Dodaj do ulubionych

Pytanie do rosiee

11.03.04, 15:16
Jestem zainteresowana szkołą rodzenia w Orłowskim. Czy możesz napisać coś o
swoich wrażeniach z tej szkoły: ile par uczestniczy w zajęciach, jak są
prowadzone, itd.
Pozdrawiam
Agathea
Obserwuj wątek
    • rosiee Re: Pytanie do rosiee 11.03.04, 18:38
      Czesc a skad my sie znamywink?
      Trzeba bylo napisac do mnie na priv.
      Ale juz odpowiadam.
      Zajecia odbywaja sie we wtorki po dwie godziny w dwoch grupach. O g. 18 gr.1 ma
      cwiczenia, potem z reguly jakis wykladzik, ktory jest wspolny z gr.2. Gr. 2
      przychodzi na 19, potem ma cwiczenia. Nie wiem czy sie jasno wyrazilam?!?
      Ile uczestniczy par to trudno mi powiedziec ale ze spotkania na spotkanie ludzi
      przybywa i jest juz na prawde tloczno.
      Na razie odbyly sie 2 z 6 zajec, wiec trudno mi je obiektywnie ocenic, tym
      bardziej, ze cwiczenia byly tylko raz, a za drugim razem wyjatkowo nie odbyly
      sie.
      Moje zastrzezenia budza wlasnie te nieszczesne cwiczenia. Bo, faceci nie cwicza
      z nami tylko sie na nas gapia. Bez sensu troche, ja nie moglam sie skupic przez
      to na tym co trzeba, bo mnie maz rozsmieszal. Zachecani sa jednak do cwiczen z
      nami w domu?!?
      Co do reszty to jest OK. Pierwsze spotkanie to byl wyklad i rozmowa z
      ginekologiem z tego szpitala. Mozna bylo zadawac szczegolowe pytania dotyczace
      tego szpitala, co jest b. cenne dla tych, ktorzy planuja tu porod. Na drugim
      spotkaniu byla "wycieczka" na oddzial oraz wykladzik poloznej na temat porodu.
      Dostalismy liste rzeczy jakie zalezy zabrac ze soba do szpitala na porod,
      dowiedzielismy sie na co tak na prawde mozna liczyc w tym szpitalu a na co
      troche mniej.
      Wydaje mi sie, ze warto. Nawet za te 400 zl jakie sobie licza za te przyjemnosc
      (lub 300 jesli sie nie cwiczy). Daje to mozliwosc zapoznania sie ze specyfika
      tego szpitala. Zanim poszlam tam do szkoly rodzenia to troche czytalam tu na
      forum o nim, ale co innego czytac opinie innych, a co innego zobaczyc na wlasne
      oczy. Takie jest moje zdanie.
      Nastepny kurs rozpoczyna sie 13 kwietnia i mozna sie na niego zapisywac
      dzwoniac do szpitala na oddzial polozniczy.
      To tyle przychodzi mi do glowy.
      Jesli masz jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem.
      Tymczasem pozdrawiam.
      • agathea Re: Pytanie do rosiee 12.03.04, 19:49
        Dziękuję Ci za informacje dot. szkoły rodzenia w Orłowskim. Już spieszę z
        wyjaśnieniami dot. Twojego pytania skąd my się znamy. Więc nie znamy się a
        zainteresował mnie Twój post w wątku chyba o Orłowskim, ponieważ zamierzam
        zapisać się do tej szkoły. Niestety nie jestem taką specjalistką internetową i
        nie umiem znaleźć adresu priva dlatego zadałam Ci pytanie na ogólnym forum.
        Co do pytań dodatkowych to dlaczego panowie nie ćwiczą, nie ma wspólnych
        ćwiczeń czy jest chaos? Na co można liczyć a na co nie w tym szpitalu?
        Pozdrawiam
        Agathea
        • rosiee Re: Pytanie do rosiee 12.03.04, 21:23
          > Dziękuję Ci za informacje dot. szkoły rodzenia w Orłowskim. Już spieszę z
          > wyjaśnieniami dot. Twojego pytania skąd my się znamy. Więc nie znamy się a
          > zainteresował mnie Twój post w wątku chyba o Orłowskim, ponieważ zamierzam
          > zapisać się do tej szkoły. Niestety nie jestem taką specjalistką internetową
          i
          > nie umiem znaleźć adresu priva dlatego zadałam Ci pytanie na ogólnym forum.
          > Co do pytań dodatkowych to dlaczego panowie nie ćwiczą, nie ma wspólnych
          > ćwiczeń czy jest chaos? Na co można liczyć a na co nie w tym szpitalu?
          > Pozdrawiam
          > Agathea

Czesc Agathea,
          ja tez nie jestem specem internetowym i wciaz sie ucze nowych rzeczy,
          najczesciej metoda prob i bledow. Jesli chcialabys napisac do mnie na priv to
          wystarczy, ze po wejsciu na post ode mnie klikniesz na moj nick w rubryce
          autor, a otworzy Ci sie okienko z moim adresem do wpisania listu. To dziecinnie
          proste, bo nie musisz wcale znac ani pamietac mojego adresu.
          Ale do rzeczy.
          Co do cwiczen, to faceci nie cwicza z zalozenia. Teraz sie zastanawiam ze moze
          i wprowadzili by pewien chaos, bo zrobiloby sie b. ciasno, niestety miejsca tam
          nie za wiele. A poza tym po co im cwiczenia na krocze?wink
          Na co nie mozna liczyc w tym szpitalu?
          Otoz np. na luksusy sanitarne. Sa tylko 2 toalety i 2 prysznice na caly
          oddzial! Jesli chodzi o sale do porodow rodzinnych to tylko jedna posiada
          wanne. Natomiast w sali porodow ogolnych nie ma ani wanny ani prysznica. Mozna
          wowczas skorzystac z prysznica ogolnego lub jesli jest wolna sala porodow
          rodzinnych to z tamtej wanny.
          Na co mozna liczyc?
          Personel lekarski i polozniczy wykwalifikowany i pietro nizej, gdyby cos tfu,
          tfu slynna patologia ciazy z prof. Debskim na czele.
          Moj gin polecil mi ten szpital mimo iz sam w nim nie pracuje, ale wlasnie ze
          wzg na to, ze zatrudniaja tam tylko najlepszej klasy personel wg odpowiednich
          kryteriow.
          Na poczatku zastanawialam sie czy nie oplacic wlasnej poloznej, ale dochodze do
          wniosku, ze to chyba nie ma sensu skoro tu nie ma zlych poloznych, na kazda
          mozna liczyc.
          To tyle.
          Pamietaj, ze to wszystko pisze w oparciu o to co uslyszalam.
          Lepiej byloby zasiegnac opini osob, ktore tam juz rodzily, chociaz to tez moga
          byc b. subiektywne odczucia. Ale coz wiecej nam pozostalo. Ja w kazdym razie
          wciaz czatuje na takie osoby np. tu na forum. Jak bedziesz miala moze jakies
          jeszcze informacje to mam nadzieje, ze sie ze mna podzieliszwink
          Do zobaczenia na innych watkach dot. Orlowskiego.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka