ap_3 05.04.10, 11:21 Witam, Macie może jakieś przecieki odnośnie odgrzybiania w Bródnowskim - wyrobią się do 10 kwietnia? Z góry dziękuję za wszystkie info. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bratka-1310 Re: up 06.04.10, 21:27 Nie chce Was martwic ale podobno maja zakonczyc 11.04. a znajac zycie pewnie sie przedluzy... Ja tez sie tam wybieram rodzic ale termin mam troche pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
ap_3 Re: Bródnowski 12.04.10, 10:20 Dzwoniłam właśnie na izbę przyjęć - na razie nie przyjmują pacjętek: ( Pani powiedziała, żeby dzwonić w środę - może już coś będzie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
bratka-1310 Re: Bródnowski 12.04.10, 16:09 Miejmy jednaj nadzieje, ze nie bedzie to tyle trwalo co na inflanckiej... Odpowiedz Link Zgłoś
amoze1 Re: Bródnowski 12.04.10, 19:22 termin mam na 25 kwietnia, to moja druga ciaza wiec nie wiem czy nawet wytrzymam do srody Odpowiedz Link Zgłoś
bratka-1310 Re: Bródnowski 12.04.10, 19:57 Ale do 25.04 to jeszcze 2 tygodnie wiec moze wytrzymasz... Ja mam na 29.04 Odpowiedz Link Zgłoś
delfinela Re: Bródnowski 13.04.10, 15:18 Podbijam temat, piszcie dzieczyny jakie macie informacje odnośnie otwarcia szpitala. Mój termin to 2 maja i liczę że szybko otworzą porodówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bratka-1310 Re: Otwarty! 13.04.10, 18:34 A! i chciałam się Was zapytać co zabieracie dla siebie i dziecka? Tyle już czytałam o tych wyprawkach ale w każdym szpitalu wymagają co innego i sama już nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
amoze1 Re: Otwarty! 13.04.10, 22:00 Rodzilam tam 3 lata temu i trzeba bylo miec wszystko dla dziecka oprocz plynow do mycia i recznikow, oraz rzeczy do przemywania pepka oraz wszystko dla siebie (papier toaletowy, reczniki papierowe). Najlepiej rzeczywiscie polaczyc pare wyprawek i wyjdzie ta prawidlowa Odpowiedz Link Zgłoś
delfinela Re: Bródnowski 14.04.10, 11:57 Zbieralam info na forum odnosnie wyprawki do Bródnowskiego i spakowalam dla siebie: koszule 4 szt szlafrok ręcznik duży i maly przybory toaletowe papier toaletowy (podobno czasem brakuje) podklady poporodwe - podpaski podklady poporodowe na łóżko kapcie, klapki pod prysznic, staniki i wkladki laktacyjne dla dziecka: 4 komplety ubranek (nie wiem czy wymagaja) pieluchy jednorazowe krem do pupy pieluchy flanelowe grube 2 szt - zamiast ręczników chusteczki nawilżane Napiszcie, co jeszcze spakowalyśnie. Czego mi brakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
isiaisia Re: Bródnowski 15.04.10, 20:28 Witam, ja rodziłam tam w październiku miałam 2 koszule dla siebie (raz mi mąż jedną przeprał i przyniósł) ręczniki, papier toaletowy - bo nigdy nie było, przybory toaletowe itd to wszystko jasne aha podkłady na łóżko dali dla dziecka 4 komplety ubranek (najpierw ubierają w swoje a pozniej juz wymagają) ręcznik - nie był potrzebny czapeczke łapki niedrapki skarpetki (bo nie wiadomo jaka duża dzidzia sie urodzi i zakładałam na za duże śpiochy by nie wisiały) chusteczki do pupki maść miałam sudocrem kazali kupić linomag płyny do kąpieli dziecka mają spirytusik do pępka i gaziki mają ja miałam podkłady babydream z rossmana na przewijak kładłam pieluchy jednorazowe aha miałam jeszcze jedną wyparzoną i gotową do użycia butelke - nigdy nie wiadomo, okazała sie zbawieniem w nocy po 4 godzinie prób karmienia miałam laktator - nie użyłam ani razu rożek - dzidzia leżała w niego zawinięta osobiście polecam usztywniany ale wiem że niektórzy wolą nieusztywniany hmm w sumie to chyba wszystko jakos nic nie przychodzi mi wiecej do głowy Odpowiedz Link Zgłoś