Dodaj do ulubionych

przedszkole w Ursusie

23.12.08, 11:26
Bardzo mocno proszę doświadczonych o wypowiedzenie sie na temat
poszczegolnych przedszkoli w Ursusie. Publicznych jak i prywatnych.
Moja córeczka to niemowlak, ale ostatnio wyliczyłam, że juz w tej
chwili jest powyżej 10 przedszkoli w Ursusie a coś kolejnego pod
nazwą "Qbuś" otwiera sie przy ul. Sosnkowskiego dlatego pragne
wcześniej uporządkowac wszelka wiedze na ten temat. Chociaż po kilka
zdań w tym ceny pls. Osobiście podoba mi się przedszkole przy ul.
Rakietników pn. Bambino wiem tylko tyle, że to profil sportowy ...
Obserwuj wątek
    • moccia1 Re: przedszkole w Ursusie 27.12.08, 15:11
      My w tym roku zaczelismy uczeszczac do niepublicznej Bajeczki na
      Prawniczej. Nie mam wiekszych zastrzezen, zadowolona jestem z opieki
      i atmosfery. Moj syn dlugo sie adoptowal, ale jak sie przelamal to
      teraz bardzo lubi chodzic do przedszkola - a to dla mnie
      najwazniejsze. Co do uwag to troche wiecej dzieciaki moglyby
      przebywac na dworzu i lekko zdziwila mnie niechec dyrekcji do nowych
      pomyslow/usprawnien. Salki nie sa duże, ale tak jest w kazdym
      niepublicznym przedszkolu.
      Rozwazalam jeszcze Bambino na Michalowicza, ale nie podobalo mi sie
      kilka rzeczy.

Mysle ze najwazniejsze to zajrzec do kazdego przedszkola, ktore
      rozpatrujesz, porozmawiac z nauczycielkami, dyrektorem, obejrzec
      sale, posuchac jak panie rozmawiaja z dzieciakami, poczuc jaka
      pamuje atmosfera itd.
      • mojagabrylka Re: przedszkole w Ursusie 29.12.08, 09:15
        Dziękuję za odpowiedź. Czy moglabys proszę jeszcze napisać czym w
        takim razie są zajmowane dzieci skoro wiemy już, że nie glównie
        zabawą na świeżym powietrzu ? jakie jest tam czesne ?
        A czy inni mają jakieś opinie. Na Skoroszach mieszka 50 tyś ludzi i
        większość ma dzieciaki, na pewno więc macie mnóstwo uwag ...
        • moccia1 Re: przedszkole w Ursusie 30.12.08, 00:08
          Jest sporo zajec w ciagu dnia, codzinnie cos innego - rytmika,
          angielski, zajecia z logopedą, psychologiem, prace plastyczne,
          teatrzyki. Poza tym lezakowanie i jedzenie. Nie zostaje zbyt wiele
          wolnego czasu, ale ja i tak bym w czasie wolnym,ktory zostaje,
          wyslala dzieciaki na dwor zeby sie wybiegaly. Po powrocie w
          przedszkola syn dostaje takiego motorka, ze potrafi przez godzine
          bigac i skakac. Chyba za malo ma tych atrakcji w przedszkolu.
          Czesne 750 zl.
    • martadas Re: przedszkole w Ursusie 02.01.09, 22:29
      Witam,
      ja wlasnie jestem na etapie wyboru przedszkola dla mojego syna - we wrzesniu
      zaczyna "edukacje". Mysle o Bajeczce i Iskierce - za chwile rusza nowa przy
      Regulskiej. Bylam w Bajeczce, czytalam troche w internecie (raczej pozytywne
      opinie), ale caly czas nie jestem do konca przekonana. Generalnie ok, ale:
      - srednie wrazenie zrobil na mnie budynek dla maluchow - sale niezbyt duze,
      ciemne, malutka szatnia, raczej ciasno.
      - od godz 16 zostaje w przedszkolu jedna pani na dwie grupy - najmlodsze ponizej
      3 lat i trzylatki!
      - tylko grupa najmlodsza jest ok 10-osobowa, trzylatki - ok 20 dzieci.

co do Iskierki - wybieram sie, jak tylko wystartuje, ma to nastapic lada dzien.
      Nowy budynek wyglada niezle, kawalek terenu na plac zabaw jest, duuuze okna,
      trwaja prace wykonczeniowe. Rozmawialam z p. dyrektor, brzmi sensownie. Szczerze
      mowila, jakie sa plany, nie koloryzowala. Poza tym moj syn jak na swoj wiek
      niezle mowi, calkiem dobrze spiewa, ma dobra pamiec, wiec artystyczno-jezykowy
      "profil" chyba bedzie ok (jesli w ogole ma sens profilowanie przedszkoli smile

Pozdrawiam,
      M.
      • martadas Re: przedszkole w Ursusie 02.01.09, 22:31
        Cena Bajeczki i Iskierki to 750PLN
        • mojagabrylka Re: przedszkole w Ursusie 03.01.09, 11:15
          Dzięki. A gdzie otwiera się ta "Iskierka" ?

ps. z moich kalkulacji wynika, że Ursus uwzgl. Niedźwiadek i Gołąbki
          chyba przebija wszystkie dzielnice pod względem liczby publ i
          niepubl przedszkoli ...
          • moccia1 Re: przedszkole w Ursusie 07.01.09, 17:49
            Masz na mysli przebija tak mala iloscia? Tak, szczegolnie publiczne,
            ale to wynika z ograniczeniami zwiazanymi z bliskoscia lotniska. Na
            szczescie cos ma sie wkrotce zmienic, bo oddac dziecko do
            publicznego przedszkola graniczy z cudem.

• aniam1978 Re: przedszkole w Ursusie_Regulska 20.01.09, 13:18
            Iskierka otwiera się przy Regulskiej 71. Wczoraj tam byłam ale nie zastałam dyrektorki. Może ktoś posłał tam swoje dziecko, jeśli tak to jakie pierwsze wrażenia?
            • martadas Re: przedszkole w Ursusie_Regulska 20.01.09, 20:10
              Sama tam jeszcze nie bylam, wybieram sie w poniedzialek chyba, a od kolezanki,
              ktora byla dzis wiem, ze jak na razie jest prawie zupelnie pusto, tylko
              wykladzina i kosz z zabawkami, ale jakies dzieci juz chodza. Wszystko nowe i
              czyste, ale wyposazenia brak. Zapowiedziana jest wstepnie podwyzka od wrzesnia
              (przynajmniej do 800pln), a pani dyr baaardzo narzeka na brak kasy, wiec
              zastanawiam sie, jak szybko pojawia sie meble i inne niezbedne rzeczy.
              No i podobno nie jest w ogole przewidziana grupa 5-latkow, bo jest za malo
              pomieszczen (sa 2, 3 i 4-latki).
              Jak pojde sama, to sie odezwe jeszcze.
              M.
              • aniam1978 Re: przedszkole w Ursusie_Regulska 22.01.09, 10:48
                Czyli dopiero się organizują ... To chyba te przedszkole może być fajne, ale za kilka lat ...
                • martadas Re: przedszkole w Ursusie_Regulska 28.01.09, 22:11
                  A czy my sie przypadkiem nie znamy z osiedla? smile

A ja zapisalam Franka do Bajeczki.
                  • przedszkoleursus Re: przedszkole w Ursusie_Regulska 29.01.09, 09:39
                    co do iskierki na regulskiej to mam takie spostrzezenia:

1. jest tam troche "balagan organizacyjny" moze dlatego ze dopiero
                    otworzyli przedszkole,

2. dziecko moje skarzy sie ze jest nudno i nie ma zabawek,

3. jak na moj gust za malo jest opiekunek na grupe

4. nowemu dziecku powinna byc poswiecona wieksza uwaga

5. dziecko moje wychodzi zadowolone z przedszkola

mam nadzieje ze to jest okres "adaptacyjny" i wszystko sie rozkreci
                    z czasem ale ze wzgledu na to ze jest to filia przedszkola we
                    wlochach i moze bazowac na doswiadczeniach tamtego przedszkola to
                    chyba jednak powinno to byc bardziej poukladane i troszke lepiej
                    zorganizowane. pozyjemy zobaczymy.
                    • martadas Re: przedszkole w Ursusie_Regulska 30.01.09, 22:14
                      przedszkoleursus napisał:

> co do iskierki na regulskiej to mam takie spostrzezenia:
                      >
                      > 1. jest tam troche "balagan organizacyjny" moze dlatego ze dopiero
                      > otworzyli przedszkole,
                      >
                      > 2. dziecko moje skarzy sie ze jest nudno i nie ma zabawek,
                      >
                      .....
                      wlasnie z tego powodu zdecydowalam sie jednak na bajeczke, iskierka na pewno
                      bedzie fajnym przedszkolem, ale za jakis czas, a ja juz teraz chcialam miec
                      pewnosc, ze moje dziecko bedzie chodzilo do przedszkola z prawdziwego zdarzenia.
                      • r-szweda Re: przedszkole w Ursusie_Regulska 09.02.09, 17:35
                        Witam,
                        czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi cokolwiek o przedszkolu, które powstało
                        przy ul. Sosnkowskiego w Ursusie, QBUŚ? Czy ktoś interesował się nim jeśli
                        chodzi o ceny??Jakieś opinie?
                        • ella.80 Re: przedszkole w Ursusie 10.02.09, 20:06
                          Właśnie jesteśmy z mężem świeżo po odwiedzinach przedszkola Qbuś przy
                          Sosnkowskiego. Coś fajnego! Mój Maciek tak się tam zadomowił, że nie chciał iść
                          do domu. Zapowiada się nieźle, jest pianino i będą prowadzone zajęcia z rytmiki
                          i angielskiego, zajęcia plastyczne, korektywa i już nie wiem co jeszcze.
                          Decydujemy się dopóki są jeszcze miejsca. Cena praktycznie taka jak wszędzie:
                          czesne 800,- zł plus wyżywienie. Może dekoracje w oknach są takie sobie, ale za
                          to w środku jest pięknie, jasno i kolorowo. Dyrekcja młoda, ale energiczna i
                          bardzo rzeczowa.
                          • ileczka76 Re: przedszkole w Ursusie 11.02.09, 12:52
                            ella, czy możesz dać jakieś namiary na to przedszkole? dokłądny adres, nr telefonu??
                            ja również szukam właśnie przedszkola dla córki i spodobało mi się to, co napisałaś.
                            dzięki z góry!
                            • ella.80 Re: przedszkole Qbuś w Ursusie 11.02.09, 17:22
                              Oczywiście, już podaję adres: ul. Sosnkowskiego 32, obok kościoła Św. Józefa,
                              najstarszego chyba w Ursusie i naprzeciwko parku. tel. 513 726 235
                              Pozdrawiam
                              Ella
                              • ileczka76 Re: przedszkole Qbuś w Ursusie 12.02.09, 09:44
                                dzięki serdeczne!!!
                          • przedszkoleursus Re: przedszkole w Ursusie 12.02.09, 13:41
                            ten post wyglada troche jak by go napisal uztkownik ktory chce
                            nagonic klientow do przedszkola. podaje jakie sa zajecia w
                            przedszkolu i nawet wysokosc oplat. mi to wyglada jak reklama
                            szczegolnie ze uzytkownik o nicku ella.80 nigdy wczesniej nie pisal
                            na forum.
                            • ella.80 Re: przedszkole w Ursusie 12.02.09, 21:48
                              Moim zamiarem było udzielenie odpowiedzi mamie, która pytała o przedszkole Qbuś.
                              Jeżeli zabrzmiało to jak reklama, to mogę sobie tylko pogratulować nowych
                              zdolności i kto wie, może nawet pomyśleć o pracy w reklamie. Owszem wcześniej
                              nie pisałam na forum, ale nie potrafię siedzieć obojętnie, jeśli mogę pomóc,
                              zwłaszcza, że moje odczucia są pozytywne i chcę się nimi dzielić. Dobrze się też
                              składa, że nasze dzieci nie będą razem w jednym przedszkolu.
                              Pozdrawiam
                              Elżbieta
                            • r-szweda Re: przedszkole w Ursusie 13.02.09, 21:15
                              przedszkoleursus napisał:

> ten post wyglada troche jak by go napisal uztkownik ktory chce
                              > nagonic klientow do przedszkola. podaje jakie sa zajecia w
                              > przedszkolu i nawet wysokosc oplat. mi to wyglada jak reklama
                              > szczegolnie ze uzytkownik o nicku ella.80 nigdy wczesniej nie pisal
                              > na forum.

Ja również jestem pierwszy raz na tym forum a tylko dzięki temu, że wpisując w
                              googach: "przedszkole Qbuś" wyświetliła mi się ta właśnie strona.
                              Chyba o to właśnie chodzi na forach żeby wymieniać się spostrzeżeniami i
                              opiniami na dany temat. A dzięki ella.80 otrzymałam jakąś sensowną odpowiedź.
                              pozdrawiam.
                              • przedszkoleursus Re: przedszkole w Ursusie 13.02.09, 21:30
                                chciałaś usłyszeć pozytywna opinie i ja znalazłaś. a jak ja bym napisał coś
                                złego o tym przedszkolu tez byś mi uwierzyła??

prawdziwa opinie o przedszkolu można będzie wyrazić jak trochę ono będzie
                                istniało a nie kilka dni po otwarciu. tak naprawdę oprócz tego ze jest tam
                                ładnie i są zabawki to nic więcej nie wiadomo.
                                • r-szweda Re: przedszkole w Ursusie 13.02.09, 23:51
                                  Prawdopodobnie bym uwierzyła, bo jeśli piszę z poważnymi ludźmi i doświadczonymi rodzicami jeśli chodzi o przedszkola to oczekuje normalnych i obiektywnych odpowiedzi.
                                  O innych przedszkolach mogę przeczytać na innych forach, a ciekawiły mnie opinie osób, które akurat to odwiedziły.

Jeśli Pan ma jakąś opinię pozytywną czy też negatywną to również czekam bo o to tu chyba właśnie chodzi, żeby polecać czy też odradzać przedszkoli.
                                  • przedszkoleursus Re: przedszkole w Ursusie 14.02.09, 08:13
                                    nie napisze pani nic dobrego ani złego bo po prostu nie znam tego przedszkola a
                                    po wyglądzie sal i ilości zajęć czy zabawek nie można wyciągać wniosków na temat
                                    przedszkola. Najważniejszy w przedszkolu jest personel a nie otoczka.

Miarodajną opinie na temat tego przedszkola można będzie napisać przynajmniej po
                                    pól roku jego działania.
                            • ml130676 Re: przedszkole w Ursusie 16.02.09, 16:24
                              Piszę na tym forum chyba pierwszy raz. Mieszkam "rzut beretem" od
                              przedszkola "Qbuś". Wygląda na to, że w tym kraju jest takie ssanie
                              na ochronki, że wystarczy mieć parę metrów na krzyż i już biznes się
                              kręci. Przedszkole "Qbuś" mieści się w jakimś starym domu, przy
                              którym ogródek ma metr na metr. Wszystko wygląda z zewnątrz
                              obleśnie. Otoczenie też nieciekawe. Wieczorami lepiej tam się nie
                              zapuszczać. Nie wiem, jaki to ma status, ale wygląda to bardziej na
                              klub dziecięcy, bo przedszkola z prawdziwego zdarzenia obowiązują
                              chyba bardziej restrykcyjne przepisy, a ta placówka na takową
                              stricte przedszkolną nie wygląda. No ale przy braku wystarczającej
                              ilości miejsc w przedszkolach państwowych nawet taki potworek nieźle
                              sobie będzie radził. Niedaleko jest zresztą podobne kuriozum,
                              przedszkole "Biedroneczka". W szaroburej willi-klocku, z niewielkim
                              ogródkiem, wygląda toto jak przechowalnia. Jakby tak pochodzić i
                              dobrze poszukać, znalazłoby się pewnie w pobliżu jeszcze kilka
                              takich "biznesów". Aż strach pomyśleć, jak wyglądają te tzw. mini-
                              przedszkola. Pewnie mieszczą się w mieszkaniach 50-100 metrowych i
                              są de facto ulepszoną formą opiekunki z ogłoszenia.
                              • nietoperek-1 Re: przedszkole w Ursusie 16.02.09, 17:16
                                Szukam wszelkich informacji na temat Biedroneczki przy ul. Plutonu
                                Torpedy!!!!proszę o pomoc,
                                pozdrawiam
                              • mojagabrylka Re: przedszkole w Ursusie 19.02.09, 11:24
                                Wiem, ze dla wielu to nie ma znaczenia ale podam informacje, która
                                była publicznie ogłoszona i po prostu chcę ją dalej przekazać. Może
                                to świadczyc o dyrekcji przedszkola Qubuś lub jak kto chce...
                                Jakiś czas temu proboszcz parafii Św. Józefa - kościół i dom
                                parafialny sąsiadują z przedszkolem Qubuś - powiedział podczas
                                ogłoszeń, że chcąc wykorzystać zwolnioną przez poprzedniego najemcę
                                dużą czesc powierzchni domu parafialnego postanowił zorganizować tam
                                przedszkole przykościlene. Wszystko szło dobrze dopóki nie zwrócił
                                sie po odpowiednie zezwolenia do urzędu gminy. Niewiarygodne, ale
                                dostał decyzje odmowne, gdyż jak tłumaczono przedszkole znajdowałoby
                                się centralnie pod korytarzem powietrznym przelatujących samolotów,
                                co byłoby niewskazane dla dzieci. Ciekawe, jak właściciele
                                przedszkola Qubuś niedługo potem przekonali urzedników, że w ich
                                przedszkolu znajdującym się jakieś 15m od domu pariafialnego nie
                                będzie hałasu ani zanieczyszczen od przelatujacych co pare minut
                                samolotów ? Dodam, że według moich obserwacji przy domu parafialnym
                                jest o wiele więcej miejsca na dworzu na zorganizownaie podwórka w
                                stosunku do powierzchni przy Qubusiu. Tyle.
                                • miedzymorze Re: przedszkole w Ursusie 19.02.09, 12:29
                                  Potocznie określenia 'przedszkole' używa się zarówno dla określenia placówki spełniającej wymagania odpowiedniej ustawy, jak i rozpowszechnionych ostatnio wszelkiego rodzaju klubików, ognisk, akademii itp, które takich wymagań spełniać nie muszą.

pozdr,
                                  mi
                                  • kalina886 Re: przedszkole w Ursusie 27.02.09, 18:04
                                    Witam
                                    Chciałabym zaczerpnąć waszych opinii na temat przedszkola Iskierka
                                    na ul. Świerszcza (Włochy). Prawdopodobnie nasza 4-latka będzie tam
                                    chodziła od września (straciłam już nadzieję na państwowe, składamy
                                    podanie w tym roku, ale nie wierzę, że to coś da).

A może ktoś mógłby polecić jakieś tańsze, ale dobre przedszkole -
                                    nie chodzi mi o przechowywalnię, ale wiem, że zdarzają się całkiem
                                    niezłe przedszkola w granicach ok 600 zł.
                                • przedszkole_qbus Re: przedszkole w Ursusie - Qbuś 03.03.09, 22:10
                                  Szanowni Państwo!
                                  Z uwagi na lokalizację korytarzy powietrznych nad naszymi domami
                                  znaczna część Ursusa została określona jako strefa ograniczonego
                                  użytkowania.
                                  W strefie tej nie można lokalizowac między innymi placówek oświatowo-
                                  wychowawczych oraz zakładów opieki zdrowotnej.
                                  Ograniczenie w użytkowaniu wybranych obiektów budowlanych
                                  wprowadzono kilka lat temu i nie dotyczy ono jedynie istniejących
                                  wówczas placówek.
                                  Po oznaczeniu przez specjalistów granic omawianej strefy nikt nie ma
                                  już wpływu na jej obszar. Urzędnicy mogą już tylko wykonywać
                                  czynności urzędowe w ramach Ich kompetencji, a nie zmieniać obszar
                                  strefy.
                                  Budynki parafialne przy kościele Św. Józefa, w których planowano
                                  uruchomić przedszkole znajdują sie od dawna w strefie ograniczonego
                                  użytkowania.
                                  Granica strefy przebiega w osi ulicy Sosnkowskiego i nie obejmuje
                                  już terenu, na któym otworzyliśmy właśnie nasze przedszkole Qbuś.
                                  Uruchomienie przedszkola w budynku innym niż zaprojektowany i
                                  wybudowany jako przedszkole wymaga procedury zmiany sposobu
                                  użytkowania obiektu budowlanego.
                                  Pierwszym krokiem w celu zmiany sposobu użytkowania jest uzyskanie
                                  decyzji o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu.
                                  Urzednicy po prostu nie mogli wydac takiej decyzji dla budnku
                                  parafialnego /zakwalifikowanego od dawna do strefy/ i zachowali sie
                                  w tym przypadku bardzo profesjonalnie. Przyznaję, że było to
                                  krzywdzące dla bardzo dobrego pomysłu Księdza Proboszcza i tak samo
                                  bylibyśmy zawiedzeni, gdyby nasze budynki znajdowały sie po
                                  przeciwnych stronach ulicy Sosnkowskiego.
                                  Przedszkole Qbuś znajduje się już poza strefą ograniczonego
                                  użytkowania i chyba nikt tu z nas nie jest kompetentny by
                                  rozpatrywac obszar strefy na podstawie odległości Qbusia od budynku
                                  parafialnego.
                                  Zabieramy głos w tej sprawie, by oczyścić z zarzutów urzędników
                                  naszej dzielnicy oraz nas samych, którzy wkłdamy w to
                                  przedsięwzięcie bardzo dużo pracy i serca.
                                  Mamy nadzieje, że nasze przedszkole przez wiele lat bedzie cieszyło
                                  naszych podopiecznych, ich rodziców i wszystkich naszych gości.
                                  Zapewniamy Państwa że Przedszkole Qbuś spełni wszystkie wymagania
                                  dotyczące PRZEDSZKOLI.
                                  W tym zakresie przydaje się moje doświadczenie jako autora projektów
                                  wielu przedszkoli na terenie naszego województwa.
                                  Być może Pańtwa dzieci uczęzczają włśnie do jednego z przedszkoli,
                                  które na przestrzeni lat miałem przyjemność projektować.
                                  Jeśli pojawią się jeszcze jakiekolwiek wątpliwości w tej sprawie
                                  prosimy kontaktować się bezpośrednio z nami. Chętnie udzielimy
                                  odpowiedzi na Państwa pytania.
                                  Zapraszamy wszystkich Państwa do obejrzenia naszego przedszkola Qbuś
                                  przy ul. Sosnkowskiego 32 w Ursusie.
                                  Z poważaniem,
                                  dyrekcja przedszkola Qbuś
                              • przedszkole_qbus Re: przedszkole w Ursusie - "Qbuś 03.03.09, 22:48
                                Szanowni Państwo!
                                Budynek, w którym mieści się przedszkole Qbuś jest rzeczywiście
                                leciwym budynkiem, ale robimy co w naszej mocy, by już wkrótce
                                cieszył oczy naszych podopiecznych, sąsiadów i przechodniów.
                                Z uwagi na okres zimy skupiliśmy się na pracach remontowych wewnąrz
                                budynku. Mamy nadzieje, że już wczesną wiosną otoczenie naszego
                                przedszkola również Państwa zachwyci.
                                Budynek posiada już nowe okna i drzwi, nowe wszystkie instalacje
                                wewnetrzne, nowe wykończenia ścian i podłóg oraz szereg udoskonaleń
                                których przechodnie nie są w stanie zauważyć.
                                Budynek z założenia ma być w 100% bezpieczny i zachwycający dlatego
                                wkładamy w to przedsięwzięcie bardzo dużo pracy i serca.
                                Zajmuję się projektowaniem przedszkoli od dawna i zapewniam Państwa,
                                że w przypadku naszego przedszkola Qbuś wykorzystujemy całą wiedzę
                                zgromadzoną przez lata w tym zakresie.
                                Przedszkole Qbuś, to PRZEDSZKOLE, a nie jak niektórzy tu twierdzą
                                inna forma wychowania przedszkolnego.
                                Docelowo przedszkole Qbuś zapewni miejsca dzieciom w czterech
                                oddzialach /wszystkie duże sale z oknami od południowej strony
                                budynku/, pełnowartościową własną kuchnię oraz opiekę na najwyższym
                                poziomie.
                                Zastosowane rozwiązania projektowe adaptacji budynku na przedszkole
                                uzyskały pozytywne opinie Sanepidu, Inspekcji Pracy, Straży
                                Pożarnej, Biura Edukacji m.st Warszawy i wszystkich pozostalych
                                instytucji kompetentnych w tym zakresie.

Nasz ogród nie ma "metr na metr", jak można tu przeczytać.
                                Dysponujemy terenem o powierzchni 830m2, z czego ponad polowa to
                                tereny zielone z licznymi drzewami i krzewami.
                                Wczesną wiosną urządzimy dla naszych podopiecznych pełnowartościowy
                                plac zabaw. W otoczeniu krzewów zostanie urządzona "ogrodowa
                                jadalnia", w której latem dzieci będą mogły spożywać podwieczorki.
                                Znajdzie się tu także miejsce na ogródek z warzywami, gdzie dzieci
                                będą się mogły bawić w młodych ogrodników.
                                Myślę, że rodzice naszych podopiecznych docenią także lokalizację
                                Qbusia biorąc pod uwagę minimalny dystans, jaki dzieli nas od parku.

Zapraszamy wszystkich Pańtwa do odwiedzenia naszego przedszkola Qbuś
                                przy ul.Sosnkowskiego 32 w Ursusie i zapoznania sie z naszymi
                                licznymi pomysłami na to, jak zamienić ten obiekt w miejsce
                                bezpieczne i magiczne.

Z poważaniem,
                                dyrekcja przedszkola Qbuś
                                • moonlight80 Moja córka chodzi do przedszkola Qbuś 04.03.09, 10:34
                                  Witam

Mam 3 letnią córcię która uczęszcza do tego przedszkola czwarty
                                  tydzień.Oczywiście że po tak krótkim czasie nie można wyrazić pełnej opinii o
                                  funkcjonowaniu placówki jak tu było wczesniej powiedziane,mimo wszystko
                                  chciałabym podzielić się moim odczuciami które mam na tym etapie.

My jesteśmy bardzo zadowoleni z atmosfery jaka panuje w Qbusiu-zarówno osoby
                                  prowadzące przedszkole jak i Pani Ania opiekująca się grupę maluszków to bardzo
                                  miłe a jednocześnie rzeczowe osoby.
                                  Uwagi które zgłaszam są brane pod uwagę, widzę chęć współpracy i to że dobro
                                  dziecka oraz zadowolenie rodziców jest stawiane na pierwszym miejscu.

Córeczką zaaklimatyzowała się szybko, płakała chyba 2 razy rano przy rozstawniu
                                  ale u nas problem rozwiązał tata który zaprowadzał córcię i przy nim była
                                  dzielna. To była dla mnie właśnie najbardziej stresująca kwestia,że zostawiam
                                  moje dziecko na kilka godzin poza domem(do tej pory miała nianię)ale martwiłam
                                  sie na zapas i niepotrzebnie.
                                  Teraz dziecko chodzi chętnie do przedszkola opowiada co robiła,jadła i rano
                                  macha przez okno na pożegnanie co jest dla mnie najlepszym dowodem że czuje sie
                                  tam dobrze.

Drugą ważna sprawą były dla mnie kwestie chorób-tego obawiałam sie także,do tej
                                  pory odpukać jest idealnie-nie miała nawet kataru,do przedszkola przychodzą
                                  bowiem tylko dzieci zdrowe i uważam ze to dobra zasada.Poza tym dzieci jak jest
                                  tylko taka możliwość wychodzą na spacer do pobliskiego parku co też je
                                  uodparnia-nie siedzą całymi dniami w murach jak to bywa w niektórych placówkach.

Nie mogę sie doczekać placu zabaw w ogródku na terenie placówki-wiem bowiem że
                                  wiosną i latem dzieci będą dużo czasu spędzały na świeżym powietrzu.

Zajęcia dodatkowe które obecnie są to angielski i rytmika- córka wypytywana o
                                  nie opowiada z radością czego się nauczyła i w co się bawili z Paniami
                                  prowadzącymi te zajęcia.

Apropo budynku to rzeczywiśie z zewnątrz to zwyczajny starszy dom-może kiedyś
                                  będzie bardziej kolorowy,natomiast w środku jest bardzo wesoło-ściany są pięknie
                                  pomalowane z mnóstwem aplikacji,które bardzo mi sie podobają.

To tak ogólnie
                                  Jeśli ktoś miałby jakiś pytania to chętnie odpowiem osobom zainteresowanym.
                                  • ileczka76 Re: Moja córka chodzi do przedszkola Qbuś 04.03.09, 18:15
                                    witaj,
                                    napisz proszę jakie są opłaty w tym przedszkolu.
                                    czy mają własną kuchnię czy catering?
                                    • ileczka76 Re: Moja córka chodzi do przedszkola Qbuś 04.03.09, 19:55
                                      aha, jak liczne są grupy?
                                      i czy przyjmują dzieci 2,5-roczne??
                                      • moonlight80 Re: Moja córka chodzi do przedszkola Qbuś 05.03.09, 09:19
                                        Wiesz co to jest nowe przedszkole więc na dzień dzisiejszy zapisanych jest 7
                                        dzieci.Jest to jedna grupa w wieku 3-4 lat.
                                        Jest jedna 2,5 letnia dziewczynka-ale wiem że jest brany pod uwagę stopień
                                        samodzielności i gotowości do przedszkola w przypadku młodszego
                                        dziecka.Najlepiej przyjść z dzieckiem do P.Dyrektor i porozmawiać, przy okazji
                                        pokazać dziecku nowe otoczenie, zobaczyć jak będzie reagowało.

Ja zanim zapisałam córkę byłam kilka razy porozmawiać i ona wtedy bawiła się,
                                        oglądała salę,łazienkę,szatnię-to była fajna adaptacja.Poza tym na początku
                                        odbierałam ją po 4-5 godzinach żeby powoli się przyzwyczaiła.
                                        Cena to 800zł opłaty stałej plus wyżywienie 10zł dziennie(catering na razie,moze
                                        z czasem będzie kuchnia własna).
                                        pozdrawiam
                                        • polonicus URSUS Gołabki - Nowe Przedszkole - czy potrzebne? 05.03.09, 17:34
                                          Witam, chciałbym otworzyć Klub Przedszkolaka w nowym, nowoczesnym
                                          domu w Ursusie-Gołąbkach przy Jagiellończyka, przystosowanym w 100%
                                          do przebywania w nim dzieci. Czy uważają Państwo, ze w tym miejscu
                                          warto go otworzyć? Czy byłby ktoś z Państwa zainteresowany tym
                                          miejscem? Pytam, gdyż dom jest wspaniały dla takiej działalności,
                                          ale nie wiem czy nie za daleko od Starego Ursusa? Proszę o opinie.
                                        • ileczka76 Re: Moja córka chodzi do przedszkola Qbuś 07.03.09, 17:47
                                          dzięki, Moonlight za wszystkie informacje.
                                          tak mnie zaciekawiło to, co napisałaś, że poszłam wczoraj do przedszkola i
                                          obejrzałam na własne oczysmile
                                          odbyłam długa i sympatyczną rozmowę z p. dyrektor i od połowy marca zapisuję
                                          swoją córkę do Qbusiasmile
                                          ja mam podobne spostrzeżenia do Twoich- wewnatrz przedszkole jest przeurocze-
                                          kolorowe, wesołe, wszystko odnowione, świeżutkie, dyrektorka jest bardzo miła,
                                          sympatyczna, a przy tym rzeczowa i konkretna. a już zupełnie przekonał mnie do
                                          niej fakt, że dwójka dzieci "wisiało" na niej podczas rozmowy- widać, że dzieci
                                          bardzo ją lubią i dobrze się czują w tym miejscu.
                                          zatem nasze dzieci będą niedługo koleżankamismile))
                                          pozdrawiam!!
                                          • moonlight80 Cieszę się:) 09.03.09, 11:16
                                            Fajnie ze masz podobne spostrzeżenia do mnie i że nasze dzieci będą w jednej
                                            grupiesmile
                                            To zapewne się spotkamy wkrótce.

Z nowości to moja córka dziś rano powiedziała mi że cieszy się bardzo że idzie
                                            do przedszkola-az się zdziwiłam,bo po weekendzie z mamusią to poniedziałkowe
                                            poranki myślałam że będą trudniejsze.
                                            Ale myślę się rozbroił ją ostatni tydzień bo miała imieniny które były
                                            obchodzone niezwykle sympatycznie w przedszkolu-dostała prezencik i teraz ciągle
                                            się nim bawi,przedszkolaki zrobiły jej tez śliczną wyklejankę.To było bardzo miłe.
                                • przedszkole_qbus Przedszkole "Qbuś" - galeria zdjęć 15.03.09, 23:15
                                  Na stronie qbusprzedszkole.w.interia.pl/ znajdziecie już
                                  Państwo galerię zdjęć Przedszkola "Qbuś".
                                  Zachęcamy do ich obejrzenia!
                                  Już wkrótce na stronie www.qbus.edu.pl znajdziecie Państwo wszystkie
                                  informacje na temat naszego Przedszkola.
                                  Zapraszamy!
                                  • kolczykowa Mikołajek. 16.03.09, 14:35
                                    Moje dziecko chodzi do Mikołajka, więc mogę podzielic się kilkoma
                                    uwagami.

Plusy:
                                    -b miłe, ciepłe i fachowe opiekunki, które dzieci b lubią
                                    -b duży, zacieniony, zamknięty plac zabaw, latem rewelacja
                                    -b blisko osiedla Skorosze i fajnego placu zabaw, na który zawsze
                                    wstepujemy wracając piechotką do domu, codziennie dodatkowy spacer
                                    - b dużo atrakcji, wyjśc, teatrzyków itd
                                    - naprawdę duże sale

Minusy:
                                    -to b duże przedszkole, na ok 120 dzieci, mi brakuje kameralności,
                                    powoduje to też duże rozprzestrzenianie się chorób (ciągle jakas
                                    zaraz panuje: grypa, rotavirus, szkarlatyna, ospa itd)
                                    -b liczne grupy, po ok 22-24 dzieci
                                    -cena realna to od września 720zł (650zł czesne + 70zł obowiązkowy
                                    komitet) + zajęcia dodatkowe, brak zwrotu stawki żywieniowej przy
                                    nieobecnosci dziecka
                                    -fatalny stan techniczny budynkusad Zimą jest b gorąco i duszno w
                                    salkach, bo ponoc nie da się regulowac ogrzewania. Toteż jak Panie
                                    otwierają okna to zaraz zimne powietrze "zawiewa" dzieciaki zgrzane.
                                  • ml130676 Czemu reklamujecie się na śmietnikach? 24.04.09, 10:59
                                    Wasze reklamy, jeśli można tak nazwać świstek papieru z czarno-
                                    białym drukiem komputerowym wiszą na śmietniku niedaleko sklepu, do
                                    którego często chodzę. To niezbyt dobrze świadczy o placówce, która
                                    co miesiąc wyciąga z kieszeni swoich klientów około 1000 złotych.
                                    Czy porządna strona internetowa plus kolorowe reklamy wieszane w
                                    widocznym miejcu to aż taki wydatek?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka