Dodaj do ulubionych

Warszawa - 2 podania

10.04.07, 12:47
Drogie Mamy

Czy zapisaywałyście dzieci do 2 przedszkoli w różnych dzielnicach. Ja
zapisałam na ursynowie- marne szanse i na mokotowie. Tak poradziły panie
dyrektor.A teraz okazało sie ,że można złożyc tylko jedno podanie w CAŁEJ
Warszawie !Dostanie sie tam gdzie będą miejsca i tylko do jednego. Jak jest u
Was?
pozdr. Kasia
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Warszawa - 2 podania 10.04.07, 14:55
      Sprawdź warunki rekrutacji
      • mikolaj_brd Re: Warszawa - 2 podania 11.04.07, 11:51
        Raczej niezbyt kompetentny ten dyrektor sad. Ja również w tym roku składałam
        podanie i w każdej placówce informowano mnie (lub informował o tym fakcie duży
        napis na drzwiach lub tablicy informacyjnej), że należy składać podanie do
        wyłącznie jednego przedszkola, żeby nie zaburzać pracy systemu - w tym
        roku "skomputeryzowali" rekrutację, żeby było szybciej i sprawniej. Słyszałam
        również, że - tu Cię zmartwię - dzieci rodziców, którzy składali więcej niż
        jedno podanie mogą zostać "zdyskwalifikowane" i przesuwane na koniec listy
        oczekujących. Ale nie wiem czy to nie był tylko taki "straszak" (?).
        My "walczymy" o miejsce na Tarchominie - więc też jest ciężko...
        • volta2 Re: Warszawa - 2 podania 12.04.07, 23:53
          Ja nie zauważyłam tego, że wawa zmieniła warunki i nie wolno było składać w
          innych dzielnicach, tak jak bywało w latach ubiegłych. Także system nas
          wychwycił i jesteśmy ugotowanisad
          W każdym razie w rozmowie z kimś w przedszkoli na mokotowie pani radziła mi
          złożyć w dwa miejsca, czyli w jednym awaryjnie - tak zrobiłam i wniosek, że źle
          zrobiłam.
          Ale mimo wszystko będę walczyć! Pewnie trzeba będzie złożyć odwołanie od
          niekorzystnej decyzji.
          • ikaes Re: Warszawa - 2 podania 13.04.07, 07:22
            W poprzednich latach też nie można było składać w kilku miejscach, tylko nie
            było jeszcze systemu komputerowego i nie dało się tego wychwycić. I przez to w
            niektórych przedszkolach po ogłoszeniu wyników zabrakło miejsc dla np. 20
            dzieciaków, a potem okazało się, że wolnych jest miejsc np. 15 (i już tak do
            końca roku). Dlatego uważam, że to wcale niegłupie rozwiązanie. Wczoraj w
            Dzienniku czytałam, że niektórzy rodzice poskładali podania do 10 przedszkoli -
            wariactwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka