Dodaj do ulubionych

IMiD Kasprzaka

09.11.10, 17:06
Napiszcie prosze jakie wrazenia u Was z porodu w instytucie przy Kasprzaka. Czy za porod rodzinny sie placi- podobno nie. Wiem, ze warunki lokalowe marne, ale chwala tamtejszych lekarzy. Po porodzie tez podobno opieka lepsza niz na Inflanckiej? Moze ktoras z Was ostatnio rodzila.
Obserwuj wątek
    • cytrynowa.lemoniada Re: IMiD Kasprzaka 15.11.10, 12:39
      Rodziłam 3 tygodnie temu, poród rodzinny bezpłatny, sale porodowe obok siebie ze wspólnym przejściem dla personelu więc o wiele bezpieczniej się czułam niż na Żelaznej - co chwilę ktoś zagląda. Wc jest na sali porodowej (prysznica nie ma), na Żelaznej wc bylo na korytarzu co było bardzo uciążliwe. Opieka położnej bez zarzutu, znieczulenia nie brałam. Warunki po porodzie. ponoć rzeczywiście średnie - są sale 2 osobowe ale jest też sala 5 osobowa, do której na pewno nie chciałabym trafić. Niestety nikt nie kontroluje odwiedzających, łażą tabuny łącznie z dziećmi. Ja wzięłam jedynkę po porodzie - 250 zł za dobę, z łazienką ale warunki i tak gorsze niż w bezpłatnej dwójce na Żelaznej. Z tym że to nie ma naprawde żadnego znaczenia - to tylko 2-3 dni. Położne - sympatyczniejsze na pewno niż na Zelaznej, z tym, że ja żadnej pomocy nie potrzebowałam. Butelkę z mlekiem bez problemu dostaniesz. Nie ma terroru laktacyjnego, dokarmiania noworodka sondami, kubeczkiem itp. Opieka pediatryczna - hmm z racji tego ze oni sie specjalizują w trudnych przypadkach, a "normalne" ciąże i porody to raczej rzadkość zdrowe dzieci są traktowane w moim odczuciu raczej olewczo. Żółtaczka np w ogóle nie jest dla nich problemem, bilirubinę badają tylko jak dziecko jest na oko bardzo żółte. W każdym razie ja polecam, blok porodowy zorganizowany super. Atmosfera generalnie kameralna, sympatycznie, nie do pomyślenia też zeby ktoś tam leżał na korytarzu bo trzeba zwolnić salę porodową jak na Żelaznej - ja na porodowej leżałam po porodzie ok 6 godzin, bo nie było miejsc na oddziale.
    • aga_ar76 Re: IMiD Kasprzaka 23.11.10, 09:40
      Witam, ja rodziłam tydzien temu cc i to moj trzeci porod i szczerze powiem, ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Od izby przyjec do wyjscia ze szpitala zyczliwosc i opiekunczosc personelu, na kazde pytanie odpowiedz, pomoc, jedynie opieka pediatryczna taka sobie. Polecam ten szpital kazdej ciezarnej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka