Dodaj do ulubionych

ktory lekarz na Karowej???

02.02.04, 12:17
Poleccie mi kogos, prosze! Bo chce juz wybrac prowadzacego a nie znam tu
prawie nikogo.
Dodam, ze z lekarzami-facetami mam niezbyt mile doswiadczenia crying

Dzieki za wszystkie podpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • joannasch Re: ktory lekarz na Karowej??? 02.02.04, 16:45
      witaj
      skoro jestes uprzedzona do lekarzy plci meskiej to moge Ci polecic niesamowita
      lekarke z Karowej-Katarzyne Więch. Kobieta jest niesamowita.
      Mila,sympatyczna,konkretna,rzeczowa,dokladna,odpowiada na kazde nurtujace
      pytania i nawet sama zacheca do ich zadawania.Oprocz tego jest bardzo
      delikatna i takze wykonuje usg.Na monitorze wszystko dokladnie pokazuje i
      objasnia.Mysle ze sie nie rozczarujesz.
      • fey Re: ktory lekarz na Karowej??? 03.02.04, 11:02
        Dzięki wink

Mam nadzieję, że przyjmuje w przychodni przyszpitalnej?
        • edytahph Re: ktory lekarz na Karowej??? 03.02.04, 13:28
          Byłam u niej ale tylko na jednej konsultacji (mojej lekarz prowadzącej nie
          było). Przyjmuje w przychodni.
          Pomimo tego, że jestes uprzedzona do płci męskiej polecam lekarza Lipińskiego.
          Rzeczowy, nie bagatelizuje spraw, z którymi się zwracasz, a przy tym miły.
          Wada - nie można do niego dzwonić gdy ma konsultacje z pacjentkami. Poza tym
          nie wiem.
          Ja chodze do lekarz Drągowskiej. Jest ok. Jednak nie wyrabia sie z czasem i
          pomimo ustalonych godzin czesto trzeba czekać na swój numerek więcej niż pół
          godziny. I szkoda że przyjmuje tylko w piatki. Można ją jednak zastać w
          Szpitalu na Karowej, gdzie też pracuje.
          Ponoć z zasłyszanych opinii dobra jest lekarz Falkowska. Bede miala z nią
          kontakt dopiero w marcu, poza tym mnie nie prowadzi wiec nic wiecej nie moge
          powiedziec.
          W przypadku problemów z cukrzycą polecam bardzo lekarz Sotowską. Oczywiście nie
          życze takich problemów.
          • dag_red Re: ktory lekarz na Karowej??? 04.02.04, 21:13
            No wlasnie co do dr. Falkowskiej, to sama z checia uslyszalabym jakies opinie na
            jej temat. Mam zaszczyt byc obecnie jej pacjetka (21tydz. ciazy)i mam mieszane
            uczucia...
            Jest mila i sympatyczna, ale mam kilka uwag:
            1)Przed wizyta, koncem lutego, mam zrobic sobie dopiero drugie badanie krwi i
            moczu. Pierwsze robilam koncem listopada. A przez pierwsze 4 m-ce schudlam 4kg,
            prawie nic nie jadlam i myslalam, ze te badania kontrolne bede miala robione
            standardowo co miesiac.
            2)Na 3 wizyty tylko jedna poswiecila mi osobiscie, bo wtedy dziwnym trafem nie
            bylo studentow i mogla rozmawiac ze mna, a nie wszystko tlumaczyc studentom. Ja
            naprawde nie mam nic przeciwko studentom medycyny (nawet pozwolilam sie zbadac
            studentce), ale jak przychodze raz na 1-1,5 m-ca na wizyte kontrolna, to
            chcialabym moc porozmawiac o swoich watpliwosciach, bo to moja 1 ciaza.
            3)Dopiero teraz mam zrobic badanie na obecnosc przeciwcial rozyczki i
            toksoplazmozy, troche chyba za pozno, bo w razie czego, to plod moge miec juz
            uszkodzony ???(tym bardziej, ze moja ciaza w fazie poczatkowej byla pod duzym
            znakiem zapytania)
            4)Nie zostalam tez ostatnio zbadana ginekologicznie, zeby okreslic rozwoj
            macicy, a slyszalam, ze powinno sie badac na kazdej wizycie...

Glownie, to tyle zastrzezen. Nie wiem czy takie metody sa standardowymi metodami
            oszczedzania w sluzbie zdrowia, czy to tylko na ul.Karowej. Nie chce tu nikogo
            zniechecac do Pani dr.Falkowskiej,bo jest naprawde bardzo mila. Ale mam taki
            jakis wewnetrzny niepokoj...chociaz lekarze teraz tez musza sie podporzadkowywac
            wielu "dziwnym" regulom.
            Pozdrawiam
            Daga
            • ainer1 a dr Malinowska ? 04.02.04, 21:43
              Witam, mam cukrzyce ciezarnych i jutro mam wizyte u dr Malinowskiej.
              Co o nie sadzicie?

Renia
    • ala011 Re: ktory lekarz na Karowej??? 05.02.04, 15:53
      Ja tez chodze do dr.Falkowskiej,co prawda bylam na jednej wizycie,ale
      zeczywiscie wydala mi sie mila.Zobaczymy jak bedzie dalej.Ja chodze i do
      drugiego lekarza w dzielnicy (co dwoch to nie jeden).Ieden i drugi daja mi
      badania do robienia.Na Karowej zapisalam sie poniewarz chce tam rodzic a
      slyszalam ze ciezko sie dostac inaczej bo duzo kobiet chce tu rodzic!
      Pozdrawiam ala
      • monika_lwo Re: ktory lekarz na Karowej??? 08.02.04, 16:33
        Ja chodziłam do dr. Dądalskiej. Jest bardzo miła i zawsze miałam robione
        badania na czs. Miałam cukrzycę c. i spotkania z dr. Sotowską(tak sobie).
        A co do pewności o dostaniu się jak jest się pacjętem to niestety ostatnio
        nawet nie przyjmowali swoich pacjentek jak nie było miejsca.
    • 210369.b Re: ktory lekarz na Karowej??? 08.02.04, 17:32
      Polecam dr.Ewę Romeyko,chodzę do niej od 8 lat.Jest ord.porodówki i świetnym
      lekarzem.Prowadziła moją ciążę.Jeżeli jesteś zainteresowana napisz
      beatalr@op.pl
    • sly11 Re: ktory lekarz na Karowej??? 09.02.04, 22:51
      Polecam dr Tomasza Lipińskiego. Prowadził moją ciążę - zagrożoną, od samego
      początku. Jest bardzo delikatny i rzeczowy. Myślę, że zna się na rzeczy, choć
      jest bardzo młody. Wiele dziewczyn ma o nim dobrą opinię
    • zinkal Re: ktory lekarz na Karowej??? 12.02.04, 11:20
      polecam dr. Dądalską byłam u niej i poświęciła mi tyle czasu ile potrzebowałam
      odpowiedziała na wszystkie pytania. Przyjmuje w ambulatorium na Karowej i w
      fundacji na Grójeckiej.Na Postępu robi usg z możliwością nagrania na video.
      Jest naprawdę ok
      Pozdrawiam
      • aka_78 Re: ktory lekarz na Karowej??? 12.02.04, 11:27
        dr Szczecina, to co prawda mezczyzna, ale dobry fachowiec
        • malwes Re: ktory lekarz na Karowej??? 12.02.04, 13:46
          A ja się zgadzam z wypowiedzią powyżej - dr Kasia Więch. Wspaniały człowiek,
          wspaniały specjalista. Powiem krótko - tylko chyba dzięki niej mam dzidziusia.
          Prowadziła moją patologiczną ciążę z "przebojami od 3 tygodnia": plamienia,
          odklejanie trofoblastu, przodowanie kosmówki, przodowanie łożyska, krwawienia
          od 14t do 21 tyg, macica dwurożna, hipotrofia płodu.... urodziłam zdrowego
          synka dzięki niej - 27 stycznia - choć poród już się zaczynał chciałam czekać
          na akcję w domu. Dr Kasia niemal siłą wepchnęła mnie na porodówkę i okazało
          się, że przy skurczach małemu spada tętno... to był ostatni dzwonek na poród.
          Kobieta ma niesamowitą intuicję... Gdyby nie ona to nie wiem co by było. Oprócz
          tego ma ogromne poczucie humoru i w zasadzie traktuje się ją jak przyjaciela,
          nie lekarza.
          Przyjmuje w przych Ordynatorsko-Profesorskiej przy ul. Waliców 20, tel. 620-10-
          17, w czwartki w godz 17.30-20.00. Koszt wizyty był 70zł. Ale w ambulatorium
          szpitala na Karowej również chyba przyjmuje.

Jestem bardzo szczęśliwa, że na nią trafiłam...
          Gosia
          • kulka.75 Re: ktory lekarz na Karowej??? 12.02.04, 14:04
            Mam ogromna prosbe do Gosi - czy moge prosic o adres e-mailowy do ciebie. Po
            przeczytniu kilku informacji o dr Katarzynie Więch - zapisalam sie dzisiaj na
            wizyte. Mialabym do ciebie Gosiu kilka pytan mi.n. o wizyty, szpital na Karowej
            itd.
            Pozdrawiam
            Kulka
            • joannasch Re: ktory lekarz na Karowej??? 17.02.04, 10:44
              Kulka jak po wizycie u dr Kasi? Jakby ktos pytal to - przyjmuje ona na Karowej!
              Nie bedziecie zalowaly wizyty u niej. Nie wiem czy przyjmuje prywatnie ale
              wierzcie mi ze nawet gdyby - poszlabym bez zadnego zastanawiania!

Asia
            • malwes Re: ktory lekarz na Karowej??? 17.02.04, 11:26
              Witaj!
              Dawno mnie tu nie było bo właśnie urodziłam mojego Szymonka wink.
              Napisz, proszę na gazetowy a ja ci potem podam inny kontakt.
              Pozdrawiam,
              Gosia.

Gazetowy to oczywiście malwes@gazeta.pl
    • ula27wawa Re: ktory lekarz na Karowej??? 07.03.04, 19:51
      Ja tez poznalam dr Wiech (na izbie przyjec) i goraco polecam.
      • joasia78 Re: ktory lekarz na Karowej??? 22.04.04, 20:59
        A czy słyszałyście coś o dr Pietraszewskiej?
        • fey Re: ktory lekarz na Karowej??? 23.04.04, 13:34
          Niestety. Ja w końcu wylądowałam u dr Lipińskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka