Dodaj do ulubionych

Co potrzeba do przedszkola

IP: *.* 28.03.03, 16:10
Witam !Proszę o pomoc mamy przedszkolaków. Mój synek od września idzie do przedszkola i nie wiem jaką wyprawkę mu przygotować. Prawdopodobnie dowiemy się o niektórych rzeczach w przedszkolu ale Mamy przedszkolaków wiedzą najlepiej co w praktyce okazuje sie potrzebne a co zbędne. N o i własnie aby uniknąc zbędnych wydatków napiszcie co potrzebuje nowy przedszkolaczek łącznie z garderobą - co najlepiej ?Szukam opinii na temat przedszkola na ul. Bryły i ul. Niegocińskiej.Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: selin Re: Co potrzeba do przedszkola IP: *.* 28.03.03, 18:26
      Witaj :)) co potrzeba... napewno kapcie, piżamę, kubeczek, szczotkę do zębów i pastę, jasiek do spania + poszewka, i kawałek materiału z rzepą, wymiary podają na pierwszym zebraniu, (niepamiętam) żeby zwijać w to pościel dziecka :)), i ubranie na zmianę w razie jakiegoś zamoczenia :)A co do opinii na temat przedszkoli, to na temat Bryły, możemy pogadac, :))mój synek chodzi tam już drugi rok i jestem bardzo zadowolona, w tym roku we wrześniu zmieniła się Pani Dyrektor i wszyscy są chyba zadowoleni, Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to zapraszam na prv, Pozdrawiam Grazynag.furtak@wp.pl
      • Gość: Kasia_M Re: Co potrzeba do przedszkola IP: *.* 28.03.03, 22:54
        nie wiem jak to jest w tym przedszkolu o którym mówisz ale np u nas w 1 grupie potrzebne były piżama, fartuszek, kapcie, majtki+rajstopki na ew. zmianę, szczoteczka do zębów i juz. Nie musiałam przynosić żadnej poszwy jaśków czy tym podobnych rzeczy... zresztą maluchy u nas śpią na płasko ;)każde przedszkole ma inne wymogi i wydaje mi się że biorąc kartę do zgłoszenia malucha do przedszkola - po prostu spytaj i już
    • Gość: Katarka Re: Co potrzeba do przedszkola IP: *.* 29.03.03, 15:39
      To faktycznie zalezy od przedszkola. Napewno kapcie, pizama, szczoteczka i kubek do zebow i 1 komplet ubrania do przebrania, na wypadek zalania,zasikania. U nas posciel jest przedszkolna (jak nie jest to podadza wymiar i musisz kupic/uszyc) i prana jest co 2 tygodnie, pizamki sa tez oddawane do domu w piatek co 2 tygodnie do prania. Fartuszki do malowania uzywa sie u nas raczej w starszych grupach, ktore maja dodatkowa plastyke. U nas przynosi sie tez 1 paczke chusteczek do nosa na miesiac. Wszystkie pomoce typu kredki, papier finansowane sa z funduszu Rady Rodzicow. Jesli chodzi o nowe ubranka do przedszkola to zdecydowanie odradzam - slady jedzenia i zabawy sa na poczatku na wszystkim. No i wygodne, zeby dziecko samo zalozylo przez glowe, a spodnie w gumke.
      • Gość: kborz Re: Co potrzeba do przedszkola IP: *.* 30.03.03, 14:30
        Wielkie dzięki za informację. Domyslałam się że dostanę liste potrzebnych rzeczy z przedszkola ale doświadczone mamy lepiej wiedzą co potrzeba. Jak szłam rodzić Janka do szpitala tez dostałam listę co jest potrzebne i co nalęzałoby kupić dla noworodka i wtedy okazało sie że połowa rzeczy była niepotrzebna. Dlatego teraz chciałabym uniknąć niepotrzebnych wydatków a jednocześnie być dobrze przygotowana.Dzieki wilekie raz jeszcze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka