tajmk 22.02.12, 18:11 dziewczyny jak jest na solcu. słyszałam ze było super ale się troche popsuł czy to prawda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_slonecznik Re: solec - jak tam jest 26.02.12, 14:45 goraco polecam szpital na Solcu, całkiem niedwano bo na poczatku lutego urodzilam tam druga córeczke, trafiłam na super położna - p. Zosie, ktora cały czas byla przy mnie, jej fachowa pomoc sprawiła ze poród trwał tylko godzinę, po porodzie lezalam na sali trzy osobowej, coreczka byla ze mna cały czas, w szpitalu spedziłyśmy trzy dni, Odpowiedz Link Zgłoś
smarkata86 Re: solec - jak tam jest 27.02.12, 22:15 możesz napisac coś o zzo? korzystałaś podczas porodu? Odpowiedz Link Zgłoś
malmoni20 Re: solec - jak tam jest 28.02.12, 11:06 ja tam rodziłam 15 lutego, zzo jest bezpłatne, ja nie brałam bo przyjechałam z pełnym rozwarciem i po 20 minutach na porodówce urodziła się moja córka, wyszłyśmy do domu po dwóch dobach, leżałam w sali 3 os. z łazienką, warunki ok., położne różne, była jedna młoda bardzo fajna i pomocna, pomagała w przystawianiu prawidłowym dziewczynom, były też mnniej miłe, pediatrzy też ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_iskierka Re: solec - jak tam jest 29.02.12, 19:05 ja tez polecam Solec! Urodzilam 11 stycznia opieka super, lekarze troskliwi, oddzial kameralny, wiec lekarze Cie pamietaja, jest milo i sympatycznie, a przede wszystkim fachowo kazdy kto przychodzi do sali (pielegniarka, polozna czy lekarz) troszczy sie, pyta, radzi, naprawde widac troske personelu no i salowe nie przychodza o 5 rano myc podlogi walac o kosz na smieci hihi sprzatanie w ciagu dnia co do zzo, to bez problemu, trzeba tylko badania krwi zrobic, wiec lepiej od razu mowic ze sie bedzie chcialo, to polozna wczesniej krew pobierze zreszta pobieranie krwi miedzy silnymi skurczami to nic milego, mialam siniaki przez miesiac ale ja nie dostalam zzo, bo nie zdazyl anestezjolog przyjsc, bo trzeba bylo rodzic opieka nad noworodkiem tez super, pani ordynator neonatologii do rany przyloz, wyslucha, doradzi, zrozumie, pomoze nic, tylko rodzic na Solcu Odpowiedz Link Zgłoś
tel-ma Re: solec - jak tam jest 22.03.12, 23:11 Witam Jestem tydzień po porodzie w szpitalu na Solcu. Poród - poszło bardzo gładko i sprawnie. Polecam położną P. Zosię Bońkowską. Dzięki niej poród trwał niespełna 3 h. Korzystałam z zzo, które podziałało doskonale. Personel na sali porodowej oceniam bardzo dobrze, kolejna zmiana - położna Pani Dorota (ze szkoły rodzenia na Solcu) - bardzo troskliwie się mną zajęła, również lekarze położnicy, którzy pomagali przy "wyjściu" bobasa na świat bardzo mnie dopingowali i w moim przekonaniu bardzo pomogli w sprawnej akcji. Dziecko dostałam na brzuszek i za moją zgodą zabrano na badania. Na oddziale porodowym leżałam w sali 2osobowej, z tym że pierwszą dobę i noc byłam sama. Warunki oceniam jako całkiem dobre, jednak dostrzegam kilka mankamentów, np. fatalne łóżka. jak na fakt, ze leżą tam kobiety po porodzie i z wiadomych przyczyn operacja "wstawania" powinna być ułatwiona, jednak łóżka są stare, skrzypiące i przede wszystkim za wysokie, każde wstawanie było dość męczące. Opieka na oddziale ok, miło i sympatycznie, jednak według mnie nie udzielają zbyt wielu praktycznych rad, chyba ze sama zapytasz. Gdyby było więcej pytać, chętnie odpowiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elgosia Re: solec - jak tam jest 26.03.12, 23:44 Rodziłam tam 3 razy i chcę rodzić czwarty. To kameralny, przyjemny szpital z miłym personelem. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
smarkata86 Re: solec - jak tam jest 28.03.12, 13:38 A jak wygląda sprawa z lewatywa i goleniem krocza? Robia rutynowo cięcie? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_slonecznik Re: solec - jak tam jest 04.04.12, 21:15 golenia nie ma, lewatywy również a nacięcie chyba tylko jesli jest konieczne, ja nie mialam Odpowiedz Link Zgłoś
nasolcu Re: solec - jak tam jest 12.04.12, 09:09 zastanawiam się czy mogło się tam aż tak zmienić... ja poród na solcu sprzed 1,5roku wspominam koszmarnie i pobyt w szpitalu też. Odpowiedz Link Zgłoś
tajmk Re: solec - jak tam jest 01.05.12, 22:16 widzę ze jest duzo pozytywów - ciesze się i chyba tam sie zdecyduję Odpowiedz Link Zgłoś
julisia2005 Re: solec - jak tam jest 08.08.12, 17:36 Witam, ja rodziłam tam dość dawno bo w 2005r. Chciałam rodzić na Karowej, ale odesłali mnie na Solec. Na początku byłam przerażona, bo nie znałam opinii na temat tego szpitala, (nie zaglądałam na fora). Mogę wypowiedzieć się w samych pozytywach na temat personelu. Położne przemiłe, troskliwe. Decyzja o CC padła w ciągu 5 h. Urodziłam piękną córcię 58cm dł i 4,350 waga. W trakcje cięcia, lekarze, którzy je przeprowadzali wprowadzili wspaniałą atmosferę, zagadywali do mnie. Po 3 dniach wyszłam ze szpitala. Jeden jedyny minus jaki pamiętam, że jak zostałam przeniesiona z sali pooperacyjnej na poporodową, to ani razu nie miałam zmienionego "zielonego prześcieradła i czułam się mocno niekomfortowo". Następnie w miniej miłych okolicznościach byłam na Solcu w tym roku na zabiegu po poronieniu. Jednak i w tej sytuacji stawiam wielki pozytyw personelowi szpitala na Solcu. Pielęgniarki były bardzo miłe a Pani anastazjolog niesamowicie serdeczna i troskliwa. Szacun dla Was dziewczyny ,że znacie nazwiska lekarzy, położnych itd ze szpitala.Aż mi głupio bo ja nie mam pojęcia kto u mnie przeprowadzał cc czy zabieg. Przez ciekawość dzisiaj sprawdziłam na wypisie ze szpitala po I porodzie ,że Pani doktor ,którą mało co pamiętam (bardziej panów, którzy mnie cieli), właśnie teraz prowadzi moją ciążę. Nie miałbym zielonego pojęcia,że to ta sama gin, żebym nie zobaczyła dziś pieczątki na wypisie z jej nazwiskiem. Więc podsumowując polecam ten szpital (chociaż ile ludzi tyle opinii ). Jak będę rodzić w obecnej ciąży to też tam i mam nadzieję, że zdania nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
peggy1 Re: solec - jak tam jest 25.08.12, 20:56 Ja pierwszy raz rodziłam na solcu w 2004 roku. W porównaniu do tego co było - teraz to raj na ziemii Polecam polozna p. Tereskę - cudowna kobieta Nie ma golenia, nie ma lewatywy (w 2004 tez nie bylo), naciecie krocza nie jest rutynowe (ja nie mialam, a urodzony w tym roku syn wazyl 4100g - ja jestem drobniutka i dzieki mega pomocy poloznej - dało radę). Ja polecam ten szpital Odpowiedz Link Zgłoś
basiag80 Re: solec - jak tam jest 04.09.12, 17:51 ja urodziłam synka na Solcu w marcu tego roku, ogólnie polecam ten szpital, chociaż mój poród był bardzo szybki i bezproblemowy więc pewnie wszędzie by dobrze poszło. Podobała mi się w szpitalu opieka położnych po porodzie i duża pomoc w karmieniu piersią, warunki dobre , szpital kameralny, nie ma żadnych studentów, można "spokojnie" urodzić Odpowiedz Link Zgłoś
julisia2005 Re: solec - jak tam jest 07.09.12, 14:50 Witam wszystkich, Ja chyba jednak zmienię szpital jak będę teraz rodzić. Chciałam teraz tam rodzić ze względu na opiekę lekarską, szpital jako budynek też ok, znam go już przede wszystkim ale to najmniej ważne. Mam ciekawą informację dla zainteresowanych. Ok tydzień temu dowiedziałam się z pewnych źródeł , że większość kadry z ginekologi (lekarze, położne, osoby przyuczające się), stopniowo do wiosny 2013r będę zmieniać miejsce pracy na inny szpital. Więc jak na wiosnę podążę za nimi jeśli do tego czasu mój lekarz tam się przeniesie pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy Odpowiedz Link Zgłoś
chipie25 Re: solec - jak tam jest 13.09.12, 16:11 ja tez roszilam na Solcu szpital ok warunki tez. Ja bylam na 2 osobowej sali z lazienka do ktorej mialy dostep tylko 2 pokoje wiec super sala porodowa ok. Natomiast jesli chodzi o opieke lekarska to po porodzie brak zainteresowania (a ciaze prowadzil mi ordynator Rak). Jesli chodzi o Panie neonatolog to ok, natomiast te pielegniarki co są przy dzieciach kiepskie nie pomagaja malo porad przy pierwszym dziecku to jest naprawde pomocne a z ich strony nie ma pomocy jeszcze łaske robia ze cos powiedza. Ale co najgorsze to połozna ktora mialam (i to niby porod prywatny bo miala zaplacone 1000zł) a chodzi o Pania Katarzyne Najmark totalna olewka potraktowala mnie jak zlo konieczne jeszcze sie nadarla jak nie moglam urodzic jest bardzo demotywujaca i to juz od kilku osob slyszala. Takze odradzam ta Pania z calego serca bo poród to poazna sprawa a ona traktuje to jakby to byla dla kobiety splatka. Moim zdaniem znieczulica z jej strony straszna!!! Jest tam jedna bardzo fajna Pani doktor taka blondyneczka mloda rewelacja i widac ze nie jest jeszcze tak zepsuta i znieczulona. Zycze powodzenia dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
julisia2005 Re: solec - jak tam jest 26.09.12, 11:03 Właśnie chciałam teraz rodzić na Solcu bo już wcześniej tam rodziłam ale przede wszystkim dlatego ze względu na Dr. R. Rak, u którego prowadzę ciążę. Jadnak od początku września pracuje w innym szpitalu więc i my zmienimy plany co do miejsca porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
elbietta79 Re: solec - jak tam jest 31.10.12, 23:47 A ja bardzo polecam ten szpital,rodzilam tam miesiac temu ibylo super Co do kadry to ponoc juz sie cala zmienil i z za kulis wiem ze dzieki temu jest tam lepiej i przyjemniej,a przezde wszystkim wysoka kultura personelu Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kasia15 Re: solec - jak tam jest 06.11.12, 15:33 dziewczyny! a możecie wejsć na www.gdzierodzic.info i ocenić szpital na solcu? www.gdzierodzic.info/placowka/1063 brakuje tam wiarygodnych ocen, a Wy wiecie najlpiej jak to tam wygląda! Odpowiedz Link Zgłoś
12coma3 Re: solec - jak tam jest 08.11.12, 20:33 Rodziłam na Solcu 2 tygodnie temu przez cesarskie cięcie. Odpowiem na trapiące pytania. POLECAM ten szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
mch_86 Re: solec - jak tam jest 16.11.12, 23:42 witam wszystkich. mam pytanie co do szpitala na solcu. jestem dwa dni po terminie porodu, dziś byłam w tym szpitalu żeby sprawdzić czy wszystko z małą jest ok. byłam tam ok godz 17 ponieważ wcześniej nie miałam możliwości. drzwi otwożyła taka blondynka w średnim wieku i była bardzo zdziwiona co ja tu robię, skoro jeszcze nie rodzę. zdziwiłam się ponieważ spodziewałam się że przynajmniej mnie zbada i zrobi ktg. kazała misię zgłośić jak będe rodziła. czy to normalne? właśnie odczuwam jakieś bóle w podbrzuszu , mam tak od ok czterech dni i tylko w pozycij siedzącej. czy mogą to być skurcze. odpiszcie proszę bo się bardzo denerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
liveveb Re: solec - jak tam jest 17.11.12, 09:20 Bosz, dziewczyno, jedź do dowolnego innego szpitala. Na szczęście w Wawie masz w sumie spory wybór. I nie czekaj na opinie forumek, bo nikt nie jest w stanie zdiagnozować Cię telepatycznie. Mi ktg robili w 37 tc jak powiedziałam, że coś się dzieje... Mloda miała podejrzenie o tachykardię, powtórne ktg nie potwierdzilo jej. Odpowiedz Link Zgłoś
frida8006 Re: solec - jak tam jest 17.11.12, 16:51 hej, z tego co wiem to wszędzie przyjmują 10 dni po terminie porodu więc nie dziw sie specjalnie ze cie nie przyjęli,bo lepiej jak sama dostaniesz skurcze w domu mnie tak kiedys tłumaczyli gdy znalazłam sie w szpitalu przed terminem zaproponowali patologie ciązy ale przyjście gdy beda skurcze ja generalnie bardzo polecam solec jest super atmosfera Odpowiedz Link Zgłoś