Dodaj do ulubionych

Potwierdzenie woli

29.04.14, 09:50
Jeśli dziecko dostało się do przedszkola, które nie jest p-kolem 1. wyboru, to wystarczy zanieść potwierdzenie woli? Nam Dyrekcja mówi, że:
1. pójść do pierwszej placówki i wylogować,
2. wniosek ponownie wydrukować,
3. przyjść z wnioskiem i potwierdz. woli.

Problem w tym, że nie mogę wniosku na nowo wydrukować. Co w tej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • melancho_lia Re: Potwierdzenie woli 29.04.14, 10:03
      edukacja.warszawa.pl/dla-ucznia-i-rodzica/rekrutacja/przedszkolaki/5902_kolejny-etap-rekrutacji-do-przedszkoli-oddzialow
      tu masz napisane, ze potwierdzenie składasz tam gdzie dziecko jest zakwalifikowane. pani dyrektor powinna się doedukować chyba.
    • tulimatka Re: Potwierdzenie woli 29.04.14, 12:14
      "Rodzice/prawni opiekunowie, którzy korzystają z komputera i Internetu:

wypełnią w systemie informatycznym wniosek o przyjęcie dziecka,

drukują wypełniony wniosek i po podpisaniu, składają go
      w przedszkolu/szkole pierwszego wyboru.

Rodzice/prawni opiekunowie, którzy nie korzystają z komputera i Internetu:

pobierają wniosek w dowolnym przedszkolu/szkole,

wypełniają go odręcznie i po podpisaniu składają w przedszkolu/szkole pierwszego wyboru,

informacje zawarte we wniosku wprowadza do systemu informatycznego dyrektor przedszkola/szkoły."

Tak jest napisane w "Zasadach rekrutacji do samorządowych przedszkoli" odnośnie składania wniosku. Ja słyszałam, że trzeba po prostu zabrać wniosek, przenieść do przyjętego przedszkola i złożyć podpis. Jeśli twoja dyr życzy sobie nowego wniosku, a ty nie mozesz wydrukowac, niech ona zapiewni ci nowy formularz - wszak na wcześniejszym etapie była do tego zobligowana w stosunku do rodzicow ktorzy nie korzystali z internetu.
      • ziutka23 Re: Potwierdzenie woli 29.04.14, 14:15
        Zabrać wniosku nie mogę, bo p-kole 1. wyboru nie wydaje!

Ale dzwoniłam do p-kola, w którym dziecko się zakwalifikowało, i powiedziano mi, że tylko potwierdzenie woli. Tyle, że nie z Dyr rozmawiałamsmile No nic. Pójdę tylko z potwierdzeniem.
        • klubgogo Re: Potwierdzenie woli 29.04.14, 19:14
          Tylko potwierdzenie woli, wniosek mają wersji elektronicznej. Poza tym ZAKWALIFIKOWANY nie oznacza PRZYJĘTY.
          • asiolo Re: Potwierdzenie woli 07.05.14, 11:44
            U nas były 4 kursy big_grin
            Najpierw zaniosłam potwierdzenie woli do przedszkola, do którego dziecko się zakwlifikowało -> odesłano nas do przedszkola pierwszego wyboru po papiery...
            Potem musiałam "złapać" dyrektorkę, z przedszkola 1 wyboru, bo przyjmowala tylko jeden dzien w tygodniu, tylko przez godzinę ...
            I na koniec dotarłam z wnioskiem i potwierdzeniem woli zapisu, do przedszkola do którego syn się zakwalifikował.
            .....łatwiej by było jakby umiescili na stronie te informacje (ze trzeba zabarac papiery z przedszkola Pierwszego wyboru) Zdecydowanie mniej biegania by było.
            • melancho_lia Re: Potwierdzenie woli 07.05.14, 12:54
              To idiotyzm jakiś. współczuję.
              Do tej pory wystarczało potwierdzenie w przedszkolu do którego dziecko zakwalifikowali.
            • klubgogo Re: Potwierdzenie woli 07.05.14, 17:55
              To jakaś bzdura. Sprawdziłam tylko w szkole w jakich godzinach jest otwarty sekretariat, zaniosłam do szkoły II wyboru (więc nie było tam podania) tylko i wyłącznie potwierdzenie woli, osoba prowadząca sekretariat przyjęła, od razu wprowadziła w system, tak, że zmiana była dla mnie widoczna za pare minut na moim komputerze.
            • afro.ninja Re: Potwierdzenie woli 08.05.14, 00:25
              To jest bardzo dziwne, moje dziecko dostalo sie do przedszkola drugiego na liscie, wiec poszlam do tego przedszkola, podpisalam papier i nikt nie kazal mi nic przynosic.

• alraune Re: Potwierdzenie woli 19.05.14, 14:09
                > To jest bardzo dziwne, moje dziecko dostalo sie do przedszkola drugiego na lisc
                > ie, wiec poszlam do tego przedszkola, podpisalam papier i nikt nie kazal mi nic
                > przynosic.

Ano dziwne, bo ja zaniosłam potwierdzenie woli do p-kola 2. wyboru (z p. dyrektor nie rozmawiałam, bo jej nie było), a dziś miałam telefon, że z 1. wyboru mam wydobyć nasze papiery i donieść do 2. wyboru... życzcie mi powodzenia, heh wink
                • aga.207 Re: Potwierdzenie woli 20.05.14, 11:31
                  Do mnie też dzwonili z przedszkola i kazali przynieść te wszystkie dokumenty jeszcze raz . Ciekawe czy uda mi się też wyciągnąć z przedszkola 1 wyboru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka