje, broniewskiego a poza nim jeszcze elbląska i włościańska. będę wdzięczna za opinie
      • ola Re: Żoliborz - opinie o przedszkolach publicznych 20.02.11, 15:45
        Żoliborzanki - powiedzcie - czy sa jakieś prywatne przedszkola na Starym Zoliborzu?
        Chciałabym od wrzesnia póścić obie córki do jednej placówki. Młodsza bedzie miała 1,5 roku, wiec publiczne odpada.
        • malila_3 Re: Żoliborz - opinie o przedszkolach publicznych 23.02.11, 12:25
          Co do przedszkoli prywatnych polecam Akadmię Uśmiechu, chodziłam tam z moją córcią na zajęcia adaptacyjne. www.przedszkola.pl/
      • ola Re: Żoliborz - opinie o przedszkolach publicznych 23.02.11, 17:37

Ja mam najbliżej do:
        - 109 na Henkla
        - 197 na Popiełuszki
        - 87 na Broniewskiego 9d
        - nr. 96 na Wyspiańskiego.
        Mam w planie objechać je wszystkie i obejrzeć, ale będę wdzięczna za radę, które wybrać.
        Chyba to na Henkla podoba mi się najbardziej.
        Przeczytałam na stronie, że w przedszkolu na Broniewskiego jest godzina otwarta w czwartki od 16.00 do 17.30. Moze ktoś był i moze pochwalić się wrażeniami?

• ipepelek Re: Żoliborz - opinie o przedszkolach publicznych 23.02.11, 11:08
      Jest jeszcze bardzo dobre przedszkole na Bieniewickiej. Integracyjne. Chodziły tam dwie córki kuzynki. Byli bardzo zadowoleni. W zeszłym roku próbowaliśmy tam 3 dni przed końcem rekrutacji złożyć papiery, ale pani dyrektor powiedziała nam, że na pewno się nie dostaniemy (punkty tylko za pracujących rodziców), bo ona ma już podania od tylu samotnych matek, po drugie, od rodziców, których starsze rodzeństwo chodzi, ogólnie marne szanse żebyśmy się dostali. No a wiadomo, że kolejność wyboru jest bardzo istotna. Wystraszona, pojechałam do domu, zmieniłam kolejność przedszkoli 1 na miejsce 2 i 2 na 1. Do wybranego przedszkola dostaliśmy się bez problemu. Jakież było moje zdziwienie gdy po zakonczonej rekrutacji na Bieniewickiej były wolne miejsca . Później dowiedziałam, że się że pani dyrektor w taki sposób wystraszyla nie tylko mnie. Nie wiem czy się przeliczyła z ilością chetnych w stosunku do lat ubieglych, ale mysle ze w tym roku skladajac tam papiery trzeba dokladnie pytac o ilosc juz potwierdzonych zgloszen. A po drugie jezeli rodzicu myslisz ze Twoje dziecko bedzie chodzic do przedszkola a Ty do pracy, to przygotuj sie na to, ze w okresie zimowym bedziesz siedzial mase czasu w domu bo Twoja pociecha bedzie non stop chory. Tak wiec od razu warto sobie zaplanowac alternatywe na takie sytuacje w postacji niani, babci...itp. BTW, drugie przedszkole gdzie trafiliśmy jest świetne, tylko te choróbska nas wykańczają zdrowotnie i ekonomicznie.
      • malila_3 Re: Żoliborz - opinie o przedszkolach publicznych 23.02.11, 12:10
        a czy ktoś mógłby coś napisać o przedszkolach na Suzina i Sierpeckiej?
        • ka-tiu-szak Re: Żoliborz - opinie o przedszkolach publicznych 16.03.11, 20:31
          Sierpecka wygląda ubogo ale to dość sympatyczne przedszkole. Z tego co wiem w tym roku maluchy będą miały panie, które bardzo lubią wycieczki więc jak tylko dzieci podrosną to pewnie atrakcji nie zabraknie.
          • ap77 Bieniewicka 17.03.11, 20:40
            ee z ta Bieniweicka to chyba cos nie tak. My tam skladalismy w zeszlym roku (pomimo straszeniasmile, oboje pracujacy. I syn sie nie dostal (chyba z 10dzieci sie nie dostalo wg wywieszonej listy), potem dzwonilam, prosilam, napisalam odwolanie i nic. Fuksem udalo nam sie dostac na osiedlu, do przedszkola nr 2 w zgloszeniu.
            Wiec wolnych miejsc na Bieniewickiej na pewno nie bylo, bo my bysmy na pewno o tym wiedzielismile
    • 29lenka Sierpecka 22.09.14, 22:56
      Nie polecam przedszkola na Sierpeckiej. Wiele zależy od wychowawczyni, a my mamy ostrą, niesympatyczą panią, uważającą się za bóg wie kogo. Mrozi z daleka dorosłego. A co dopiero ma czuć maluszek, który zaczął dopiero swoją przygodę z przedszkolem? Rozmawiałam z dwiema nowo poznanymi mamami - też nie są zadowolone. A już maskarą jest to, że dzieci wychodzą w chłodny, wietrzny dzień bez czapek, szalików i chusteczek! Szok! czy chodzi o to by część z nich się rozchorowała czy po prostu się nie chce? chyba jedno i drugie. Nie polecam. W przyszłym roku wybiorę inne przedszkole.Dzieci zupełnie nie są zachęcane do jedzenia. "Jak nie chcą nie jedzą, nie namawiamy". Wygodne, prawda? Czasami wystarczyłaby drobna zachęta i dobre słowo, którego tam dziecko mam wrażenie nie usłyszy. Polecam przedszkole na Suzina - słyszałam wiele pozytywnych opinii.
      • una_mujer Re: Sierpecka 23.09.14, 00:12
        A tak z ciekawości, od kiedy Twoje dziecko chodzi do tego przedszkola? Od zimy?
        Bo jak od września, to ja mieszkam w sąsiedniej dzielnicy i jeszcze nie zanotowałam tych dni, żeby dziecku trzeba było ubrać czapkę i szalik...
      • murwa.kac Re: Sierpecka 25.09.14, 11:06
        29lenka napisał(a):

Cytat A już maskarą jest to, że dzieci wychodzą w chłodny, wietrzny dzień bez czapek, szalików i chusteczek!

umrą wszystkie jak nic! big_grin
        wreszcie rozsadna nauczycielka, ktora dzieci nie przegrzewa.
        pe.es. wyobraz sobie, ze moj syn tez bez czapki i szalika biega! i w przedszkolu i poza nim. i kurde jakos zyje wink
        • 29lenka Re: Sierpecka 26.09.14, 21:23
          może bez czapki i szalika za to z glutem pod nosem....
      • katiuszami Re: Sierpecka 30.06.15, 21:42
        Hej. Przeraziła mnie Twoja opinia nt. tego przedszkola. Mój synuś jutro idzie tam na dyzur wakacyjny i jestem mocno przerażona tym co napisałaś. NA którą panią trzeba uważać? Coś się poprawiło od września? Zabrałaś swoje dziecko? Odpisz proszę szybko bo z nerwów nie będę spała a na jutro nie załatwię dla dziecka opieki sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka