Dodaj do ulubionych

zapytanie o wonderland

08.06.06, 09:42
Witajcie, czy sa moze wsrod mamy, ktorych pociechy chodza do przedszkola
wonderland na ul.Przemian...co sadzicie o tym przedszkolu?czy jestescie z
niego zadowolone?jak z opieka w tym przedszkolu no i warunki?bardzo prosze o
porade-zamierzam tam zapisac mojego 2 letniego synka(a moze sa mamy dwoch
letnich dzieci, ktorych maluszki uczeszczaja tam).
czekam na informacje od Was.
Obserwuj wątek
    • adomin Re: zapytanie o wonderland 08.06.06, 10:08
      Hej, ten wątek także był już na forum...
      Przedszkole miało dobre opinie - ja po przeczytaniu opinii mam i odwiedzinach w
      przedszkolu sama zapisałam tam swojego 2 letniego synka od września (bęzdie
      miał 2,5 roku). Przekonała nas niewielka liczebnośc grup oraz bardzo rozsądne i
      troskliwe podejście do dzieciaczków!! Ogólnie program, ktory jest zakładany
      przez włąscicieli jest naprawde b. fajny.
      Powodzenia w wyborze.
      a.
      • ayelet Re: zapytanie o wonderland 29.07.06, 10:19
        Moje dziecię tam chodzi od pół roku i jestem bardzo zadowolona, również z
        postępów jakie czyni pod opieka pań z tego przedszkola. Mała ilość dzieci,
        bardzo troskliwe, indywidualne podejście.
        • romantyczna_ja1 Re: zapytanie o wonderland 29.07.06, 10:45
          Pomieszczenie przedszkola jest dosyc monotonnne,brak koloru,wystarczy porownac
          z innymi gdzie sciany az kipia kolorem.Bardzo"indywidualne" podejscie do dzieci
          gdzie panie nawet nie krepuja sie dac zdjecia do netu na ktorym widac ,ze
          koncza prace za dziecko.Galeria prac monotonna-w innych przedszkolach widac
          rozne techniki ,a tu tylko rysowanie.Na swieta panie pokusily sie o zalozenie
          dzieciom jakis bialych bluzek ze starszego rodzenstwa i wykonanie paru
          skrzydelek.Przejrzyjcie fotki z innych przedszkoli,nawet panstwowowych gdzie
          dzieci sa fantastycznie poprzebierane,szczegolnie na takie
          wyjatkowe,bozonarodzeniowe uroczystosci.Program taki sam jak
          wszedzie,przepisany zywcem z podstaw programowych wychowania przedszkolnego,w
          innych przedszkolach przynajmniej pokuszono sie o napisanie indywidualnych
          slow okreslajacych jego realizacje w placowce.Widac na fotkach ,ze dzieci sa w
          roznych wieku a robia te same prace wiec gdzie tu indywidulane podejscie do
          dziecka?Dwulatek powinien dostac malutkie serduszko do malowania a dziecko
          starsze dwa razy wieksze.Wiec tu jest raczej cofanie sie w rozwoju.Nie
          neguje,ze panie moga byc serdeczne ale widac ,ze nie maja zbyt duzego
          doswiadczenia .
          • ayelet Re: zapytanie o wonderland 29.07.06, 14:33
            Co za bzdury piszesz, w przeciwieństwie do Ciebie moje dziecko tam chodzi imogę
            stwierdzić, że to co napisałaś zupełnie rozmija się z prawdą, nie będę odnosić
            się do każdego zdania, bo szkoda czasu. Tutaj dziewczyny szukają pomocy nie
            wypowiadaj się o przedszkolach, których nie znasz, bo jest to bez sensu smile
            • romantyczna_ja1 Re: zapytanie o wonderland 29.07.06, 16:58
              Pani "doswiadczona" sie odezwala ktory madrzy sie gdzie moze i kiedy moze i
              wszedzie miesza z blotem inne przedszkola.Chyba mam wrazenie,z e jestes
              wlascicielką wonderlandu.I skad wiesz,ze moje dziecko nie bylo w tym
              przedszkolu?Jesli dla Ciebie wyglad placowki jest bzdura-Twoja sprawa.Dla
              Ciebie jest wspaniale jesli w przedszkolu sa monotonne sciany ?Ok Twoja
              sprawa,ja wole przedszkole gdzie na scianach nie ma skrawka wolnego miejsca bo
              czuje sie jak w PRZEDSZKOLU a nie jak w maglu czy zwyklym sklepie.No ale to
              tylko jeden z drobiazgow,tylko,ze drobiazgi czynią calosc.A wystepy dzieci tez
              nie sa bzdura i widac po strojach jaki wklad pracy nauczycielki wlozyly
              (czytaj "odwalily)
              Milych wakacji smile
              • alfama_1 Re: zapytanie o wonderland 29.07.06, 18:27
                romantyczna_ja1 napisała:

> Pani "doswiadczona" sie odezwala ktory madrzy sie gdzie moze i kiedy moze i
                > wszedzie miesza z blotem inne przedszkola.Chyba mam wrazenie,z e jestes
                > wlascicielką wonderlandu.I skad wiesz,ze moje dziecko nie bylo w tym
                > przedszkolu?

Jeśli Twoje dziecko było w tym przedszkolu, doskonale wiesz, że ayelet nie jest
                właścicielką Wonderlandu bo wszyscy rodzice się znają. Niekonsekwencja.

widac po strojach jaki wklad pracy nauczycielki wlozyly > (czytaj "odwalily)

Bardzo krzywdząca opinia, w dodatku wyrażona w niezwykle napastliwym tonie.
                Kostiumy na każde przedstawienie są świetne, dzieci mogą wybierać, w co się
                ubierają. Chyba, że wolisz wbicie dziecka w przebranie z wypożyczalni. Tego się
                zresztą mogę spodziewać bo jasno opisałaś swój gust - ma być naćkane, duuuużo
                na ścianach i wtedy dopiero poznasz, że nie jesteś w maglu.

> Milych wakacji smile

Myślę, że ayelet miała bardzo przyjemne wakacje zwłaszcza, że mogła wybrać
                kiedy na nie pojechać bo przedszkole jest czynne przez całe wakacje. Ciekawa
                jestem, czy na mnie też napadniesz.
                • romantyczna_ja1 Re: zapytanie o wonderland 29.07.06, 18:39

> Jeśli Twoje dziecko było w tym przedszkolu, doskonale wiesz, że ayelet nie
                  jest właścicielką Wonderlandu bo wszyscy rodzice się znają. Niekonsekwencja.

Jasne ,ze wiem i juz wiem,ze nie umiesz wyczuc ironii...

> Kostiumy na każde przedstawienie są świetne, dzieci mogą wybierać, w co się
                  > ubierają. Chyba, że wolisz wbicie dziecka w przebranie z wypożyczalni.

Tak?Swietny wybor,miedzy koszula duza biala dla aniolka a mala biala dla
                  aniolka.Zreszta jakby byl taki swietny wybor to mialby odzwierceidlenie w
                  zdjeciach z galerii przedszkolnej na stronie internetowej....

> zresztą mogę spodziewać bo jasno opisałaś swój gust - ma być naćkane, duuuużo
                  > na ścianach i wtedy dopiero poznasz, że nie jesteś w maglu.

Nic nie napisalam o maglu,napisalam o przedszkolu a to jest roznica.Jesli
                  uwazasz ze np rozwieszone prace dzieci lun Mis Uszatek namalowany na scianie
                  jest w stylu magla a nie przedskszola to teraz Tobie gratuluje "gustu"

> Milych wakacji smile
                  > Myślę, że ayelet miała bardzo przyjemne wakacje zwłaszcza, że mogła wybrać
                  > kiedy na nie pojechać bo przedszkole jest czynne przez całe wakacje. Ciekawa
                  > jestem, czy na mnie też napadniesz.

Wiem,ze wiesz,ze miala przyjemne wakacje bo wiem ,ze gdzie ona tam ty,ona sie
                  odzywa a ty jej przytakujesz i odwrotnie,nawet na tym forum,wychwalacie
                  sie "wzajemnie",wiedzialam,ze sie odezwiesz .A zyczylam wesolych wakacji bo ja
                  wieczorem wyjezdzam i nie mam zamiaru zawracac sobie glowe internetem na
                  wakacjach.A jesli kazdy odmienny od Twego glos na jakimkolwiek forum
                  nazywasz "napadaniem" to gratuluje.... tylko czego hmmm....

• alfama_1 Re: zapytanie o wonderland 29.07.06, 19:24

> Jasne ,ze wiem i juz wiem,ze nie umiesz wyczuc ironii...

To nie jest ironia, radzę sprawdzić w słowniku.

> Tak?Swietny wybor,miedzy koszula duza biala dla aniolka a mala biala dla
                    > aniolka.

Mój syn był mikołajem.

Zreszta jakby byl taki swietny wybor to mialby odzwierceidlenie w
                    > zdjeciach z galerii przedszkolnej na stronie internetowej....

Może wybierz się do tego przedszkola bo widzę, że chciałabyś o nim wiedzieć
                    więcej ale, jako że wnioskujesz jedynie na podstawie strony, masz złe
                    informacje.

> Nic nie napisalam o maglu

Przeczytaj może jeszcze raz swoje posty?

> Wiem,ze wiesz,ze miala przyjemne wakacje bo wiem ,ze gdzie ona tam ty,ona sie
                    > odzywa a ty jej przytakujesz i odwrotnie,nawet na tym forum,wychwalacie
                    > sie "wzajemnie",wiedzialam,ze sie odezwiesz .

Odezwę się bo się znamy z przedszkola i obie siedzimy w internecie a Ciebie nie
                    znam bo Twoje dziecko tu nie chodziło. Znamy się zresztą wszyscy bo w
                    przedszkolu są organizowane spotkania, również z rodzicami.

A zyczylam wesolych wakacji bo ja > wieczorem wyjezdzam i nie mam zamiaru
                    zawracac sobie glowe internetem na> wakacjach.

W takim razie to Ty masz wakacje a nie ayelet, sobie pożycz żeby były wesołe.

> A jesli kazdy odmienny od Twego glos na jakimkolwiek forum
                    nazywasz "napadaniem" to gratuluje.... tylko czego hmmm....

Nie nazywam. Ty napadłaś w brzydkim stylu najpierw na przedszkole a potem
                    jeszcze gorzej, bo personalnie, na ayelet.
              • ayelet Re: Do Alfamy 29.07.06, 21:43
                "Dla Ciebie jest wspaniale jesli w przedszkolu sa monotonne sciany "- chyba
                niepotrzebnie się wysilamy zabierając głos. Tej Pani wystarczą kolorowe ściany
                i przedszkole jest super, pewnie im bardziej żarówkowy kolor tym lepiej smile))
                Przedszkola urządzone z gustem mają przechlapane smile
                • alfama_1 Re: Do Alfamy 29.07.06, 22:11
                  Masz rację ale szkoda by było gdyby takie wyssane z palca, krzywdzące opinie
                  pozostały bez odpowiedzi.
                • doremifa1 Re: Eeeee tam..... 30.07.06, 08:53
                  i przedszkole jest super, pewnie im bardziej żarówkowy kolor tym lepiej smile))
                  > Przedszkola urządzone z gustem mają przechlapane smile

Eeee tam,co to znaczy z gustem? Przeginacie,przedszkolne ściany nie muszą być z
                  gustem,musza wygladac jak....przedszkolne.Co to w ogóle jest gust ścian
                  przedszkolnych? Z gustem to moze byc kawiarnia czy butik dla VIP'ow,o
                  przedszkolu świadczy miedzy innymi kolor i jego wystrój.W przedszkolu mego
                  dziecka ściany są wściekle różowe ale świetnie to wygląda w zestawieniu z
                  pracami dzieci i dekoracjami.Ja bym tez nie chciala zeby moje dziecko chodziło
                  do placówki gdzie są puste,bezbarwne ściany bo to też świadczy o paniach,że
                  zapewne nie chce im się dać z siebie odrobiny wysiłku w wykonanie kolorowych
                  dekoracji a co za tym idzie nie lubią swojej pracy.(Jeśli czytacie o
                  przedszkolach to zapewne zauważyłyście jak inne mamy opisują swe wrażenia
                  np:przedszkole zrobiło na mnie przygnębiajace wrażenie pod względem
                  wystroju,ściany były w jakimś nieokreślonym kolorzee lub coś w tym stylu
                  itp.Służe linkami do wypowiedzi)
                  • ayelet Re: Eeeee tam..... 30.07.06, 09:44
                    Z gustem oczywiście wszystko może być urządzone i przedszkole i hotel to chyba
                    oczywiste smileU Romantycznej podstawa wyrokująca o przedszkolu to kolor ścian to
                    można się z tego tylko pośmiać. Poza tym naprawde tracimy czas, bo Romantyczna
                    pisze o przedszkolu, w którym nigdy nie była. Kolory ścian są gustowne,
                    pastelowe i dla mnie to ważne, że moje dziecko przebywa w ładnych
                    pomieszczeniach. Ja np. nie chciałabym żarówkowych czy intensywnych kolorów.
                    Moje dziecko jest bardzo energiczne i nawet nasz pediatra radził, żebym
                    znalazła przedszkole ze stonowanymi kolorami, żeby go dodatkowo nie pobudzać
                    ale raczej uspokajać.
                    I jeszcze raz powtarzam nie twórzymy nowego stylu na forum polegającego na
                    wypowiadaniu się o przedszkolach, o których nie mamy pojęcia. Jak szukałam mam,
                    których dzieci chodza do Wonderlandu nie oczekiwałam odpowiedzi mam, którym się
                    nudzi i opisują zajęcia w Wonderlandzie, którego na oczy nie widzieli.
                    Ja mogę teraz dołączyc do wątku np. O Zielonej Ciuchci i opisywać to
                    przedszkole, kolory ścian, panie, zajęcia chociaż nigdy tam nie byłam. Naprawdę
                    myślisz, że komuś kto chce tam posłac dziecko chodzi o moją opinię czy też może
                    o opinie mam, które codziennie odprowadzają tam dzieci???
                  • ayelet Do Doremifa 30.07.06, 09:53
                    I jeszcze jedno. W naszym przedszkolu ściany są kolorowe (choć władnych
                    stonowanych kolorach), na ścianach wisi bardzo dużo prac dzieci różnego
                    rodzaju, a Ty kopiujesz wypowiedzi z wątku osoby, która jak pisze z uporem muła
                    nie była w ogóle w przedszkolu (co widać po wypowiedziach) i piszesz, że w
                    przedszkolu nie wiszą żadne prac, co jest zupełną nieprawdą. Jakbyś zobaczyła
                    jakie prace dzieci wiszą na ścianach byś padła, że maluszki takie rzeczy
                    potrafią robić smile Jak chcecie zostać krytykantkami przedszkoli to błagam-
                    przynajmniej je wcześniej odwiedzajcie smile Pytam raz jeszcze czym chcecie
                    uczynić to forum? Mieszaniną głupich, niesprawdzonych informacji? Ja chyba
                    napisze do admina, bo jak tak dalej pójdzie to powstanie tu taka plątanina
                    bzdur, że matki szukjące PRAWDZIWYCH informacji jej nie znajdą. Chyba jednak
                    powinno być tak, że wypowiadać się o poziomie przedszkola powinny osoby, które
                    chociaż to przedszkole widziały smile
          • alfama_1 Re: zapytanie o wonderland 29.07.06, 19:09
            A ja się odniosę do Twoich uwag bo uważam je za krzywdzące dla przedszkola i
            mam akurat wolną chwilę.

> Pomieszczenie przedszkola jest dosyc monotonnne,brak koloru,wystarczy
            porownac > z innymi gdzie sciany az kipia kolorem.

Przedszkole jest wesołe, na oknach bardzo ładne dekoracje, w środku wiszą prace
            dzieci. Kwestia gustu ale sorry "ściany kipiące kolorem"? Może jeszcze
            wściekłym kipiące?

> Bardzo"indywidualne" podejscie do dzieci> gdzie panie nawet nie krepuja sie
            dac zdjecia do netu na ktorym widac ,ze > koncza prace za dziecko.Galeria prac
            monotonna-w innych przedszkolach widac > rozne techniki ,a tu tylko rysowanie.

Jeśli Twoje dziecko chodziło do tego przedszkola (w co szczerze wątpię) wiesz,
            że na zajęciach plastycznych są wykorzystywane przeróżne techniki a panie nie
            kończą prac za dzieci. W takim przypadku albo mijasz się świadomie z prawdą
            albo nie interesowałaś się tym, co dzieje się w przedszkolu. Jeśli Twoje
            dziecko nie chodziło do tego przedszkola (a tak uważam) to masz o nim zerowe
            pojęcie.

> Na swieta panie pokusily sie o zalozenie > dzieciom jakis bialych bluzek ze
            starszego rodzenstwa i wykonanie paru > skrzydelek.Przejrzyjcie fotki z innych
            przedszkoli,nawet panstwowowych gdzie > dzieci sa fantastycznie
            poprzebierane,szczegolnie na takie > wyjatkowe,bozonarodzeniowe uroczystosci.

Nie masz racji, przedstawienie bożonarodzeniowe było piękne i wzruszające,
            zresztą inne przedstawienia również. Pewnie chciałabyś żeby dzieci były wbite w
            kipiące kolorem dekoracje, stały na baczność a Ty byś je fotografowała.

> Program taki sam jak > wszedzie,przepisany zywcem z podstaw programowych
            wychowania przedszkolnego,w > innych przedszkolach przynajmniej pokuszono sie o
            napisanie indywidualnych > slow okreslajacych jego realizacje w placowce.

Jeśli Twoje dziecko chodziło do tego przedszkola, powinnaś wiedzieć jak jest
            realizowany program a nie wnioskować o nim na podstawie programu zamieszczonego
            w internecie.

> Widac na fotkach ,ze dzieci sa w > roznych wieku a robia te same prace wiec
            gdzie tu indywidulane podejscie do > dziecka?Dwulatek powinien dostac malutkie
            serduszko do malowania a dziecko > starsze dwa razy wieksze.

Znowu wnioskujesz jedynie na podstawie fotografii na stronie (zresztą Twoje
            wnioski są błędne). W której grupie było Twoje dziecko? Mój syn jest w młodszej
            i nie robi tego samego co starsze dzieci. Jestem pewna, że Twoje dziecko nie
            chodziło do tego przedszkola bo nie wierzę, żeby ignorancja rodzica posuwała
            się tak daleko, żeby nie dostrzegł różnic w pracach starszaków i młodszych,
            chociażby oglądając je na oddzielnych tablicach.

> Wiec tu jest raczej cofanie sie w rozwoju.Nie > neguje,ze panie moga byc
            serdeczne ale widac ,ze nie maja zbyt duzego > doswiadczenia .

Cofanie się w rozwoju, mówisz? Będę złośliwa bo bardzo krzywdzące opinie
            przedstawiasz publicznie w sobie jedynie wiadomym celu. Otóż mam nadzieję, że
            moje dziecko będzie potrafiło wyrażać się poprawnie i ładnie po polsku (również
            dzięki przeszkolu), której to umiejętności w żaden sposób w Twoich postach
            odnaleźć nie mogę.

Zarówno Dyrektorka przedszkola, jak i Wychowawczynie mają duże doświadczenie w
            pracy z dziećmi ale jeśli wyciągasz wnioski na podstawie dosyć luźnej
            interpretacji zdjęć z internetu, nie powinno dziwić, że są one błędne.
            • nonomnismoriar1 Re: zapytanie o wonderland 29.07.06, 20:00
              A ja bede zlosliwa w sosunku do alfama_1 i pozycze jej ,zeby jej dziecka nigdy
              nie dotknela dyslekcja ,dysgrafia czy dysortografia.
              • alfama_1 Re: zapytanie o wonderland 29.07.06, 20:12
                nonomnismoriar1 napisał:

> A ja bede zlosliwa w sosunku do alfama_1 i pozycze jej ,zeby jej dziecka
                nigdy > nie dotknela dyslekcja ,dysgrafia czy dysortografia.

Też mam nadzieję, że nie dotknie. Zbędny komentarz i nie na temat.
                • nonomnismoriar1 Re: zapytanie o wonderland 29.07.06, 20:35
                  Czyżby zbędny?Fortuna kolem sie toczy..wytykasz komus błędy
                  ortograficzne,gramatyczne czy stylistyczne bez znajomosci przyczyny tychże to
                  uważaj,zeby opatrzność Ciebie w ten sposób tak nie "nagrodziła" i zebyś sama
                  nie miala z nimi do czynieniać
                  Ale masz racje,koniec dyskusji.Trzeba dzieciom bajeczkę opowiedziec.
                  Dobranoc,pchły na noc smile
                  • alfama_1 Re: zapytanie o wonderland 29.07.06, 21:06
                    To życzysz dobrze, czy straszysz?
                    Nie muszę znać przyczyn, słowniki istnieją.
                    • ayelet Re: Romantyczna 29.07.06, 21:32
                      Wiesz ciężko się do Ciebie miło odnosić kiedy piszesz, że dobrze się wyrażam o
                      przedszkolu, bo jestem pewnie jego właścicielką co jest oczywiście nieprawdą.
                      Czy dla Ciebie każda mama zadowolona z przedszkola swojego dziecka to
                      potencjalna właścicielka? Jesteś widzę zwolenniczką spiskowej teorii dziejów smile
                      Ja jestem tylko zadowoloną mamą smile Skoro Ci czasu szkoda na internet to po co
                      tyle piszesz o przedszkolu do którego nie chodzi Twoje dziecko?

Nie wypowiadam się o innych przedszkolach, bo rzadko tu bywam i nie mam na to
                      czasu smile Kiedyś tylko pisałam dziewczynm co słyszałam o Funny Kids ale to
                      zupełnie inna sprawa, bo przedszkole ma prokuratora na głowie i takie info jest
                      ważne dla mam, które chcą posłac tam dziecko. Nie przyszłoby mi do głowy
                      natomiast pisac jak w funny Kids wyglądają zajęcia skoro moje dziecko tam nie
                      chodzi smile

Tym bardziej , że piszesz bzdury. Dzieci mają dużo zajęć, rysują, lepią, sieją
                      kwiatki, robią dzbanuszki, itp. Program nie jest typowy, bo jest to jedno z 2 w
                      Warszawie przedszkoli korczakowskich więc siłą rzeczy program i pedagogika
                      różnią się od pozostałych-JUŻ NAPEWNO PAŃSTWOWYCH !

Poza tym najważniejsze, nie pojawiła się żadna negatywna opinia o tym
                      przedszkolu ze strony mam, Ty natomiast piszesz negatywnie, niemając tam
                      dziecka. Czy to nie Ty jesteś konkurencją? Bo zachowanie troszkę dziwne.

No i może troche spuść z tego agresywnego tonu smile)

Ps. Przedstawienia tak skrytykowane przez Ciebie zostało w czerwcu nawet
                      opisane w prasie jako przykład twórczego podejścia do wychowania dzieci i
                      włączania rodziców w życie przedszkola.

Ja niedawno kupiłam dom daleko od miejsca, gdzie teraz mieszkam a mimo to będę
                      dowozić dziecko kilka kilometrów, bo mimo poszukiwań nie udało mi się znaleźć
                      przedszkola ze zbliżonym poziomem smile
    • mammamija5 Re: zapytanie o wonderland 30.07.06, 10:16
      Mi się wydaje totalnym, szcytem głupoty robienie zamieszania i podawanie
      informacji wyssanych z palca przez osoby nie związane z danym przedszkolem
      osobą dziecka. Sama szukam info o przedszkolach dla córci i apeluję nie znacie
      przedszkola, nie chodzi tam Wasze dziecko nie piszcie o takiej placówce
      krytycznych opinii- utrudniacie wybór rodzicom. Jak się komuś nudzi niech do
      kina sobie idzie.

Ps. Obejrzałam sobie stronę wonderlandu jeśli ściany nie są w kolorach to ja
      chyba daltonista jestem. Także dziewczynki odpuście sobie te bzdury i nie
      siejcie zamętu szukającym PRAWDZIWYCH opinii, błagam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka